Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Alesii recalcitranti, bagati in Consiliul de Disciplina

Alesii recalcitranti, bagati in Consiliul de Disciplina

• consilierul PSD Dan Arvatescu va initia un proiect de hotarire privind infiintarea unui organism care sa puna in discutie cazurile de comportament inadecvat al unor alesi locali • acesta sustine ca, in ultima vreme, sedintele Consiliului Local au degenerat in certuri si agresiuni verbale, lucru care, in opinia sa, ar dauna imaginii institutiei •

Consilierul PSD Dan Arvatescu va initia un proiect de hotarire privitor la infiintarea unui consiliu de disciplina, care sa ia in discutie modul de comportare inadecvat al alesilor locali. „Asa cum s-a vazut, in ultima vreme, sedintele Consiliului Local au degenerat ajugindu-se ca, la ultima sedinta, consilierul Sorin Cazan sa profereze injurii la adresa tuturor colegilor. Ne-am simtit profund lezati atunci cind am fost numiti, laolalta, securisti. Trebuie sa punem capat acestei stari de lucruri care, din cauza unui grup restrins de consilieri, pune intr-o lumina neplacuta intreg Consiliul Local, in plenul sau, deteriorind imaginea acestuia si perceptia in rindul romascanilor. Lumea care se uita la televizor sau citeste un articol in presa isi va inchipui chiar ca noi nu facem altceva in Consiliul Local decit sa ne certam. Desi exista un Regulament de functionare care face referire la modul in care trebuie sa se comporte consilierii, iata ca se impune si infiintarea unui organism in care vom discuta abaterile celor care incalca, prin modul lor de comportare, limitele bunului simt, indiferent cine sint acestia: consilieri locali, primarul, viceprimarul“, a precizat Dan Arvatescu. Acesta a mai spus ca are credinta ca initiativa sa va trece, pentru ca a vazut ca majoritatea consilierilor s-au aratat nemultumiti de modul in care au degenerat lucrurile in ultimele sedinte.
Consilierul independent Mihail Florea a apreciat ca exista un Regulament care stipuleaza modul in care trebuie sa se desfasoare sedintele de Consiliu Local. „Consiliul Local functioneaza in baza unui Regulament care a fost votat de catre consilieri. Acesta poate fi modificat oricind in baza unei hotariri de Consiliu Local. Vom discuta si proiectul domnului doctor Dan Arvatescu si, daca va trece, acesta se va aplica. In opinia mea, insa, s-a ajuns aici pentru ca presedintele de sedinta nu a stiut sa tina dezbaterile in mina. De ce este «bilci»? Pentru ca se voteaza de sapte ori acelasi lucru spunindu-se ca nu este nici o problema, pentru ca oamenii ies din sala in timpul sedintei. Eu sint de acord sa ne respectam. Si eu am facut apel la presedintele de sedinta sa-i spuna primarului sa nu ma mai jigneasca“, a precizat Mihail Florea.
In conferinta de presa de luni, 2 octombrie, primarul Dan Ioan Carpusor a apreciat ca este binevenita infiintarea unei comisii de disciplina, la nivelul consiliului local. „Este adevarat ca sedintele de Consiliu Local au degenerat in ultima vreme si afecteaza imaginea acestui organism. Din pacate, acest lucru se intimpla din cauza unora care, in loc sa-si vada de dosarele lor, au grija de prezumtivele dosare de securitate ale colegilor. Nu este problema mea, dar cred ca majoritatea consilierilor s-au saturat de modul in care se comporta doi-trei consilieri locali care, in fata camerelor de luat vederi, vor sa arate romascanilor ca ei chiar vor sa faca ceva pentru binele acestora. Spiritele s-au incins in ultima sedinta, pentru ca se auzise ca aceasta va fi transmisa, in direct, de un post de televiziune“, a spus primarul Dan Ioan Carpusor. Nu am putut consemna opinia consilierului conservator Sorin Cazan, pentru ca acesta a avut mobilul inchis.
FOTO: Consilierii locali vor raspunde in fata unui Colegiu de Disciplina

Articol afisat de 1687 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective