Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 16 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Manageri cu patalama

• patru manageri de unitãþi sanitare din judeþ au participat, vineri, la o testare finalã, dupã ce au fãcut cursuri de management spitalicesc • toþi cei patru au trecut cu brio testul, obþinînd rezultate meritorii • cea mai mare notã, 9.76, a fost obþinutã de cãtre doctor Luminiþa Botezatu, manager al Spitalului Bisericani •

Patru medici nemþeni, care ocupã funcþia de manager de unitate sanitarã cu paturi ºi au participat la cursuri de management spitalicesc, au susþinut, vineri, 11 august, testarea finalã organizatã de filiala Iaºi a ªcolii Naþionale de Sãnãtate Publicã ºi Management Sanitar (SNSPMS). Au susþinut ºi au fãcut faþã cu brio acestor testãri doctor Luminiþa Botezatu, manager al Spitalului Bisericani, doctor Mihaela Antohi, manager al Spitalului Tîrgu Neamþ, doctor Constantin Radu, manager al Spitalului Bicaz, doctor Cristina Iacob Atãnãsoaiei, manager al Spitalului Roznov. Nota cea mai mare, adicã 9.76, a fost obþinutã de cãtre managerul unitãþii spitaliceºti din Bisericani, iar cea mai micã, mai exact 8.65, a fost a managerului spitalului din Tîrgu Neamþ. Conducãtorul unitãþii spitaliceºti din Bicaz a obþinut nota 9.29, iar cel al spitalului din Roznov - 9.01.
Candidaþii au avut de completat un test-grilã care a cuprins 35 de întrebãri, cu una sau mai multe variante de rãspuns, din domeniile - Management ºi organizarea serviciilor de sãnãtate, Economie sanitarã, Management financiar, Finanþare bazatã pe caz (DRG), Management de resurse umane, Managementul calitãþii ºi evaluarea performanþei, Audit intern ºi legislaþie - ºi au susþinut cîte un proiect referitor la îmbunãtãþire a managementului unitãþii pe care o conduc.
„Chiar dacã jumãtate din acest curs l-am mai fãcut ºi am mai susþinut trei examene de acest fel, mi s-a pãrut o experienþã utilã oricãrui conducãtor de unitate sanitarã. Au fost ºi noþiuni noi, mai greoaie, care þin de managementul financiar ºi audit, dar pe care este bine sã le ai, atunci cînd ocupi o funcþie de conducere în sistemul sanitar“, a declarat doctor Luminiþa Botezatu, manager al Spitalului de Pneumologie Bisericani.
Conform precizãrilor fãcute de cãtre doctor Maria Cãescu, director adjunct al Autoritãþii de Sãnãtate Publicã Neamþ, sînt obligaþi sã participe la aceste cursuri managerii unitãþilor sanitare care sînt interesaþi sã se înscrie, în toamnã, la concursul organizat de cãtre Ministerul Sãnãtãþii pentru ocuparea posturilor de conducere pe care au fost numiþi. Peste douã luni, cînd se va organiza cea de-a doua testare a directorilor care au participat la aceste cursuri de management spitalicesc, se vor prezenta la acest concurs doctor Stelian Ghiþã, manager al Spitalului Judeþean Neamþ, ºi doctor Letiþia Damoc, director al Serviciului Judeþean de Ambulanþã Neamþ.
Dintre participanþii care au urmat cursul de management spitalicesc organizat de ªcoala Naþionalã de Sãnãtate Public ºi Management Sanitar la nivelul întregii þãri, 913 au obþinut punctajul de promovare la examenul de absolvire ºi doar 5 nu au avut notã de trecere.
Testãrile finale au fost organizate simultan în centrele universitare din Iaºi, Bucureºti, Timiºoara, Craiova, Cluj, Constanþa ºi Tîrgu-Mureº.
Conform declaraþiei lui Florin Sologiuc, rectorul SNSPMS, motivul acestui rezultat pozitiv a fost acela cã, în principal, scopul cursului de management spitalicesc ºi, implicit, al testului final, nu a fost de a-i pune pe participanþi în dificultate, ci de a-i determina sã asimileze noþiuni generale de management, necesare la nivelul unui spital.
Eugen Nicolãescu, ministrul sãnãtãþii, s-a arãtat mulþumit de rezultatele finale ale cursului de management ºi sperã ca majoritatea celor care au participat la acest curs sã se prezinte ºi la examenul de manager de spital pe care ministrul de resort îl va organiza în acest an. Ministrul sãnãtãþii considerã cã, alãturi de definitivarea legislaþiei secundare la pachetul de legi ale reformei, precum ºi de restructurarea ºi reorganizarea spitalelor, care va fi finalizatã la începutul lunii septembrie, organizarea concursului de manageri va fi un moment esenþial pentru reforma sistemului sanitar.

Articol afisat de 2033 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective