Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 12 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Handbalistele pietrence s-au impus la Rîmnicu Vîlcea

Handbal Club Feminin Piatra Neamt a cîstigat meciul programat în fieful echipei Oltchim II Rîmnicu Vîlcea si s-a apropiat la un singur punct de liderul CSM Sfîntu Gheorghe. Cel mai probabil, HCF Piatra Neamt va termina prima jumãtate a clasamentului pe locul II, chiar dacã va întîlni în ultimele douã runde pe cele mai puternice adversare în lupta pentru pozitia secundã în ierarhia din Seria Est: CSM Ploiesti si HC Activ Ploiesti. ÃŽn cazul a douã victorii, HCF îsi va mãri doar distanta fatã de cele douã grupãri, pentru cã este greu de crezut cã CSM Sfîntu Gheorghe se va „împiedica“ în jocurile cu Stiinta Bacãu si LPS Iasi.
Rezultatul final al întîlnirii jucate în orasul celei mai galonate echipe din handbalul feminin românesc a fost 26-40 (15-17). A fost un meci echilibrat timp de aproximativ 40 de minute, cu o echipã gazdã mult schimbatã fatã de ce a arãtat în turul I la Piatra Neamt. Aceasta pentru cã din lotul adversarei au fãcut acum parte si trei componente ale lotului national al României medaliat cu bronz la mondialele de tineret care au avut loc în varã în Canada. Totusi, s-a jucat de la egal la egal, s-a jucat cu determinare, însã finalul a apartinut moldovencelor. „Am fost la Rîmnicu Vîlcea fãrã Camelia Bucur, jucãtoare care s-a operat la menisc si va reveni abia în 2007. Am avut în teren numai jucãtoare tinere, cu exceptia Georgianei Blejuscã si a Valentinei Cãlian Ivanov. N-as spune cã cele douã au fãcut diferenta. Diferenta s-a fãcut la omogenitate si un plus de experientã pentru noi“, a declarat Dan Valentin, antrenorul principal al HCF Piatra Neamt. Tehnicianul a spus chiar cã echipa sa s-a autodepãsit la Rîmnicu Vîlcea. Jucãtoarele nemtene care au înscris la Vîlcea sînt: Popescu 9, Ciobanu 8, Apetroaie 7, Durican 7, Slãvilã 5, Matei 4.
Acidentãri peste
accidentãri
Dan Valentin se gîndeste însã în cel mai serios mod sã nu se mai pregãteascã în sala de sport a Liceului „Gheorghe Asachi“, pentru cã suprafata artificialã a acelei incinte este una neprielnicã antrenamentelor de handbal. „Sala aceea are o suprafatã de antrenament foarte durã si rigidã, ceea ce face ca ligamentele jucãtoarelor sã fie fortate în plus la alergare si la schimbãri de directie. De cînd facem acolo pregãtire, avem patru jucãtoare operate la ligamente si menisc. La Vîlcea am mai pãtit o boacãnã, iar Cãtãlina Vornicu este suspectã de rupturã de menisc. De asemenea au mai apãrut dureri la Apetroaie si Mihaela Popescu. Nu poate fi altã cauzã a acestui numãr mare de accidentãri si dureri la genunchi decît suprafata durã de antrenament. Din cîte stiu, acel covor sintetic este lipit direct pe ciment, ceea ce face ca orice contact cu solul sã fie foarte dur“, a declarat Dan Valentin. Handbalistele operate deja din cauza unor accidentãri la genunchi sînt: Camelia Bucur, Adina Ghidoarcã, Ioana Bursuc si Oana Rotaru. Antrenorul pietrean a discutat astfel de pro-bleme cu omologii sãi de la Buzãu si Roman, acolo unde s-au construit sãli noi si au fost aplicate astfel de suprafete sintetice. La Buzãu, covorul sintetic s-a schimbat cu parchet, dupã ce au apãrut asemenea accidentãri, în timp ce la Roman mai multe jucãtoare acuzã dureri sau sînt operate la genunchi.
Rezultatele înregistrate în etapa a V-a a returului I a Diviziei A1, Seria A, au fost: Oltchim II Rîmnicu Vîlcea - HCF Piatra Neamt 26-40, LPS Iasi - CSM Ploiesti 25-37, Stiinta Bacãu - HC Activ Ploiesti 24-29.

Articol afisat de 1789 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective