Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Început de saptamîna sufocant, la Ambulanta

• Serviciul Judetean de Ambulanta a înregistrat, ieri, de la 7 la 16, peste 100 de solicitari la statia din Piatra Neamt • mai bine de jumatate dintre acestea au fost urgente de grad 0, I si II •

Serviciul Judetean de Ambulanta (SJA) Neamt îsi desfasoara activitatea în conditii vitrege si de maxim stres, din cauza crizei de autosanitare si de personal. Acest lucru este vizibil mai ales în zilele de luni cînd, fiind început de saptamîna, se înregistreaza numar record de solicitari. O zi foarte aglomerata pentru SJA Neamt a fost cea de ieri, cînd la statia din Piatra Neamt au fost înregistrate, pîna la ora 16, un numar de peste 100 de solicitari, din care mai bine de jumatate au fost urgente de grad 0, I, si II. Au mai fost efectuate transferuri interclinice de la Spitalul Judetean de Urgenta Neamt catre Bucuresti si Iasi, au fost transportati bolnavi de la domiciliu la cea mai mare unitare sanitara din judet si retur, bolnavi cu insuficienta renala care au necesitat efectuarea dializei.
ÃŽn cele noua ore, Statia Piatra Neamt a avut la dispozitie trei medici operatori si unul coordonator al dispeceratului, 12 asistenti, 15 soferi si 15 autosanitare. Acestei echipe i s-a adaugat si echipajul de la Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare, cu medicul de garda, doi asistenti si soferul, cu autosanitara aferenta.
Din datele consemnate în documentele întocmite pentru fiecare caz în parte reiese ca, în aceste conditii, au fost înregistrate întîrzieri la solicitari de la cîteva minute la aproape o ora.
Potrivit precizarilor facute de catre doctor Letitia Damoc, director al SJA Neamt, la nivel de judet, unitatea are în dotare 106 autosanitare, din care doar noua sînt performante din punct de vedere tehnic si al dotarii cu aparatura medicala. Parcul auto al Statiei Piatra Neamt numara 40 de masini.
„Criza de personal si de autosanitare cu care ne confruntam este extrem de evidenta si de stresanta, mai ales în week-end si la începutul saptamînii. ÃŽn ceea ce priveste personalul, sîntem mai putin de jumatate fata de ceea ce prevad normele, adica avem 300 de angajati, în timp ce ar trebui sa avem 700, iar angajari nu cred ca vom putea face prea curînd. ÃŽn aceste conditii, noua ni se cere promptitudine maxima si performanta atît din partea forurilor conducatoare, cît si din partea populatiei. Autosanitarele de care dispunem sînt si ele insuficiente, iar din punct de vedere al dotarilor mai avem înca multe de facut pentru cele mai multe dintre acestea. Pîna cînd vom primi ambulante noi de la ministerul de resort, ne punem mari sperante în ajutoarele pe care ni le poate da Fundatia pentru Medicina de Urgenta“, a declarat doctor Letitia Damoc, director al SJA Neamt.

Articol afisat de 1387 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective