Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Gata de ninsoare

Gata de ninsoare

• societãtile Consiliului Local fac front comun pentru deszãpezirea orasului

Pe hîrtie, municipiul Piatra Neamt nu va avea probleme din cauza cãderilor de zãpadã. Autoritãtile locale si-au fãcut, deja, planul de interventie si s-au apucat sã umple magaziile cu materialele antiderapante de care cred cã vor avea nevoie pe toatã durata sezonului rece. La fel ca în anii trecuti, societãtile Consiliului Local au cãzut de acord asupra distribuirii sarcinilor de deszãpezire a orasului, Publiserv, Salubritas, Urban si Aqua Calor întocmind un plan comun de luptã cu nãmetii. Potrivit angajamentelor luate, Publiserv va îndepãrta zãpada de pe toate drumurile si accesele de pe domeniul public al municipiului. Salubritas va deszãpezi, trotuarele, pietele publice, podurile si accesele pietonale ale orasului. Mai exact, dupã cum scrie în planul comun de actiune, „zona de interventie a SC Salubritas cu forte proprii sau avînd si completãri, va fi zona domeniului public, trotuarele strãzilor Mihai Eminescu, Piata Stefan cel Mare, Mihai Viteazu, 1 Decembrie 1918, bulevardul Traian, pietele publice, scãri si accese, trotuarele podurilor rutiere si pietonale, statii de transport în comun, treceri de pietoni intens utilizate din zona centralã sau din fata scolilor“. Urban s-a angajat sã scape de orice urmã înghetatã din pietele agroalimentare si de pe trotuarele adiacente acestora. Aqua Calor, la rîndu-i, va curãta zãpada cãzutã în cimitirul pe care încã îl administreazã oficial, plus zonele împrejmuitoare centralelor termice proprii.
Teoretic, „modul de realizare a prestatiilor“ presupune ca zãpada cãzutã pe strãzi sã fie curãtatã în cel mult douã zile de la instalarea ei. Rãspîndirea preventivã a amestecului de sare cu nisip trebuie fãcutã „ori de cîte ori prognoza meteo generalã sau mijloacele de detectare localã indicã posibilitatea aparitiei poleiului, ninsorii sau ghetii“, dar si în perioada în care ziua sînt temperaturi cu plus, iar noaptea cu minus. „Nu se admite repetarea rãspîndirii preventive, la un interval mai mic de 2 - 3 zile, decît în situatia manifestãrii unor fenomene meteorologice (ninsoare, ploaie etc.) sau în care la reviziile drumului se constatã cã mai sînt portiuni lunecoase“, mai scrie în planul de actiune pe timp de iarnã. Combaterea poleiului va fi astfel organizatã încît la ora 5 a.m. sã fie asiguratã circulatia rutierã a mijloacelor de transport în comun si a autoturismelor în conditii de sigurantã si confort.
Municipalitatea a stabilit si compozitia exactã a antiderapantului - 10-30% sare si restul nisip. Doar pe arterele principale, considerate principala urgentã, va fi folositã solutie lichidã pentru combaterea poleiului (AMM si clorurã de calciu 30%). Sarea va fi folositã singurã numai în cazul în care temperatura la suprafata carosabilului este mai mare de -7 grade Celsius, pentru cã, la temperaturi mai scãzute, este... periculoasã si contraindicatã.
Toate acestea fiind stabilite, autoritãtile asteaptã prima ninsoare, ca sã vadã dacã socoteala de-acasã se potriveste cu cea din tîrg.

Articol afisat de 1910 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective