Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Dispute pe taxarea turiºtilor care urcã pe Ceahlãu

Dispute pe taxarea turiºtilor care urcã pe Ceahlãu

• Serviciul Salvamont a obþinut dreptul de a percepe taxe turiºtilor • vicepreºedintele Dumitru Badea va propune trecerea Parcului Naþional Ceahlãu în administrarea Ministerului Mediului •

Cele douã servicii ale Consiliului Judeþean care îºi desfãºoarã activitatea în Parcul Naþional Ceahlãu -Serviciul Salvamont ºi Serviciul de Administrare a Parcului Naþional Ceahlãu - fac, în continuare, obiectul disputelor dintre consilierii judeþeni.
Totul a pornit de la un proiect de hotãrîre, aflat pe ordinea de zi în ºedinþa de sãptãmîna trecutã, prin care se propunea ca Serviciului Salvamont sã aibã dreptul de a încasa taxe de la turiºtii care urcã pe masiv. Unii dintre consilierii judeþeni s-au pronunþat în ideea desfiinþãrii celor douã servicii. Referindu-se la Salvamont, Vlad Marcoci, ºeful executivului nemþean, a subliniat cã funcþionarea sa este obligatorie potrivit legii: „Putem sã-l desfiinþãm dacã mutãm Muntele Ceahlãu în alt judeþ“. Cît despre Administrarea Parcului Naþional Ceahlãu, vicepreºedintele Dumitru Badea a afirmat cã a creat numai probleme: „Serviciul de Administrare a Parcului Naþional ne creeazã numai probleme. Voi propune, într-o ºedinþã viitoare, sã renunþãm la el“.
Prin mult disputatul proiect de hotãrîre se propunea ca Serviciului Salvamont sã obþinã dreptul de a percepe taxe. Cererea a fost bazatã pe dificultãþile financiare pe care le întîmpinã acesta. Astfel, pentru 2006, Salvamont ar fi trebuit sã obþinã, din venituri proprii, 1,3 miliarde lei, la finele lunii iunie nereuºind sã adune mai mult de 120 milioane lei. De la bugetul judeþului, i-a fost alocatã suma de 1,2 miliarde de lei, bani care abia acoperã cheltuielile cu personalul, pentru întreþinere ºi utilitãþi. Salariaþii Serviciului de Administrare a Parcului au dreptul sã perceapã taxe, motiv pentru care reprezentanþii Salvamont s-au considerat îndreptãþiþi sã obþinã aceleaºi drepturi, iar sumele colectate sã fie folosite pentru dezvoltarea ºi întreþinerea amenajãrilor turistice.
ÃŽn final, consilierii judeþeni au ajuns la un numitor comun: ambelor servicii sã li se dea posibilitatea sã încaseze taxe, urmînd ca, pe parcurs, sã fie analizate rezultatele obþinute ºi problemele care vor apãrea. „Eu, însã, îmi menþin pãrerea cã administrarea Parcului Naþional Ceahlãu trebuie datã altcuiva, eventual Ministerului Mediului. Voi propune un proiect de hotãrîre în acest sens, spre dezbaterea legislativului judeþean“ a subliniat Dumitru Badea, vicepreºedintele Consiliului Judeþean.

Articol afisat de 1918 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C.ILISEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective