Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 24 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ghana ºi Australia, alãturi de Brazilia ºi Italia în optimi

Ghana ºi Australia, alãturi de Brazilia ºi Italia în optimi

Cehia ºi-a fãcut bagajele, alãturi de japonezi, americani ºi croaþi

Brazilia, Italia, Ghana ºi Australia merg în optimi, iar Cehia, Japonia, SUA ºi Croaþia ºi-au fãcut bagajele, în urma meciurilor disputate joi în grupele E ºi F.
Brazilia, campioana mondialã en-titre, a învins Japonia cu scorul de 4-1 (1-1), joi seara, la Dortmund, în Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Germania.
Dupã ce niponii au deschis scorul prin reuºita lui Keiji Tamada (34), Brazilia a luat jocul în serios ºi a înscris de patru ori, prin Ronaldo (45^1, 81), Juninho Pernambucano (53), Gilberto (59).
O victorie normalã pentru Selecao, care putea fi ºi mai clarã, dar bravul portar Kawaguchi s-a opus în numeroase rînduri. Japonia a reuºit anul acesta un egal cu Croaþia, dar s-a prezentat sub prestaþia de la ediþia trecutã a CM, cînd a trecut de grupe.
În celãlalt meci al grupei, naþionalele Croaþiei ºi Australiei au terminat la egalitate, 2-2 (1-1), joi seara, la Stuttgart, iar formaþia de la Antipozi s-a calificat în optimile de finalã.
Croaþii au condus prin golurile lui Darijo Srna (2) ºi Niko Kovac (56), dar australienii au avuit puterea sã treacã peste gafele portarului Kalac ºi greºelile arbitrului Poll (douã penalty-uri neacordate) ºi sã egaleze de fiecare datã prin Craig Moore (38 - penalty) ºi Harry Kewell (79).
Un egal cît o victorie pentru australieni, dar meritat, deoarece au atacat tot meciul în faþa unei formaþii croate ce s-a limitat la defensivã în mare parte. Australia reuºeºte o performanþã mare - optimi de finalã - pentru o echipã aflatã la doar a doua calificare la CM.
În grupa E, reprezentativa Ghanei a învins formaþia SUA cu scorul de 2-1 (2-1), joi, la Nurnberg, ºi s-a calificat în premierã în optimile de finalã ale competiþiei.
Ghanezii, debutanþi la Cupa Mondialã, au marcat prin Haminu Dramane (22) ºi Stephen Appiah (45^2 - penalty), golul americanilor fiind semnat de Clint Dempsey (43).
O victorie ºi o calificare meritatã a africanilor, „Stelele negre“ purtînd stindardul Africii mai departe în competiþie, dupã ce au pierdut onorabil în faþa Italiei ºi au cîºtigat clar disputele cu Cehia ºi SUA. Americanii, care au reuºit un meci mare cu Italia (1-1), nu au mai repetat prestaþiile bune de la CM 2002, unde au fãcut istorie.
Tot în grupa E, Italia a învins Cehia cu scorul de 2-0 (1-0), joi, la Hamburg, în Grupa E a Cupei Mondiale de fotbal din Germania, ºi s-a calificat în optimile de finalã ale competiþiei.
Italienii au marcat prin Marco Materazzi (26) ºi Filippo Inzaghi (87) ºi au cîºtigat meritat în faþa unei echipe care a dezamãgit. Cehia era consideratã în grupul echipelor favorite la acest turneu final, dar formaþia lui Bruckner încheie astfel un ciclu, mai mulþi jucãtori urmînd sã se retragã din naþionalã: Nedved, Poborsky etc.

Articol afisat de 1641 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective