Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 23 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Amputãrile“ de paturi, bãtute-n cuie

• Spitalul Roman va rãmîne fãrã 137 de paturi, Spitalul Judeþean fãrã 70 iar Centrul de Sãnãtate Ceahlãu fãrã 25 • conducerea DSP a solicitat transformarea unitãþii din Ceahlãu în unitate medico-socialã •

Direcþia de Sãnãtate Publicã Neamþ a reuºit sã definitiveze situaþia privind restructurarea sistemului sanitar din judeþ, în sensul rentabilizãrii activitãþii unitãþilor cu paturi. Cum analiza indicatorilor medico-economici la nivelul secþiilor spitalelor nemþene a arãtat clar cã existã secþii care nu prea au eficienþã, singura cale de rentabilizare, sugeratã de altfel ºi de cãtre reprezentanþii Ministerului Sãnãtãþii, s-a dovedit a fi reducerea de paturi. Dupã mai multe discuþii ºi întîlniri dintre conducerea Direcþiei de Sãnãtate Publicã (DSP) Neamþ, autoritãþile judeþene ºi conducerea Spitalului Municipal Roman, aceasta din urmã a înþeles cã, deºi se opune cu tãrie diminuãrii numãrului de paturi, nu existã altã cale ca unitatea sã îºi echlibreze foarte bine cheltuielile ºi sã îºi drãmuiascã bugetul, ºi aºa insuficient, care i-a fost repartizat de Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ. Astfel, analizînd foarte critic, dar obiectiv, indicatorii medico-economici ai secþiilor unitãþii, reprezentanþii DSP Neamþ ºi ai Spitalului Roman au decis reducerea numãrului de paturi cu 137, astfel cã unitatea va avea, de la 827 de paturi, doar 690. Conform precizãrilor fãcute de cãtre doctor Constantin Nanu, director al DSP Neamþ, fiecare secþie a acestei unitãþi sanitare a fost afectatã de diminuarea spaþiilor de cazare.
În afarã de Spitalul Roman, au mai fost reduse 70 de paturi de la Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ ºi 25 la Centrul de Sãnãtate Ceahlãu. Celelalte unitãþi au rãmas cu acelaºi numãr de paturi: Spitalul Tîrgu Neamþ cu 279 de paturi, Spitalul Bicaz cu 125, Spitalul Orãºenesc Roznov cu 60, Spitalul de Pneumologie Bisericani - 370, iar Spitalul de boli psihice Gîdinþi 120. Dat fiind faptul cã spaþiul unde funcþioneazã Spitalul Gîdinþi a fost revendicat de proprietar, unitatea va funcþiona curînd într-un alt spaþiu din municipiul Roman, care va fi ales în funcþie de finanþarea pe care o va pune la dispoziþie Ministerul Sãnãtãþii.
De asemenea, conducerea DSP Neamþ a întocmit ºi înaintat Ministerului Sãnãtãþii o documentaþie prin care solicitã transformarea Centrului de Sãnãtate Ceahlãu în unitate medico-socialã. Astfel, conducerea DSP considerã cã schimbarea structurii acestei unitãþi poate fi consideratã tot o reducere de paturi, mai exact cu 25 de paturi, cîte numãrã acum acest spital. Ieri, doctorul Constantin Nanu, directorul DSP Neamþ, a prezentat prefectului Toader Mocanu propunerile de reorganizare a unitãþilor sanitare din judeþ.
„Domnul prefect ºi-a dat acordul faþã de aceste propuneri ale directorilor de spitale care au fost avizate de DSP, a semnat ºi dumnealui materialul întocmit, dupã care acesta a fost trimis la Ministerul Sãnãtãþii. Urmeazã ca domnul ministru sã analizeze datele trimise de noi, dacã este de acord cu ele ne va comunica, iar dacã nu, vom fi chemaþi la Bucureºti ºi ni se spune cum trebuie sã procedãm pentru ca unitãþile spitaliceºti din judeþ sã îºi sporeascã eficienþa ºi rentabilitatea“, a declarat ºeful DSP Neamþ.

Articol afisat de 1512 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective