Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 8 August 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Copiii vin mai greu la sporturile individuale“

• Dan Cojocaru, directorul CS Ceahlaul, stie ca antrenorii se confrunta cu destule probleme Ă®n atragerea copiilor spre sporturile individuale • un motiv poate fi si lipsa de publicitate a marilor performeri din lumea atletismului, luptelor sau canotajului •

Clubul Sportiv Ceahlaul Piatra Neamt a ajuns aproape la finalul unui alt sezon competitional. Pentru gruparea pietreana vor mai concura, pĂ®na la finalul verii, Alina Militaru, la Campionatul Mondial de Atletism Ă®n aer liber, Eduard Macovei, la nationalele pentru juniori I, Bodgan Buzoianu, la mondialele de radioamatorism, dar si tinerii canotori plecati la Navodari. Dan Cojocaru, directorul clubului nemtean, stie ca activitatea competitionala se afla aproape de final si ca de acum gĂ®ndurile antrenorilor se Ă®ndreapta spre viitor. „Vorbesc de viitor si ma refer si la sezonul urmator si la ceilalti ani. Daca pentru 2008 stim cam ce avem de facut, greul vine cĂ®nd ne gĂ®ndim la anii care urmeaza. Este greu sa gasim copii pentru sporturile individuale. Copiii vin mai greu la acestea“, a declarat Dan Cojocaru. ĂŽntrebat care ar fi motivele pentru care cei mici sĂ®nt greu de convins pentru a practica un sport invidual, Cojocaru nu a negat ca si lipsa de publicitate masiva a atletismului, luptelor sau canotajului este o cauza. „CĂ®nd toti se uita la stiri si la transmisiunile sportive si vad ca fotbalul este pe primul loc, dar mai ales sporturile de echipa, atunci Ă®nteleg ca cei mici sĂ®nt fascinati. Si cum la stiri se vorbeste si de cĂ®stigurile fotbalistilor, atunci diferenta se face clar. Si chiar si asa antrenorilor de la fotbal le este greu sa aiba copii buni pentru a-i forma pentru viitor. Ce sa mai zic de antrenorii de la sporturile individuale, carora le este si mai dificil, avĂ®nd Ă®n vedere ca unii atleti nici macar nu viseaza la asemenea cĂ®stiguri“, a mai spus Cojocaru.
Cu toate acestea, Dan Cojocaru spera ca viitorul clubului pietrean este asigurat si ca cei care au fost deja cooptati Ă®n diferitele grupe ale antrenorilor Ion Iorga, Ioan Purcaru, Iulia Olteanu si Valentin Gavril vor „produce“ noi performante. „Avem cĂ®tiva tineri de viitor. SĂ®nt Ă®n grupele fiecarui antrenor Ă®n parte cĂ®teva valori si avem Ă®ncredere ca vor ajunge noi performeri pentru clubul nostru, dar mai ales pentru România“, a precizat directorul pietrean. Nume de viitor ar fi Ioan Popa, Paula Niculescu, Ciprian David, Giulia Dragomir si altii de la canotaj. „Nu vorbesc aici despre karate, un sport care pentru CS Ceahlaul conteaza mult, deoarece karate-ul este un sport aparte“, a mai spus Cojocaru.
Pentru 2007, CS Ceahlaul mai asteapta o medalie a lui Eduard Macovei la aruncarea greutatii, o comportare cît mai prestigioasa a Alinei Militaru la mondiale, precum si un rezultat foarte bun al lui Buzoianu, tot la mondiale.

Articol afisat de 1312 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective