Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 28 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„O pata pe obrazul fotbalului“

„O pata pe obrazul fotbalului“

• „timisoreanul“ Ionel Ganea a batut pe unul din tusierii partidei disputate contra Rapidului • gestul sau este incalificabil si ar putea sa însemne sfîrsitul carierei • „Neaplicarea uniforma a regulamentului de catre arbitri a dus la asemenea gesturi. Unor jucatori li se permit astfel de apucaturi, în timp ce altora nu. ÃŽn aceste conditii, efectul, adica ce a facut Ganea, este normal. Este o pata pe obrazul fotbalului românesc. Toata media mondiala va difuza fazele cu Ganea lovindu-l pe arbitru“, a declarat Viorel Hizo, antrenorul Ceahlaului • oamenii de fotbal condamna iesirea necontrolata a lui Ganea •

Incidentele de la Timisoara, din timpul partidei de duminica, 26 august, dintre Poli si Rapid nu a putut fi trecute cu vederea de oamenii de fotbal. Ionel Ganea a facut cel mai urît gest pe care un jucator putea sa îl faca: a lovit un arbitru si l-a strîns de gît. Asta dupa ce, la semnalizarea tusierului, timisoreanul a fost eliminat de arbitrul de centru pentru lovirea adversarului. De la conducatori la jucatori sau simpli privitori ai fenomenului, aproape toti îl condamna pe Ganea pentru iesirea din meciul încheiat la egalitate, 1-1. Unul dintre cei care nu accepta gestul capitanului lui Poli este si antrenorul lui FC Ceahlaul, Viorel Hizo. „Neaplicarea uniforma a regulamentului jocului de fotbal de catre arbitri a dus la asemenea gesturi. Unor jucatori de la unele echipe li se permit astfel de apucaturi, în timp ce altora nu. ÃŽn aceste conditii, efectul, adica ce a facut Ganea duminica seara, este normal“, a spus Hizo. Acesta nu stie daca Ganea a fost provocat de Sapunaru în faza din minutul 68 „pentru ca nu am vazut toata faza“, dar crede cu tarie ca incidentul ce a urmat nu are nici o explicatie. „Este o pata pe obrazul fotbalului românesc. Toata media mondiala va difuza fazele cu Ganea lovindu-l pe arbitru“, a mai spus Hizo. ÃŽntrebat daca provocarile fac parte dintr-o „scoala“ în care jucatorii sînt învatati sa îsi sicaneze adversarul direct, antrenorul a raspuns: „Nici un antrenor nu spune jucatorului sau sa loveasca. Sicanele din timpul partidelor fac parte din joc. Din orice joc, nu numai la cele din România. Un profesionist nu cade într-o astfel de «plasa» indiferent de momentul partidei“.
Tehnicianul Ceahlaului apreciaza ca gestul de duminica este numai efectul unor alte evenimente înregistrate pîna acum în fotbalul românesc. „Problema este ampla. Tot ce se întîmpla este si pentru ca miza campionatului este imensa: un loc asigurat în grupele Ligii Campionilor si de aici multi bani. Toate declaratiile razboinice ce se dau si toate greselile arbitrilor nasc aceste lucruri anormale. De asemenea, sa nu uitam de huliganismul din tribune. Nu la meciul de la Timisoara trebuie cautata cauza pentru care Ganea a lovit, ci în alte parti. Oricum, s-a depasit mult limita a ceea ce înseamna fotbalul. Pentru mine fotbalul este un joc, iar cel mai bun ar trebui sa cîstige“, a completat antrenorul galben-negrilor. Unii dintre oamenii de fotbal, dar mai ales Marian Iancu, patronul banatenilor, i-au luat apararea lui Ganea, dupa incidentul amintit. „Este modul lor de a vedea fotbalul“, a mai comentat tehnicianul Hizo, care a mai spus ca daca un jucator al echipei sale ar face asa ceva, imediat ar avea contractul de munca desfacut.

Ar putea fi suspendat maxim 24 de etape

Actiunea lui Ionel Ganea de duminica seara se încadreaza la articolul 65, Sectiunea a II-a - Abateri si sanctiuni aplicabile jucatorilor din Regulamentul Disciplinar al Federatiei Române de Fotbal, care prevede: „Persoana care savîrseste abateri împotriva arbitrilor sau observatorilor se sanctioneaza astfel: a) suspendare pentru 6 - 8 jocuri pentru comportare jignitoare, ori amenintare la adresa acestora; b) suspendare pentru 9 - 12 jocuri pentru bruscare sau constrîngere; c) suspendare pentru 16 - 24 de jocuri pentru lovire“. „Sa se judece conform literei regulamentului“, a fost verdictul lui Hizo.
„ÃŽmi pare rau pentru Ionel. A fost colegul meu, dar gestul sau este incalificabil. Va trebui sa plateasca. Comisiile au în componenta specialisti care îsi vor face datoria. Aceste incidente trebuie sa dispara odata cu cei care le comit. Arbitrii trebuie protejati. Am fost acuzat pe nedrept la delegarea lui Erdei. El a condus bine jocul. Singura lui vina e ca nu l-a dat afara pe Ganea mai devreme. Cei de la Timisoara au avut trei arbitri FIFA în primele cinci etape. De fiecare data au fost nemultumiti. Astazi (n.r. - luni) am avut ocazia sa vad o caseta în care se vede clar cum Sapunaru este lovit de Ganea“, a spus Ionut Lupescu, directorul general al FRF.
Gigi Becali, patronul celor de la Steaua Bucuresti, a afirmat: „Ambitiile sînt foarte mari în acest sezon, iar jucatorii sînt extrem de agresivi. Ce a facut Ganea aseara (n.r. - duminica) este inadmisibil. Ganea a facut o jertfa pentru fotbalul românesc. Va fi benefic pentru arbitrajul românesc. Nu-si vor mai permite tusierii sa faca asemenea greseli. Am spus ca în prima repriza merita rosu. Ca imagine e foarte urît ce s-a întîmplat, dar s-a vazut clar ca Ganea era la un metru de Sapunaru. Daca ar fi fost Ganea jucatorul meu, îi dadeam salariu pe un an, pentru ca a luptat pentru familia mea, dar îl dadeam si afara“.
Vicepresedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Alexandru Boc, a afirmat ca astfel de gesturi nu au fost comise nici dupa ce s-au pierdut finale de campionat mondial. „Dau credit acestui arbitru, un baiat curat, fara nici o sanctiune pîna acum. Gestul lui Ganea e unic. Poate în Africa se mai întîmpla, dar nu se da la stiri. Mi-am adus aminte de un episod din perioada în care eram la Craiova. A venit Ilie Balaci la mine si mi-a spus: «Nea Sandule da-l pe asta (n.r. - Ionel Ganea) afara. Dar nu de la echipa, din oras». Stiu ca am vorbit cu nea Jean Padureanu si l-am dat gratis la Bistrita. I-am facut un bine. Unii au pierdut finale de campionat mondial si tot nu au batut arbitrul“, a spus Boc.
FOTO: Ganea, în momentul de furie oarba din meciul cu Rapid

Articol afisat de 1261 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective