Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Strãzile, enigme pentru consilieri

Si-au fãcut campanie, au cerut voturi, unii le-au si primit si asa au ajuns, în urmã cu doi ani si ceva, consilieri locali de Piatra Neamt. Cel putin o datã pe lunã, soarta si viitorul orasului este la mîna lor, prin voturile pe care le dau proiectelor initiate de conducerea Primãriei. Si tot mãcar o datã pe lunã, în cadrul sedintelor, se întîmplã ca membrii legislativului sã dea cu nuca-n perete. ÃŽn sedinta Consiliului Local Piatra Neamt de sãptãmîna trecutã, a fost rîndul lui Vasile Stãnoaia, fost membru PSD, acum PRM, sã îsi surprindã colegii. Totul a pornit de la strada “19 Noiembrie”, care a fãcut obiectul unui proiect de modernizare si reabilitare. Desi, toamna trecutã, cînd a fost prima datã discutatã aceastã lucrare, au fost de acord toti alesii cu fondurile, cu proiectul, cu studiul de fezabilitate si tot ce mai era necesar, abia acum, cînd s-a pus problema trecerii în domeniul public al municipiului a acestei strãzi si-au dat seama cã... habar nu au pe unde vine. Vasile Stãnoaia s-a trezit vorbind cu executivul local, cerînd ca în sala de sedinte sã fie pusã o hartã cu toate strãzile din localitate. „Avem probleme la sedintele pe comisii legate de strãzi. Ar fi bine sã avem o hartã pe perete, ca sã ne putem orienta, cã asa, numai dupã nume, nu ne putem da seama“, a spus acesta. Astfel, si-a ridicat în cap aproape toti colegii, indiferent de culoarea politicã.Fostul sãu coleg din PSD, Ion Rotaru i-a spus chiar cã ar fi cazul sã plece acasã definitiv: „Dacã dupã sase ani de consilier local nu stii orasul, dã-ti demisia!“. Nici consilierul PNL Cornelia Tudorancea nu l-a iertat: „Sã se facã o hartã a municipiului e una si chiar ar fi bine, dar sã nu stii strãzile orasului e grav“. Momentul penibil s-a consumat repede, consilierul Stãnoaia fiind lãmurit cã strada “19 Noiembrie” este în cartierul Precista.
Modernizarea sa a presupus racordarea la retelele de apã si de canalizare - s-au realizat 61 de metri liniari de retea de apã, canalizare pluvialã, 56 de metri liniari de canalizare menajerã, asfaltarea pãrtii carosabile, ca si a trotuarelor care au fost si bordurate. Lucrarea a fost receptionatã pe 8 noiembrie, la un an de zile de la începerea primelor demersuri. Strada “19 Noiembrie” are acces direct la reteaua stradalã majorã a municipiului, mai exact cu strada Bistritei. Municipalitatea a decis sã o modernizeze pentru cã era acoperitã doar cu balast, era plinã de gropi, iar ploile mai serioase si zãpada fãceau ca apa adunatã sã se scurgã în curtile oamenilor. Investitia a costat peste douã miliarde de lei.

Articol afisat de 1746 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective