Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Profu“ s-a despartit de Piatra Neamt

„Profu“ s-a despartit de Piatra Neamt

• Vasile Ouatu, Petru Paleu, Vasile Filimon si profesorii de la LPS nu au lipsit de la înmormîntarea antrenorului Viorel Rosioru • sportivele de la Unic, baietii de la VCM-LPS, prieteni, fosti si actuali elevi ai liceului au îngrosat rîndurile celor care i-au spus „Adio!“ celui pe care îl stiau drept „Profu“ •

Viorel Rosioru a parasit aceasta lume lasînd în urma sa multa durere în sufletele celor care l-au cunoscut. A strîns multe lacrimi, desi ar fi meritat sa adune ropote de aplauze, asa cum se întîmpla în Sala Ceahlaul, acolo unde a repurtat victorii numeroase si spectaculoase cu echipa Unicului. Pentru cel alintat de fetele de la Unic, „Profu“, lacrimile au curs în nestire. Privind la sicriul sau, multi nu puteau sa creada ca acolo se afla trupul fara viata al unui „om mare“, dupa cum l-a caracterizat cineva. A fost, într-adevar, mare si la stat, dar mai ales în sport.
La ora 10, a început slujba de înhumare, iar dupa scoaterea sicriului din capela Bisericii de la Cimitirul Eternitatea, fetele de la Unic au intrat în capela pentru a scoate coroanele depuse. Lacrimi de neputinta se prelingeau pe fetele acestora. ÃŽn urma sicriului plîngea si Vasile Ouatu, presedintele de onoare al Unicului, echipa pentru care Viorel Rosioru a cîstigat campionatul în 2002 si Cupa României în 2003. De asemenea, pe plan international, tot de numele Viorel Rosioru se leaga si cea mai importanta performanta: sferturile Cupei Confederatiei Europene de Volei, în 2007. Vasile Filimon, directorul LPS Piatra Neamt, privea în gol, socat de brusca disparitie a colegului sau. Petru Paleu a plîns fara încetare, minute în sir, Razvan Bobeanu si fostii jucatori ai VCM-LPS, Ionel Mocanu si Vasile Afloarei, stateau împietriti. Pe parcursul oficierii slujbei în Biserica, majoritatea celor veniti sa îi spuna „Adio!“ lui Viorel Rosioru au ramas în curtea cimitirului si au depanat amintiri. Evident ca nu puteau fi decît amintiri frumoase si cuvinte de lauda pentru un om care a facut mult pentru sport si pentru LPS. Fetele de la Unic nu voiau sa creada ca se despart de „Profu“, iar cele mai tinere si-au amintit marile performante obtinute alaturi de antrenorul lor, în 2006 si 2007. E clar ca nimeni nu s-a mai gîndit la duritatea antrenamentelor si de faptul ca „Profu“ mai si tipa din cînd în cînd.

Adio!

A fost purtat pe brate de Dan Gavril, Andrei Nica, Rares Gavril si Aurel Cazacu, toti antrenori sau jucatori de volei, pîna la locul de veci, cumparat, culmea, chiar de el. ÃŽnconjurat de pietreni, Viorel Rosioru s-a dus „pîna sus“ sa predea si îngerilor tainele voleiului. Lacrimile mamei sale au înmarmurit pe toti cei de lînga mormînt. Preotul a rostit la final „Dumnezeu sa îl ierte!“ si multimea a murmurat, ca raspuns, acelasi cuvinte. Au urmat apoi clipe de tacere. Adînca. Nimeni nu a mai avut curajul sa plînga, sa ofteze. Cu totii l-au privit, pentru ultima oara, încremeniti parca, pe Viorel Rosioru. Au privit printre lacrimi spre sicriul care, usor-usor, a fost coborît în cripta, în plînsetele deznadajduite ale mamei si sotiei marelui om de sport. Prietenii nu au putut parca sa îl lase atît de repede singur si au ramas lînga mormînt, pret de alte 10-15 minute, în neclintire.
Viorel Rosioru a plecat pe tarîmul fagaduintei, dar a lasat în urma sa amintiri placute, performante si proiecte. Si de numele sau se leaga noul sediu al Liceului cu Program Sportiv din Piatra Neamt, în fosta Scoala 6, Rosioru facînd cu insistenta demersurile pentru ca LPS sa nu piara, dorind ca sportivii sa fie priviti cu alti ochi de întreaga comunitate. Tot el a fost unul dintre cei care au dorit mult ridicarea unei sali a LPS în curtea institutiei. „Sigur o ridicam“, sustinea cu tarie, în discutii private, Viorel Rosioru.
Poate si de aceea, în cazul în care LPS va avea o sala în propria-i curte, autoritatile ar trebui sa o boteze Sala „Viorel Rosioru“.

Articol afisat de 2226 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de i_todiroae la data 27.07.2007 19:22
+Viorel Rosioru (11 august 1958 Gradiste - 22 iulie 2007 Targu Mures)
Ma rog la Bunul si Marele Dumnezeu
sa-i odihneasca sufletul in liniste si pace
antrenorului "Profu" +Viorel Rosioru (11 august 1958 Gradiste - 22 iulie 2007 Targu Mures) ....

... Din amintirile mele .... antrenorul "Profu" +Viorel Rosioru era
printre putinii antrenori (poate singurul ...)
care spunea multumesc la urarile de succes din tribuna
cand trecea cu echipa pentru incalzire inainte de meciuri ...

---------- ... din partea unui spectator de volei .... ----------
---------- informatician somer [...] Ioan Todiroae ([email protected] Timisesti) ----------
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective