Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cea mai calduroasa zi

• ieri a fost pentru nemteni cea mai calduroasa zi din aceasta vara timpurie • potrivit masuratorilor facute de catre lucratorii Statiei Meteo, în întreg judetul, maximele termice au fost situate între 30 si 34 de grade Celsius, la umbra, si între 41 si 57 grade Celsius, la soare • meteorologii spun ca vremea se va mentine deosebit de calda în urmatoarele zile •


Nemtenii au suportat, ieri, cea mai calduroasa zi a acestei veri caniculare si secetoase, venite înainte de vreme. Conform masuratorilor facute de catre lucratorii Statiei Meteo din Piatra Neamt, în judet termometrele au masurat ieri, la umbra, temperaturi între 30 si 34 de grade Celsius, iar la soare, înte 41 si 57 de grade Celsius. Asa se explica faptul ca multi nemteni carora caldura nu le prieste din motive obiective, adica din cauza unor probleme grave de sanatate, au necesitat îngrijiri medicale pe care le-au solicitat medicilor de familie sau chiar personalului din serviciile de urgenta ale spitalelor din judet.
Ieri, la Unitatea de Primirea Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean au ajuns mai multi pacienti vîrstnici care acuzau o stare generala proasta, caldura agravîndu-le afectiunile cardiace sau neurologice de care sufera, ori diabetul, bolile de tiroida sau renale.
Investigatiile medicale au relevat ca acestia erau deshidratati si, ca atare, pierdusera si din necesarul de saruri din organism. Dupa ce li s-a administrat tratamentul de care aveau nevoie, cei mai multi dintre pacienti au plecat acasa, dar au fost si cîtiva care au ramas internati în spital.
De aceea, medicii recomanda mare atentie la comportamentul si regimul de viata pe care îl abordeaza aceste persoane, în zilele cu temperaturi foarte ridicate.
Pentru a-si menaja sanatatea, persoanele expuse trebuie sa respecte tratamentul care le-a fost prescris de catre medicii de specialitate. În scopul prevenirii efectelor negative ale caniculei, se recomanda populatiei sa evite iesirea pe strada la orele la care soarele arde cu putere sau, daca e neaparat necesar, sa iasa cu capul acoperit. De asemenea, este foarte important sa se consume zilnic doi litri de apa, pentru a se evita deshidratarea si pierderea abundenta de saruri din organism. Bauturile alcoolice si cafeaua trebuie consumate cu masura în zilele foarte caduroase, deoarece pot determina cresterea tensiunii arteriale. Este indicat ca îmbracamintea sa aiba culori deschise si sa fie confectionata din fire naturale, iar încaltamintea sa fie cît mai comoda si nu prea înalta. Chiar daca temperaturile crescute îmbie la o baie rece într-un bazin de strand sau într-o balta, medicii recomanda, de asemenea, prudenta, pentru ca nu cumva sa ne alegem cu boli de piele. Mare atentie se recomanda în ceea ce priveste siguranta igienei locurilor unde se vînd mici, hamburgheri, hotdog, înghetata, suc sau bere la dozator, pentru a evita bolile digestive de sezon.

Articol afisat de 1713 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective