Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
AU SOSIT!

AU SOSIT!

• nationala României a sosit, asearã, la Piatra Neamt • Piturcã, Nicolitã, Goian, Mutu, Contra si ceilalti au smuls ropote de aplauze fanilor veniti în întîmpinare • în hotel, Gheorghe Stefan a înmînat oaspetilor cîte un cadou de bun venit • la antrenamentul de asearã au asistat circa 4.000 de suporteri • miercuri, România va înfrunta nationala Luxemburgului •

Nationala de fotbal a României a sosit, asearã, la Piatra Neamt, în uralele a aproximativ 400 de suporteri! Tricolorii stau trei zile în Piatra Neamt! Vor fi antrenamente zilnice, totul urmînd a se încheia miercuri searã, dupã ce tricolorii vor înfrunta nationala Luxemburgului în preliminariile Campionatului European de fotbal din 2008, turneul final urmînd a fi gãzduit de Austria si Elvetia. Ieri dupã-amiazã, în jurul orei 16, pietrenii au început sã vinã în fata Hotelului Central pentru a-i vedea pe jucãtorii selectionati de Victor Piturcã. Autocarul a ajuns la 17.30, fiind precedat, o jumãtate de orã mai devreme, de sosirea directorului FRF, Ionut Lupescu, care a ridicat ochii din pãmînt si a salutat oamenii prezenti: „Bunã ziua!“. Gestul „Kaiserului“ a fost aplaudat. A coborît Piturcã din autocar, îngîndurat, dar a rãspuns cu salut oamenilor care i-a scandat numele. Selectionerul este de lãudat pentru modul în care si-a condus echipa la Rotterdam, dupã ce fost nevoit sã treacã peste momentul greu al decesului tatãlui sãu. Au urmat jucãtorii: Lobont, Coman, Contra, Goian, Tamas, Pulhac, Rosu, Cristea, Mutu, Radu Stefan, Rãdoi, Daniel Niculae, Cocis, Bãdoi, Mazilu, Zicu, Nicolitã, Stoica, Marica si Paraschiv. Fiecare avea zîmbetul pe buze, din douã motive: erau întîmpinati cu dragoste de pietreni, dar erau bucurosi si pentru egalul de la Rotterdam. Este un egal cît o victorie, un rezultat care face din România o favoritã la cîstigarea grupei din care face parte în preliminariile EURO 2008.
Suporterii ar fi vrut pe loc autografe si ar fi scandat numele fiecãrui tricolor, dar si al antrenorului: „Bine ai venit nea Piti!“, „Uite pisica! (n.r. - Lobont), „Baftã Cosminee!“, „Mutu! Mutu!“, “Ionut (n.r. - Mazilu), bine ati venit!“, „Bãnel! Bãnel!“ Toti acestia au plecat apoi spre stadion, acolo unde nationala a avut un antrenament cu public.

Capul sus dupã„meciul sperietoare“

România a plecat neînvinsã din Olanda, scor 0-0, si asta în urma unui joc de apreciat. Nationala lui Piturcã a alergat mult, a închis culoarele cãtre poarta lui Lobont, iar dacã vreo minge a depãsit blocul defensiv tricolor, a fost la post portarul de la Dinamo. Nici în atac românii nu au fost mielusei si, dacã gazonul era bun, poate cã Marica ar fi finalizat cu gol la ocazia din minutul 5, creatã de Mutu. Nu a fost singura fazã de poartã a României în primele minute, pentru cã si decarul Fiorentinei i-a încercat vigilenta lui Stekelenburg. S-a încercat depãsirea defensivei lui Van Basten si, în urma duelurilor aeriene, Goian fiind de douã ori destul de aproape de a face fericitã o întreagã natiune, asa cum a fãcut în trecut si cu suporterii Stelei. Olanda a fost „stoarsã“ în meciul de sîmbãrã searã. Mereu atenti la pasare, cu mingea jos si cu posibilitãti de a continua faza, olandezii au pus presiune, însã a fost doar una teritorialã. Aceasta mai ales în partea secundã a partidei. Cu toate acestea, gazdelor le-au lipsit ocaziile clare de gol, fapt care l-a fãcut pe „marele“ Robben sã cerseascã un penalty, iar mai apoi sã uite de fair-play la o fazã la care Goian era întins pe gazon. Poate cã Robben si-a dat seama cã numai asa România poate pierde la Rotterdam! Gazdele au reusit sã mentinã balonul mai mult timp în jumãtatea adversã din minutul 46. Olanda a încercat sã spargã cît mai repede blocajul tricolor, însã românii nu au cedat. Chivu i-a remarcat la final pe Tamas si Goian. Fundasul de la Celta a multumit fundasilor laterali Contra, Rat si, mai apoi, Radu Stefan, însã în fata celor amintiti pînã acum, Cocis, Rãdoi, Codrea, Rosu si Nicolitã au fost, atît cît au jucat, primul scut. Mutu a fost si el apãrãtor de meserie, iar Marica si Niculae au tinut departe fundasii adversi.
Cel mai important lucru este cã România a rãmas cu sanse mari de calificare dupã acest „meci sperietoare“.

Articol afisat de 1371 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective