Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Salvata din fintina

• o nemteanca a cazut in fintina in conditii inca neelucidate • nu se stie daca a cazut sau daca s-a aruncat • a scapat cu soc hipotermic si o usoara lovitura la cap •

Elena Iosub, in virsta de 47 de ani, din Podoleni, a ajuns, ieri dimineata, la spital mai mult moarta decit vie, dupa ce a cazut intr-o fintina cu o adincime de zece metri. Incidentul, despre care nu se stie daca a fost tentativa de suicid sau accident, s-a petrecut in jurul orei 7.30. Potrivit precizarilor facute de catre Cristian Atimoftoaie, seful Postului de Politie Podoleni, femeia sufera de mai multe afectiuni, printre care si psihice, iar dimineata luase mai multe tablete, toate fiindu-i recomandate de medic. Pastilele i-au fost date chiar de catre fiica sa care, apoi, a plecat pe cimp, sa taie porumbul. La scurt timp, femeia a iesit din curte si a plecat pe ulita. Cum fintina in care a cazut femeia este destul de departe de casa, este cert ca ea nu s-a dus dupa apa, ci a plecat cu alta tinta. Un satean care a fost martor ocular la cele petrecute si care, de altfel, a si scos-o din fintina, a declarat politistilor ca atunci cind a ajuns linga sursa de apa, s-a apropiat de ea si s-a tot dus. Barbatul care se ocupa cu saparea, construirea si curatarea fintinilor a sarit in ajutorul femeii cit a putut de repede, iar aventura salvarii acesteia nu a fost deloc simpla. Cum in zona au existat depozite de combustibil, acesta s-a infiltrat in pinza freatica. Cert este ca, in prima faza, salvatorul nu a putut cobori pe fundul fintinii, din cauza mirosului de combustibil. Pentru a o putea salva pe femeie, acesta a improvizat o masca de pus pe nas si gura, s-a legat de mijloc cu o fringhie si, ajutat de alti sateni, a coborit in fintina. „Femeia a avut mare noroc, mai bine zis a avut zile, ca a cazut in picioare si nu in cap, ca sigur ar fi fost moarta. Baiatul care a salvat-o s-a chinuit destul de mult, ca fintina este destul de ingusta in partea de jos, iar femeia este voinica si grea. Slava Domnului ca a reusit sa o scoata, pina la urma, si a avut noroc ca nu a suferit leziuni grave“, a declarat Cristian Atimoftoaie, seful Postului de Politie Podoleni.
Fiind solicitat telefonic Serviciul Judetean de Ambulanta Neamt, la locul accidentului s-a deplasat un echipaj medical care i-a acordat primul ajutor femeii si a transportat-o la Spitalul Judetean Neamt. Investigatiile medicale au aratat ca pacienta a suferit un traumatism cranio-cerebral acut inchis si soc hipotermic, temperatura corpului scazindu-i pina la 30 de grade Celsius. Din cauza loviturii la cap si a scaderii drastice a temperaturii corpului, femeia era in coma.
In urma tratamenului specific administrat pacientei, dupa citeva ore starea acesteia s-a ameliorat, iar temperatura a ajuns la valoarea normala, mai exact 36,5 grade Celsius. Dupa ce si-a revenit, femeia a fost consultata neurologic si psihiatric, fiind ulterior transferata la Psihiatrie.

Articol afisat de 1689 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective