Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 21 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Misterul golirii cardurilor Ambulanþei a fost elucidat

Misterul golirii cardurilor Ambulanþei a fost elucidat

• temerile conducerii Serviciului Judeþean de Ambulanþã Neamþ, legate de faptul cã se furã bani de pe cardurile electronice de alimentare cu carburant, au fost spulberate • problemele care apãreau erau provocate de neînþelegerea sistemului de facturare al Petrom ºi de alimentare a cardurilor

Conducerea Serviciului Judeþean de Ambulanþã Neamþ a reuºit sã dezlege misterul unui fenomen ciudat, prin care cardurile de platã electronicã a combustibilului, necesar deplasãrii autosanitarelor, se goleau. Aceste instrumente de platã au fost introduse în uz de cãtre respectiva instituþie din luna martie a anului în curs, dupã ce au fost constatate unele nereguli în gestionarea bonurilor de benzinã care fuseserã utilizate pînã atunci. Pentru a nu mai exista tentaþia de a pune mîna pe cupoanele valorice respective, s-a hotãrît achitarea alimentãrilor în mod electronic, prin carduri.
Timp de aproape ºase luni, acest mecanism de alimentare a autosanitarelor cu benzinã sau motorinã care provine de la staþiile Petrom, precum ºi decontarea combustibilului de cãtre Serviciul Judeþean de Ambulanþã a funcþionat perfect.
De la începutul lui septembrie, pînã în urmã cu cîteva zile, conducerea instituþiei a sesizat cã de pe cardurile de platã electronicã a combustibilului necesar autosanitarelor dispar sume mai mici sau mai mari de bani. La sfîrºitul sãptãmînii trecute, mai mulþi conducãtori au reclamat faptul cã de pe instrumentele financiare menþionate lipseau sume cuprinse între cîteva sute de mii ºi cîteva milioane de lei.
Situaþia a devenit chiar tragicã în momentul în care ºoferii ajunºi la staþiile Petrom, pentru a face alimentarea cu benzinã, s-au trezit cã nu mai au bani pe card ºi cã nu pot achiziþiona combustibilul necesar desfãºurãrii activitãþii pe parcursul întregii ture. În consecinþã, multe dintre autosanitare au fost trase pe dreapta, iar transportul bolnavilor a fost efectuat de mai puþine ambulanþe, înregistrînd întîrzieri mari la solicitãri.
Panicatã de cele sesizate, conducerea Ambulanþei Neamþ care nu îºi putea explica dispariþia banilor de pe carduri ºi care nu avea cum sã îºi dea seama care este valoarea totalã a pagubei, consternatã de faptul cã activitatea unitãþii era în impas, a crezut cã la mijloc ar putea fi mîna unor hackeri. Ciudat era cã sumele lipseau de pe card, iar alimentãrile cu carburant nu erau înregistrate. ÃŽn plus, cardurile golite peste noapte au fost confiscate de staþiile de benzinã, pînã la achitarea lor. S-a luat în calcul, la un moment dat, scoaterea banilor din casieria unitãþii, pentru a se putea plãti carburantul consumat ºi pentru a se recupera cardurile. Intrigatã de ceea ce se petrecea ºi încercînd sã înþeleagã despre ce este vorba, conducerea Serviciului Judeþean de Ambulanþã Neamþ a luat legãtura cu conducerea Petrom Neamþ. ÃŽn urma discuþiilor purtate cu conducerea firmei respective ºi cu mai mulþi reprezentanþi ai acesteia, misterul a fost elucidat. „A fost vorba despre o lipsã de comunicare între noi ºi cei de la Petrom, care, la un moment dat, au schimat forma de platã. Petrom ne alimenta cardurile cu aproximativ un miliard de lei pe lunã, iar noi reuºim sã achiziþionãm, astfel, aproximativ 25.000 de litri de carburant. Pentru consumul efectuat în perioada 1-15 a lunii, se fãcea facturare pe 16. Pînã venea la noi factura ºi pînã ajungeau banii viraþi de noi în contul lor mai treceau 4-5 zile. Sã spunem cã asta se întîmpla pe 20 ale lunii. Suma rãmasã neconsumatã pe card de pe 15 pînã pe 20 era retrasã o zi, douã, fãcîndu-se o altã alimentare de card. La un moment dat, noi pierdeam urma banilor, dar, practic, între suma facturatã ºi soldul real apãrea o diferenþã. Am stabilit, însã, cu cei de Petrom ca, de acum încolo, sã se facã reactualizarea sumei de pe card dupã fiecare alimentare, pentru ca evidenþele sã fie foarte clare ºi pentru noi“, a declarat doctor Letiþia Damoc (foto), director al Serviciului Judeþean de Ambulanþã Neamþ.

Articol afisat de 1735 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective