Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Record bahic greu de egalat

• un nemþean a ajuns la spital în stare de comã profundã, din cauza consumului excesiv de alcool • efectuarea analizei toxicologice a relevat faptul cã bãrbatul avea o concentraþie de 4,5 miligrame la mie alcool în sînge • el suferã de anumite afecþiuni ºi nu se ºtie cum va evolua starea sa, dupã ce organismul a fost otrãvit cu alcool •

Un bãrbat în vîrstã de 46 de ani, din Zãneºti, se zbate între viaþã ºi moarte pe patul de spital, ca urmare a faptului cã a consumat alcool peste mãsurã, pînã a intrat în comã ºi a picat lat. Ioan C. a fost gãsit, ieri dimineaþã, cãzut în stradã, în faþa cîrciumei unde a bãut, probabil, toatã noaptea, de niºte consãteni. Speriaþi de faptul cã bãrbatul era în stare de inconºtienþã, sãtenii, care ºtiau cã acesta este foarte bolnav, au solicitat Serviciul Judeþean de Ambulanþã Neamþ. Un echipaj medical aparþinînd Serviciului Mobil de Urgenþã Reanimare ºi Descarcerare s-a deplasat urgent la locul cu pricina ºi l-a transportat pe acesta la Unitatea de Primire a Urgenþelor din cadrul Spitalului Judeþean Neamþ. Investigaþiile medicale efectuate aici au arãtat cã pacientul se afla în stare de comã profundã, de grad II-III, avea pulsul ºi tensiunea scãzute ºi abia putea respira. Efectuarea unei radiografii a relevat prezenþa unor leziuni mai vechi de tip TBC, la nivelul pãmînilor. Rezultatele analizelor hematologice au mai arãtat cã pacientul suferã de hepatitã cronicã.
Cu toate cã bolnavul mirosea a alcool, vãzînd cît de grav este, cadrele medicale au fãcut investigaþii pentru a determina natura comei, fãrã sã se gîndeascã vreo clipã cã aceasta ar putea fi provocatã de consumul excesiv de alcool. Lucrurile au devenit, însã, foarte clare, odatã cu efectuarea analizei toxicologice care a stabilit cã omul avea o concentraþie de alcool în sînge de 4,5 miligrame la mie. Din acel moment, pacientului i s-a administrat tratament specific intoxicaþiei acute cu alcool, plus tratament de susþinere a funcþiilor ficatului, respectiv, rinichilor. Dupã ce, timp de cîteva ore, a fost atent supravegheat de cadrele medicale ale Unitãþii de Primire a Urgenþelor, iar starea lui s-a mai stabilizat, a fost transferat la secþia Anestezie ºi Terapie Intensivã.
„Valoarea de 4,5 la mie a alcoolemiei este foarte mare ºi se întîlneºte destul de rar. E greu de spus dacã pacientul are sau nu ºanse sã supravieþuiascã. Un organism sãnãtos reacþioneazã altfel, iar unul cu asemenea tare de sãnãtate, ca ale lui, se comportã mult mai rãu. ÃŽn cazul acestuia pot apãrea tot felul de complicaþii la nivelul ficatului, pancreasului, plãmînilor ºi richilor, care pot provoca decesul“, a declarat doctorul Cristian Pãsãlãu, din cadrul Unitãþii de Primire a Urgenþelor a celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ.

Articol afisat de 1877 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective