Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 6 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Farmaciile elibereazã medicamente gratuite si compensate

Farmaciile elibereazã medicamente gratuite si compensate

• persoanele cãrora le-au fost prescrise, pe retete eliberate în 2006, medicamente care nu se mai regãsesc pe lista de referintã din 2007 trebuie sã se adreseze medicilor de familie

Nemtenii îsi pot procura medicamentele gratuite si compensate necesare tratãrii afectiunilor de care suferã. Majoritatea farmaciilor nemtene, care au fost anul trecut în relatie contractualã cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamt, au început aceastã activitate în urmã cu o zi, douã, dupã ce si-au instalat programele informatice cu noile liste de medicamente compensate si cu preturile de referintã valabile de la 1 ianuarie 2007.
Persoanele cãrora li s-au prescris pe retete eliberate în 2006 medicamente care nu se mai regãsesc în noua listã trebuie sã meargã la medicii de familie pentru noi prescrieri. Decontarea medicamentelor eliberate în farmaciile cu circuit deschis se va face, de asemenea, în functie de preturile de referintã valabile de la 1 ianuarie 2007, care au scãzut, în medie, cu 4-5 %, atît la produsele farmaceutice de productie indigenã, cît si la cele de import.
Conform precizãrilor fãcute de cãtre jurist Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamt, chiar dacã nu a venit, încã, fila de buget si nu se cunosc sumele de care vor dispune anul acesta furnizorii de servicii medicale si farmaceutice, farmacistii stiu cã, în fiecare din primele luni ale anului, au alocatã o sumã egalã cu media primului semestru al anului trecut.
Potrivit aceleiasi surse, la negocierile purtate de CAS Neamt cu farmacistii la finele anului trecut, au participat foarte multi reprezentanti ai acestei bresle, chiar dacã unii dintre ei nu au fost, pînã acum, în relatie contractualã cu respectivul for plãtitor. În ceea ce priveste discutiile privind medicamentele destinate tratãrii bolilor cronice protejate, multi dinte farmacisti si-au exprimat dorinta de a elibera astfel de produse, chiar dacã, initial, se stia cã adaosul comercial este nul. Între timp, normele Contractului Cadru pe 2007 au fost modificate si au prevãzut practicarea obligatorie a unui adaos comercial între 1% si 6%, asa încît farmacistii dornici sã elibereze medicatie destinatã tratamentului bolilor cronice protejate au optat pentru limita minimã a acestuia. Ca si anul trecut, pe lista de boli cronice protejate figureazã tot zece afectiuni, dar a intervenit o modificare. În loc de boli post-transplant a apãrut acromegalia, o afectiune endocrinologicã.
Medicamentele pentru grupa de boli specifice stãrii post-transplant se vor elibera, de acum încolo, numai prin farmaciile cu circuit închis din spitale.
Potrivit presedintelui Casei Nationale de Asigurãri de Sãnãtate, Cristian Vlãdescu, aceasta mãsurã a fost impusã de faptul cã multi farmacisti nu procurau medicatia specificã acestor afectiuni, deoarece este foarte scumpã.

Articol afisat de 1964 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective