Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Suplimentare de 5 miliarde pentru suferinzi

• aceasta este suma cu care CAS Neamt a suplimentat vineri, 15 iunie, sumele alocate farmacistilor pe iunie • pentru cã, initial, fondurile alocate pentru luna în curs au fost de numai 11,5 miliarde de lei, pînã acum s-au mai fãcut suplimentãri în valoare de 9,5 miliarde •

Fondul alocat în luna iunie farmaciilor nemtene aflate în relatie contractualã cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamt pentru medicamente compensate si gratuite a fost suplimentat vineri, 15 iuie, de cãtre forul plãtitor cu 500.000 lei, adicã 5 miliarde de lei vechi.
Decizia CAS Neamt de a mai repartiza farmaciilor sume destinate asistentei cu medicamente în ambulatoriu a fost un rãspuns la sesizarea farmacistilor din judet care joi, 14 iunie, îsi epuizaserã fondurile repartizate lunii în curs si nu mai onorau retete cu si fãrã contributie personalã. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre economist Gabriela Zamfir, director al Departamentului Plan Dezvoltare si Relatii cu Furnizorii din cadrul CAS Neamt, cei 500.000 de lei cu care s-au suplimentat fondurile provin din fondul de rezervã de 15% al unitãtii, aflat la dispozitia presedintelui institutiei.
În consecintã, cele 85 de farmacii nemtene aflate în relatie contractualã cu CAS Neamt au reluat, ieri, eliberarea medicamentelor gratuite si compensate.
La începutul anului, cînd farmacistii au negociat si semnat contractele cu forul plãtitor, au fost de acord ca în cel de al treilea trimestru al anului sã aibã repartizate fonduri mai putine, avînd în vedere cã, fiind varã, bolile acute sînt mult mai putine.
Conform precizãrilor fãcute de cãtre Carmen Curalariu, purtãtor de cuvînt al CAS Neamt, pentru luna iunie farmaciile au primit suma de 1,149 milioane lei, adicã 11,5 miliarde de lei vechi. Din suma totalã, 400.000 lei au fost destinate medicatiei bolnavilor cu afectiuni cronice protejate. În consecintã, primii nemteni care au intrat în posesia medicatiei de care au nevoie pentru tratamentele prescrise au fost, ca în fiecare lunã, bolnavi cu astfel de afectiuni, care au stat la coadã la farmacii încã din ziua întîi a lunii.
Ca atare, banii destinati medicatiei compensate si gratuite s-au epuizat în cîteva zile, iar forul finantator a mãrit valoarea de contract a farmaciilor cu 400.000 lei, mai exact 4 miliarde de lei vechi, aducînd sume din trimestrele III si IV ale anului în curs.
Dupã cum declara, recent, jurista Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamt, ori de cîte ori situatia o va impune, se vor suplimenta fondurile destinate medicamentelor gratuite si compensate, astfel încît nici populatia sã nu sufere din acest punct de vedere, dar si consumul de medicamente sã fie tinut sub control. Pentru luna aceasta, conducerea CAS Neamt a luat în calcul un total de aproximativ de 2,5 milioane de lei (25 miliarde de lei vechi).

Articol afisat de 1349 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective