Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 29 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Salariatii de pe platforma „Azochim“ si-au primit banii

• greva de avertisment a incetat • administratorul societatii „Agrofertil“, Vasile Ciobanu, a declarat ca o revolta nu era necesara • intirzierea platilor salariale s-a datorat tergiversarii achitarii contravalorii unei comenzi

Revendicarile salariatilor societatilor „Agrofertil“ si „Ga.Pro.Co.Chemicals“ de pe Platforma defunctei „Azochim“ au fost satisfacute. Ieri, 28 august 2006, oamenii si-au primit drepturile salariale. Pentru ca nu-si primisera banii aferenti lunilor iulie si august, salariatii au stabilit, inca de pe 24 august, ca luni, 28 august, vor declansa o greva de avertisment intre orele 12 si 14. Desi oamenii erau hotariti sa treaca la actiuni de protest, spiritele s-au calmat deoarece banii de salarii ajunsesera de dimineata. „Am stat de vorba cu administratorul societatii, Vasile Ciobanu, care a dat curs revendicarilor noastre si, astfel, situatia a fost detensionata. Incepind de astazi, se aloca prima transa de salarii. Nu putem avea o garantie ca asemenea sincope in platirea salariilor nu se vor mai inregistra pentru ca sintem dependenti de ritmicitatea platilor facute de clienti, de seriozitatea acestora. Cum avem comenzi la export, mai intervin si aspecte legate de modul in care se lucreaza cu bancile, cu atit mai mult cu cit este vorba despre clienti externi“, a subliniat Gheorghe Vaideanu, liderul Sindicatului „Azochim“.
Pe de alta parte, Vasile Ciobanu, administratorul „Agrofertil“, a sustinut ca angajatii aveau tot dreptul sa protesteze, dar ca hotarirea de declansare a grevei de avertisment a fost luata in momentul in care el era plecat din societate, tocmai pentru rezolvarea problemelor salariale. „Inca de saptamina trecuta, am promis ca banii de salarii vor ajunge in unitate cel tirziu marti, si asa s-a intimplat. Chiar de astazi, luni 28 august, problema s-a rezolvat si nu s-a mai trecut la actiuni de protest. De fapt, nici nu a fost vorba de un conflict, eu nu am fost in conflict cu salariatii. Ei au hotarit sa treaca la actiuni de protest, cind eu nici macar nu eram in unitate, eram in delegatie tocmai pentru rezolvarea acestei probleme. Asta este, e dreptul lor, dar acum sint bani si vor fi achitate drepturile salariale“, a declarat Vasile Ciobanu. Reprezentantii Sindicatului „Azochim“ - din care fac parte salariatii „Agrofertil“ si „Ga.Pro.Chemicals“ - au sustinut, la anuntarea demararii actiunilor de protest, ca starea de nesiguranta se perpetueaza de mai multa vreme si ca a capatat caracter de permanenta, administratia celor doua societati facind dovada ca nu isi respecta obligatiile asumate in raport cu salariatii. Tot atunci, Gheorghe Vaideanu, liderul Sindicatului „Azochim“, a afirmat ca asemenea intirzieri la plata salariilor s-au mai inregistrat, oamenilor fiindu-le pusa in pericol securitatea financiara. El a subliniat ca salariatii nu au putut, la rindul lor, sa-si achite datoriiile, din cauza intirzierii salariilor. In acest fel, s-a ajuns la intirzieri in achitarea ratelor bancare, iar, pentru rezolvarea situatiei, directorii celor doua firme au fost anuntati de salariati de declansarea protestelor. Un fax cu revendicarile a fost transmis si catre presedintele Grupului Interagro, Ioan Nicolae. „Agrofertil“ (care este societate de productie) are 300 de angajati, iar „Ga.Pro.Co.Chemicals“ (societate de investitii) - circa 400. Salariile nete pornesc de la minimul pe economie, pina la peste 6 milioane de lei, la nivel de maistru.
Reprezentantul angajatilor „Agrofertil“ si „Ga.Pro.Co.Chemicals“ a mai sustinut la anuntarea protestelor ca politica salariala descurajanta i-a facut pe destul de multi sa paraseasca cele doua firme. La prima dintre societati, s-ar fi inregistrat o mare fluctuatie de personal, iar de la a doua ar fi demisionat, incepind din mai, circa 40 de angajati, ingrijoratoare fiind plecarea muncitorilor de inalta calificare. La aflarea vestii ca salariatii vor demara greva de avertisment, administratorul firmei „Agrofertil“, Vasile Ciobanu se afla la Constanta, in negocieri cu „vinovatul“ pentru intirzierea remunerarii salariatilor de pe platforma savinesteana. Acesta a afirmat ca nu fusese onorata o plata pentru o comanda de la o firma din Franta. „Pentru a nu plati marfa primita, partenerul extern a inventat probleme de calitate. Deci, iata ca «Romania» este si in afara granitelor Romaniei“, a spus, atunci, directorul Ciobanu, cu promisiunea ca, pina marti, banii vor veni. Productia „Agrofertil“ este dependenta de anul agricol, de comenzile primite, cu precadere pe plan intern, ca si cele din strainatate.

Articol afisat de 1549 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G.M., I.I.)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective