Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Trebuie sa avem grija de sacralitatea acestui loc“

„Trebuie sa avem grija de sacralitatea acestui loc“

• parintele Dumitru Chitimus, parohul Bisericii „Sfintul Ioan Domnesc“ din Piatra Neamt, se afla in centrul unui scandal • el este acuzat ca a distrus mai multe banci din parcul din apropierea lacasului de cult • preotul neaga acuzatiile aduse si le reaminteste celor in drept ca sacralitatea locului pe care il pastoreste trebuie pastrata •

Un scandal de proportii, izbucnit in ultimele zile, il are in centru pe preotul Dumitru Chitimus, parohul Bisericii „Sfintul Ioan Domnesc“ din Piatra Neamt, acesta fiind acuzat ca ar fi distrus mai multe banci din apropierea lacasului de cult. Parintele s-a ales si cu un dosar pentru distrugere, informatia fiind confirmata oficial de catre subinspector Catalina Badeanu, purtatorul de cuvint al Politiei Neamt. „Intr-adevar, la Politia Municipiului Piatra Neamt este inregistrat un dosar penal pe numele lui Dumitru Chitimus, pentru distrugere. Sesizarea a fost facuta de catre lucratorii Politiei Comunitare. Urmeaza ca politistii sa investigheze acest caz si sa propuna solutia legala prin Parchet“, a declarat subinspector Catalina Badeanu. Scandalul care il are in centru pe parintele Chitimus a avut loc vineri seara cind, spun politistii comunitari, preotul a fost prins in flagrant in timp ce distrugea bancile aflate in apropierea lacasului de cult. Conform celor precizate de un politist comunitar, preotul a iesit nervos din biserica si a desfacut suruburile de la o banca, luind scindura cu el. Mai mult decit atit, asupra lui Dumitru Chitimus, spun politistii comunitari, au fost gasite mai multe suruburi si o scindura. „Eu nu am fost de serviciu in seara aceea, insa stiu ca am observat de mai mult timp ca dispar scindurile de la banci. Nu putem spune ca este opera preotului, insa este cert ca vineri seara el a fost prins“, ne-a declarat un politist comunitar.

„Sint acuzat fara sa fi facut nimic“

Preotul Dumitru Chitimus neaga acuzatiile aduse si spune ca este victima unei inscenari. El crede ca aceia care i-au inscenat toata aceasta poveste incearca sa abata atentia de la adevaratele probleme cu care se confrunta lacasul de cult pe care il pastoreste. „Sint acuzat fara sa fi facut nimic. Am facut greseala sa ies din biserica ca sa vad ce se intimpla pe bancile din jurul platoului si am fost luat drept un raufacator. Nu am demontat nici o banca si nu m-a prins nimeni nici cu scinduri, nici cu sutruburi asupra mea. Nu aveam nici o cheie la mine, cum as fi putut sa desfac aceste banci? Este o poveste care ma pune intr-o lumina proasta atit pe mine, cit si biserica si comunitatea. Nu stiu cine se afla in spatele acestei dezinformari. Cred ca ar trebui, mai degraba, sa ne indreptam atentia asupra acestui lacas de cult a carui sacralitate trebuie respectata. Nu este posibil ca nici acum sa nu avem o toaleta in apropiere. Nu vreau sa spun ce se intimpla dupa lasarea serii in zona bisericii, cind tot felul de indivizi isi fac nevoile fara nici un fel de rusine, pe unde apuca, inclusiv pe temelia lacasului de cult. Acest lucru nu il vede nimeni, din pacate. Uitati cum a ramas aceasta statuie dupa ce au fost montate pavelele. Au lasat-o de izbeliste. Nu se poate asa ceva. Trebuie sa respectam cu sfintenie acest loc, considerat de multi altarul orasului Piatra Neamt. Nu am nici o treaba cu tinerii care stau pe banci, chiar ii iubesc pentru ca sper ca vor fi mai buni ca noi“, a declarat Dumitru Chitimus.
In ajutorul preotului a sarit si maica Maria, cea care ajuta la treburile bisericii. „Eu eram vineri, aici, si nu s-a intimplat ceea ce se aude. Preotul era la o rugaciune, cind m-am dus si i-am spus ca niste copii fac scandal si distrug bancile din parc. Atunci, parintele, care era imbracat civil, a iesit sa vada ce se intimpla. Asa l-au luat si l-au acuzat ca strica bancile. Dar cum sa faca el asa ceva, daca nu avea asupra lui nici un patent sau cleste. Sint numai minciuni, iar cei care spun astfel de lucruri despre parinte gresesc“, a spus maica Maria.

Articol afisat de 1853 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective