Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Luptã pe viatã si pe moarte pentru Hotelul Cascada

Luptã pe viatã si pe moarte pentru Hotelul Cascada

• o adevãratã bãtãlie s-a desfãsurat la Hotelul Cascada din Durãu • beligerantii au fost grupurile din jurul firmelor ce-si disputã proprietatea hotelului • Ionel Ionitã, zis „Papi“, însotit de mai multi bodyguarzi si Maria Crãciun, ex-Zabulicã, a pus stãpînire pe hotel • regrupate, fortele conduse de Dinu Cîrjã si Miluc Zabulicã au redobîndit, în urma unei înclestãri strasnice, controlul asupra hotelului • politia a demarat o anchetã, întocmind deja mai multe dosare penale • avocatii celor douã firme se pregãtesc pentru un rãzboi în instantã, plîngerile penale urmînd sã fie depuse în aceste zile •

Hotelul Cascada din statiunea Durãu a fost, în noaptea de luni spre marti, un adevãrat teatru de rãzboi, înclestarea dintre sustinãtorii celor douã grupuri care îsi disputã proprietatea imobilului ducînd la pagube de zeci de milioane de lei. Pe de o parte s-a aflat Dinu Cîrjã si Miluc Zabulicã, cei care administreazã în acest moment hotelul, iar de cealaltã parte a baricadei au fost Maria Crãciun (ex-Zabulicã) si Ionel Ionitã, directorul societãtii de pazã Pretorian. Povestea este atît de încîlcitã, încît pînã acum nici instanta nu a reusit sã-i dea de cap, douã procese fiind, deja, pe rol în acest caz. Cu sigurantã cã, dupã cele întîmplate duminicã noaptea, alte procese vor curge, pãrtile implicate pregãtind, deja, plîngerile penale pentru a le depune la Parchet. La rîndul lor, politistii au întocmit, deja, dosare penale, cercetãrile urmînd sã se efectueze sub aspectul comiterii infractiunilor de violare de domiciliu, furt calificat, distrugere si tulburarea linistii publice. Dinu Cîrjã, proprietar a jumãtate din hotel si administratorul Miluc Zabulic afirmã cã Ionel Ionitã a pus la cale un atac mafiot, folosindu-se în acest sens de numele societãtii de pazã si de anumite persoane din lumea interlopã ieseanã, mai exact indivizi din clanul Cordunenilor. De cealaltã parte, Ionel Ionitã, zis „Papi“, prin intermediul avocatei sale, afirmã cã nu a fãcut altceva decît sã intre pe prorietatea sa, el devenind de curînd actionar a 41% din actiunile societãtii Madolimpic SRL, firmã la care Maria Crãciun detine diferenta de 59%. Dupã spusele Mariei Crãciun, societatea sa ar detine Hotelul Cascada, lucru cu care Dinu Cîrjã nu este de acord, omul de afaceri detinînd un contract de vînzare cumpãrare datat 2002, în care se stipuleazã clar cã Madolimpic vinde societãtii Pinexport, firma lui Cîrjã, jumãtate din hotel. Tocmai aceste neîntelegeri fac obiectul unor procese aflate pe rolul instantelor de judecatã.
Mai trebuie precizat cã, dupã mai multi ani, timp în care hotelul a fost administrat de cãtre societatea Madolimpic SRL, la sfîrsitul anului trecut frîiele au fost preluate de cãtre Dinu Cîrjã, administrarea hotelului revenind societãtii Pinexport SRL. De altfel, toti angajatii hotelului au contracte de muncã încheiate cu societatea Pinexport, Dinu Cîrjã considerînd cã a venit vremea sã se ocupe si el de administrarea hotelului.

Bãtãlie cîstigatã de Cîrjã-Zabulic

Scandalul din noaptea de duminicã spre luni a izbucnit în jurul orei 2.30, cînd Ionel Ionitã, împreunã cu mai multi bodyguarzi ai societãtii sale de pazã au intrat în hotel si au pus stãpînire pe imobil. ÃŽn mai putin de o orã, la fata locului s-a deplasat Dinu Cîrjã cu rudele sale. ÃŽn urma unei înclestãri ce a durat mai multe zeci de minute, Dinu Cîrjã a reusit sã reintre în posesia (fizicã) a hotelului. Ce s-a întîmplat în timpul bãtãliei nu putem spune cu certitudine, pentru cã pãrtile se acuzã reciproc. Sigur este cã Hotelul Cascada a fost teatrul unui adevãrat rãzboi, soldat cu distrugeri importante: geamuri sparte, mobilier distrus, usi distruse etc. Cum politistii au demarat, deja, o anchetã pentru a stabili ce s-a întîmplat acolo, ne vom rezuma în a prezenta opiniile celor implicati în acest scandal. „Totul a fost pus la punct cu minutiozitate. Au trimis înainte cîtiva indivizi care s-au cazat pentru a studia terenul. Dupã ce au vãzut cã în hotel nu se aflã decît angajatii, respectiv bucãtarul, barmanul si agentul de pazã de la IPS, au decis sã atace. Usa de la intrare, care era închisã, a fost spartã, iar Ionitã cu oamenii lui au intrat în hotel. Acest individ, pe care eu nu-l cunosc, a început sã strige cã el este proprietarul hotelului si mi-a dat paznicul afarã. Pe barman l-a strîns de gît cu un nunceag si l-a amenintat cu moartea. Dupã asta, împreunã cu Maria Crãciun au urcat la etaj si au spart usile de la birou si de la un apartament. Au sustras casa de marcaj, 20 de milioane de lei, precum si documentele societãtii. Dupã ce s-au instalat, s-au apucat de bãut si de mîncat. Cînd a intrat în hotel, Ionitã a scos un telefon si a sunat, cicã, la un ministru cãruia i-a spus cã situatia este rezolvatã si a ocupat hotelul. De asemenea, un alt individ care îl însotea a amenintat cã ne va distruge, el fãcînd parte din temutul clan al Cordunenilor, din Iasi. Domnul Cîrjã, împreunã cu cîteva rude de ale sale au venit la hotel sã vadã ce se întîmplã. Aici au fost atacati de bodyguarzii lui Ionitã cu spray-uri paralizante si bastoane“, ne-a declarat un martor la evenimente. Dinu Cîrjã a confirmat cele spuse de cãtre martor completînd: „Am vorbit frumos cu ei si le-am spus sã pãrãseascã hotelul, pentru cã ceea ce au fãcut este ilegal. Eu aveam marfã acolo, bani, precum si documente. Nu au înteles. Ba, mai mult, au pulverizat cu spray lacrimogen, iar Ionitã m-a atacat cu un nunceag. Ne-au amenintat cu moartea si cã ne dã foc la case. Situatia tensionatã a degenerat, noi fiind loviti de oamenii lui Papi. Pînã la urmã, bodyguarzii au fugit si am chemat Politia“, a declarat Dinu Cîrjã.
Martorii mai spun cã cei aproximativ 14 oameni ai lui Ionel Ionitã pregãtiserã oale cu apã fiartã pentru a face fatã unui eventual atac din partea lui Dinu Cîrjã. Cum acesta a sosit la hotel foarte repede, apa nu a mai fost folositã, întrucît nu avusese timp suficient sã se înfierbînte.
Juristul firmei Pinexport a declarat cã va depune o plîngere penalã împotriva lui Ionel Ionitã. „Pe rolul instantei se aflã un litigiu între cele douã societãti, privind tocmai aceste neîntelegeri. ÃŽn primã fazã, societatea Madolimpic a cerut, prin ordonantã prezidentialã, sã-i revinã administrarea hotelului, însã ea nici nu avea declarat punct de lucru acolo. Judecãtoria Bicaz si-a declinat, însã, competenta în favoarea Tribunalului Judetean Neamt. Am mai discutat aceste aspecte cu altã ocazie, cînd am spus clar cã existã documente ce atestã cã societatea Pinexport detine în proprietate jumãtate din hotel. Doamna Crãciun aratã numai actele pe care ea le doreste, însã dreptul de proprietate al domnului Cîrjã este indiscutabil. Pentru ceea ce s-a întîmplat azi noapte la hotel, voi depune plîngere penalã împotriva societãtii Pretorian si voi cere daune de 10 miliarde de lei. Nu este posbil ca reprezentantii unei societãti de pazã sã dea buzna într-un hotel în miez de noapte si sã facã ce vor ei. Voi face si plîngere penalã pentru furt calificat, distrugere tîlhãrie si violare de domiciliu“, a declarat juristul firmei Pinexport.

„Domnul Ionitã nu a fãcut altceva decît sã intre pe proprietatea sa“

De partea cealaltã, pãrerile sînt cu totul altele. Ionel Ionitã, directorul firmei Pretorian, ne-a recomandat sã luãm legãtura cu avocata sa, cea ce am si fãcut. Monica Anton ne-a declarat cã domnul Ionitã nu a fãcut altceva decît sã intre pe proprietatea sa. ÃŽntrebatã de ce a ales o orã atît de matinalã, doamna avocat a precizat cã clientul sãu a dorit ca intrarea sa în imobil sã se facã în liniste, fãrã tulburarea turistilor cazati. „Domnul Ionitã a cumpãrat de la doamna Crãciun 41% din actiunile societãtii Madolimpic SRL, asa cã nu a fãcut altceva decît sã meargã pe proprietatea sa. Au intrat în hotel, în jurul orei 2.30, scopul fiind acela de a lua documentele firmei, multe fiind distruse de cãtre domnii Zabulic si Cîrjã. S-a intrat la acea orã pentru a evita un eventual conflict, dat fiind faptul cã în hotel puteau fi turisti. Au intrat fãrã violentã. Ulterior, am fost sunatã de domnul Ionitã care mi-a spus cã sînt atacati de zeci de persoane înarmate cu bîte, furci si topoare. Am sunat amîndoi la serviciul 112, însã, timp de douã ore si jumãtate, nimeni nu s-a deplasat la fata locului. Si asta în conditiile în care un bodyguard a fost grav rãnit în timpul violentelor. De altfel, toti cei care au fost cu domnul Ionitã au suferit leziuni. Inclusiv Ionel Ionitã s-a ales cu mai multe traumatisme. A mai sunat si un turist grec cazat în hotel, la 112, însã fãrã nici un rezultat. Au fost bãtuti cumplit, iar cei care au fost acolo mi-au spus cã au trecut prin clipe de cosmar, fiind atacati cu bîte si topoare. Vom depune plîngeri penale împotriva lui Miluc Zabulicã si Dinu Cîrjã, precum si împotriva celorlate persoane necunoscute care au participat la aceste fapte, pentru vãtãmare corporalã gravã si tîlhãrie“, a declarat Monica Anton, avocatul societãtii Pretorian.

Articol afisat de 3958 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de ochiul_si_timpanul la data 30.01.2007 05:06
luni spre marti sau duminica noaptea?
Cînd a avut loc acestã "luptã pe viatã si pe moarte", în noaptea de luni spre marti sau duminicã noaptea? Iar a fost cineva cu alcoolul în cap sau atîta vã duce?
Ad�ugat de ION 1930 la data 30.01.2007 06:58
Borfasul Ionita, traficant de plutoniu, face legea in Neamt
cred ca politistii si procurorii ar trebui sa ia masuri vizavi de ceea ce se intimpla acolo. Nu este posibil ca intr-o tara membra UE sa se intimple asa ceva. Apropo, Ionita nu este ala care a facut puscarie pentru trafic de plutoniu? Cecauta el acolo cu firma lui de bate-n garzi noaptea....???? Totusi e un hotel acolo....Foartre bine ca va implicati in aceasta problema...puteti fi si mai incisivi cu acest borfas IONITA>>..
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective