Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

17 medici au ales sa fie patroni

Forma finala a reorganizarii cabinetelor din Ambulatoriul de Specialitate a Spitalului Judetean de Urgenta Neamt (Policlinica Piatra Neamt), în functie de optiunea medicilor de a se privatiza sau nu, a fost trimisa, ieri, de catre condu-cerea acestei institutii conducerii Autoritatii de Sanatate Publica Neamt.
Dupa cîteva zile de deliberari si discutii controversate generate de hotarîrea recenta a conducerii Casei de Asigurari de Sanatate Neamt de a nu mai finanta cabinete medicale ineficiente din cadrul Policlinicii Piatra Neamt, 17 medici care, pîna acum, si-au desfasurat activitatea în regim de bugetari s-au decis sa ia cabinetele în comodat si sa semneze contract cu Casa de Asigurari de Sanatate Neamt. Este vorba despre chirurgul Gheorghe Bors, cardiologii Lyana Bararu si Liliana Vartic, alergologul Iuliana Carata, ORL-istii Mihai Gherghescu si Petronela Lujinschi, balneofiziologul Dan Vlad Filimon, oftalmologii Anca Dulfu si Dana Cucos, ortopticianul Denisa Caileanu, radiologii Mircea Tudose si Dragos Musat, hematologul Carmen Tutuianu, endocrinologii Minodora Vitiuc si Maria Gagea, reumatologul Valeriu Andrita, urologul Dumitru Buiciuc. Cei 17 medici îsi desfasoara activitatea în 13 cabinete medicale a caror activitate a fost finantata de catre Spitalulul Judetean Neamt, asta presupunînd plata salariilor medicilor, personalului mediu si chiar a utilitatilor.
Din motive clare de ineficienta, dar si pentru ca aici veneau si dadeau consultatii medici care lucreaza în spital, unitate unde fiecare dintre specialitatile existente îsi poate organiza ambulatoriu, vor fi desfiintate cabinetele de Medicina Interna, Ortopedie, Dermato-Venerologie, Pneumoftiziologie, Psihiatrie, Chirurgie Maxilo-Faciala, Endoscopie, Chirurgie si Ortopedie Infantila. De asemenea, s-a mai dispus desfiintarea salii de tratamente care functiona în cadrul Serviciului de Urgente, precum si a fisierului de informatii.
Personalul mediu va fi distribuit în spital
Potrivit precizarilor facute de catre doctorul Stelian Ghita, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Neamt, personalul mediu care lucra în cabinetele medicale sau serviciile care urmeaza a fi desfiintate va fi redistribuit în sectiile din spital. Toate cabinetele unde medicii au ales ca forma de privatizare comodarea au circuite separate si vor primi avizul epidemiologic din partea Departamentulului Medicina Preventiva Neamt.
Au refuzat aceasta forma de privatizare si au ales sa functioneze, în continuare, fara personalitate juridica, neurologii Anca Chirita si Carmen Botner, ginecologul Mariana Tataru, pediatrul Georgeta Toader Pascu si gastroenterologul Ioana Amariei.
Vor mai functiona Ă®n sediul Policlinicii Piatra Neamt, tot cu circuite separate, cabinetele de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Oncologie, Planificare Familiala, Medicina Sportiva, precum si Dispensarul TBC, care fac parte din structura spitalului. „Ma bucur pentru colegii care au ales sa ia cabinetele Ă®n comodat si sĂ®nt sigur ca vor fi multumiti de decizia pe care au luat-o. FacĂ®nd contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, ei vor fi interesati sa ofere servicii de calitate pacientilor, pacientii vor fi si ei foarte bine tratati si nu vor mai avea motive de nemultumire, asa ca toata lumea va avea de cĂ®stigat. Aceste cabinete vor avea un venit, din care se vor plati salariile personalului si utilitatile. Medicii care au decis sa se comodeze vor avea prioritate Ă®n momentul cĂ®nd se va pune problema cumpararii cabinetelor, Ă®n timp ce ceilalti nu vor avea acest privilegiu. Pe de alta parte, dupa cum am mai spus, medicii care au ales sa ramĂ®na Ă®n regim de bugetari si vor fi platiti din banii spitalului nu Ă®si vor lua salarii decĂ®t daca realizeaza numarul minim de consultatii zilnice, adica 28. Altfel, salariul lor nu mai reprezinta o certitudine“, a declarat doctorul Stelian Ghita, managerul Spitalului Judetean Neamt.

Articol afisat de 3485 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective