Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
E. On Moldova a electrificat cu fonduri proprii 80 de locuinte

E. On Moldova a electrificat cu fonduri proprii 80 de locuinte

Modernizarea retelelor electrice existente pe teritoriul judetului Neamt a costat furnizorul de electricitate - E. On Moldova, peste 120 miliarde de lei (12 milioane lei RON). Desi suma este mare, investitiile nu au fost finalizate, procesul de modernizare a sistemului continuînd si în acest an. Lucian Luca, purtãtorul de cuvînt al E. On, a declarat cã, pe toatã Moldova, investitiile în sistemul de distributie, în 2006, au depãsit suma de o mie de miliarde de lei (100 milioane lei RON). Pentru acest an, conform planificãrilor, valoarea investitiilor în Moldova, într-o primã fazã, va fi cu 350 miliarde de lei mai mare (35 milioane de lei RON). „Modul de realizare a investitiilor s-a fãcut si se va face pe criteriul ratei defectelor, adicã urmãrim îmbunãtãtirea infrastructurii. Fãrã o infrastructurã bunã nu putem asigura servicii de calitate. Rata defectelor înseamnã numãrul de defecte raportat la o lungime de o sutã de kilometri de retea. Pînã acum am intervenit acolo unde se înregistrau peste 40 de defecte pe aceastã lungime. Vom interveni cu îmbunãtãtirea infrastructurii pînã vom ajunge sã nu se mai depãseascã zece defecte pe o lungime de o sutã de kilometri“, a declarat inginer Lucian Luca, purtãtorul de cuvînt al E. On Moldova.
Printre lucrãrile în retelele de joasã tensiune efectuate în 2006 în judetul Neamt se numãrã cele din localitãtile Alexandru cel Bun, Bãltãtesti, Piatra Soimului, Slobozia si Secuieni. Au fost reabilitate retele de medie tensiune în municipiile Piatra Neamt si Roman. O altã directie pe care s-a actionat anul trecut în judet a fost schimbarea retelelor de furnizare a energiei electrice de 6 kV cu retele de 20 kV. „Este o cerintã a Uniunii Europene ca retelele de 6 kV sã fie eliminate din sistem. ÃŽn acestea, pierderile înregistrate sînt foarte mari, iar din Europa au fost scoase din folosintã de multi ani. Ele au o legãturã cu sistemul sovietic. Noi trebuie sã ne sincronizãm cu sistemul european“, a mai spus Lucian Luca.
În 2005, profitul E. On Moldova a fost de un milion de euro, iar conducerea acestei unitãti nu considerã cã este unul mare, chiar dacã a preluat frîiele societãtii Electrica doar în ultimul trimestru al anului. Conform legii, electrificãrile de locuinte se fac doar cu fonduri din bugetele locale ori din alte fonduri constituite. Cu toate acestea, în 2006, E. On Moldova a asigurat curentul electric în 573 de locuinte, dintre care 20 sînt situate în zona Piatra Neamt si 60 în comuna Sãbãoani. În judetul Neamt nu existã sate neelectrificate.

Articol afisat de 1659 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective