Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primãria, sprijin pentru pietrenii fãrã posibilitãti materiale

Primãria, sprijin pentru pietrenii fãrã posibilitãti materiale

• Primãria Piatra Neamt a pregãtit 2.100 de pachete cu bunãtãti de Pasti pentru cei nevoiasi • 600 de daruri au fost oferite, ieri, la Cantina Socialã din Dãrmãnesti si în Speranta • azi urmeazã altele 300, la Cantina din Precista, iar mîine vor fi împãrtite pensionarilor ultimele 200 •

Primãria Piatra Neamt continuã si în acest an traditia ca, de Pasti, sã vinã în sprijinul pietrenilor cu venituri modeste. Spre deosebire de anii anteriori, municipalitatea a pregãtit mult mai multe pachete, pentru a rãspunde cît mai multor solicitãri. Cadou, desi poate fi considerat simbolic, este destinat cu precãdere pietrenilor cu posibilitãti materiale minime, pentru care, în prag de sãrbãtori, conteazã foarte mult un kilogram de carne si un litru de ulei.
„Este normal ca, în aceste zile, sã fim alãturi de oameni. Este Sãptãmîna Patimilor si cu totii ar trebui sã fim mai buni, mai toleranti, mai atenti la suferintele semenilor nostri. Stim cã necazul acestor oameni nu poate fi înlocuit cu gestul nostru, dar încercãm sã le aducem alinare. Primãria Piatra Neamt s-a preocupat întotdeauna de cei defavorizati. Putem spune cã este, deja, traditie sã oferim pachete de sãrbãtori, iar de Pasti, de ÃŽnvierea Domnului, cu atît mai mult. Sîntem fericiti cã putem aduce un strop de bucurie în sufletele bãtrînilor singuri si nevoiasi, precum si în familiile care nu dispun de mijloacele materiale necesare pentru a-si pregãti singuri masa pascalã. Am dorit sã fim alãturi de semenii nostri în pragul Sfintelor Sãrbãtori de Pasti, asigurîndu-le cele necesare unei mese traditionale. Mã bucur cã am putut fi de folos si vom încerca sã îi sprijinim si mai mult pe viitor“, a declarat viceprimarul Vasile Ouatu.
Fondurile necesare au fost asigurate din bugetul local sãptãmîna trecutã, dupã ce Consiliul Local a alocat, în total, 80.000 de lei noi pentru aceastã actiune. Mii de pietreni s-au prezentat cu cereri la Primãrie, pentru a putea primi pachete de Pasti, dar au fost selectati cei care aveau, într-adevãr, nevoie. Ana Suteu, seful Serviciului Protectie Socialã din cadrul Primãriei, a explicat cã, oricît de multã bunãvointã ar fi, nu se pot da pachete tuturor solicitantilor. Prin urmare, au fost alesi o mie de bãtrîni care au pensii mai mici decît salariul minim pe economie, familiile cu multi copii, persoanele cu handicap si beneficiari de ajutor social. Per total, au fost fãcute 2.100 de pachete, fiecare continînd produse în valoare de 60 de lei. A început, deja, distribuirea primelor 850 cãtre persoanele de vîrsta a treia, prin sindicatul pensionarilor, iar de restul s-a ocupat strict municipalitatea, prin asistentii sociali.

„Vrem sã le aducem mîngîiere“

Primãria a împãrtit numai ieri 600 de pachete - patru sute la Cantina Socialã din Dãrmãnesti si douã sute în Speranta (pentru pietrenii care locuiesc acolo si în cartierul Gara Veche). Oamenii au stat cuminti asteptîndu-si rîndul, s-au prezentat cu buletinul pe baza cãruia urmau sã primeascã darul municipalitãtii si si-au luat sacosele cu bunãtãti de Pasti. Fiecare pachet avea pulpe de pui, cîrnati, brînzeturi, zahãr, ulei, fãinã, ciocolate si alte dulciuri, pateuri si douã kilograme de portocale.
„Am încercat sã le oferim mai multe sortimente de alimente, astfel încît sã le asigurãm o masã festivã cu ocazia sãrbãtorilor pascale. ÃŽn mod normal, fiecare solicitant primeste cîte un singur pachet. Doar familiile care au foarte multi copii, sase - sapte, chiar zece - cum avem un caz în Speranta, vor primi douã pachete. Au fost si multe cereri, într-adevãr. Noi i-am ales pe cei cu venituri foarte reduse, sub salariul minim, si pe cei cu probleme grave de sãnãtate, persoane cu handicap. De altfel, am fost si acasã la unii din ei, care nu se pot deplasa, le-am dus pachetele si au fost foarte bucurosi. Am dorit sã le aducem o razã de sperantã si sã le oferim o bucurie de Sfintele Sãrbãtori. Vrem sã le aducem o mîngîiere, o alinare si vrem sã vadã cã nu i-am uitat, cã nu sînt izolati de societate, chiar dacã au probleme“, a declarat Ana Suteu.
Dacã ieri a fost zi fericitã pentru sãrmanii din Dãrmãnesti si Speranta, astãzi va fi rîndul celor din Cartierul Precista. 300 de pachete vor fi împãrtite, azi, la Cantina Socialã de aici. Urmeazã ca, joi, sã se încheie actiunea, odatã cu ultimele douã sute de daruri oferite prin Sindicatul Pensionarilor si cu încã 150 date direct de angajatii Primãriei Piatra Neamt.

Articol afisat de 1446 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective