Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Activitatea AJOFM, apreciata de autoritati

• rata somajului a scazut în Neamt de la 5%, la începutul anului, la 4,2%, în prezent • mai multe institutii din judet îsi vor prezenta oferta cu locurile de munca disponibile, pe fluturasi care vor fi distribuiti la sate si în comunitatile de romi •

Sedinta Colegiului Prefectural de miercuri, 30 mai, a avut ca principal subiect analiza, cu prioritate, a programelor desfasurate de Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM), rezultatele caravanelor ocuparii, precum si prioritatile de actiune ale acestei institutii.
Prefectul Toader Mocanu a considerat oportuna orientarea actiunilor agentiei spre populatia din mediul rural si dezvoltarea de parteneriate cu autoritatle locale. El a subliniat rolul important al primarilor în sprijinirea agentiei, în activitatea sa de identificare si orientare a populatiei somere si de informare a agentilor economici din comune privind facilitatile oferite de agentie.
De asemenea, s-a apreciat faptul ca functionarii AJOFM au început, deja, sa se deplaseze în comunele judetului, în vederea crearii unor puncte de lucru mobile si ca a organizat, pîna în prezent, întîlniri cu 390 de elevi din 15 unitati scolare.
Ponderea cea mai mare a somerilor în populatia activa se înregistreaza în mediul rural, în sapte comune din zona Roman, între 10,6% si 17,2%, în doua comune din zona Tîrgu Neamt - între 8,8% si 10%, iar într-o comuna din zona Piatra Neamt - 8,6%. La nivelul judetului, însa, rata somajului a atins nivelul de 4,2 %, fata de 5%, cît se înregistra la începutul anului 2007.
ÃŽn final, membrii Colegiului Prefectural au adoptat si modalitati de sprijinire a agentiei de catre Casa de Pensii, Directia de Munca si Protectie Sociala, Inspectoratul Scolar, Inspectoratul Teritorial de Munca si alte servicii deconcentrate care pot sustine pe diferite paliere programele de dezvoltare a resurselor umane. „Acestea vor elabora un material de informare, sub forma de fluturasi, cu informatii complete privind serviciile pe care le ofera pe piata muncii, material pe care îl vor distribui cu ocazia deplasarilor în mediul rural si în comunitatile de rromi“, a declarat purtatorul de cuvînt al Prefecturii Neamt, Cristina Aboboaie.

Articol afisat de 1923 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective