Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Brado Copoþ ºi-a pus „centrul“ în cap

Brado Copoþ ºi-a pus „centrul“ în cap

• în buricul tîrgului, în Piaþa ªtefan cel Mare din Piatra Neamþ, consilierul judeþean Brado Copoþ îºi face o clãdire cu trei etaje • locatarii blocului vecin spun cã nu are acordul de vecinãtate de la ei ºi cer oprirea lucrãrilor • „am toate actele necesare pentru a construi“, spune consilierul judeþean, cu actele în mînã •

Locatarii Asociaþiei nr. 4 din Piaþa ªtefan cel Mare se opun vehement construirii unei clãdiri pe care a demarat-o consilierul judeþean Brado Copoþ, în imediata apropiere a blocului C6. Aceasta este situatã vizavi de magazinul Unic, în prelungirea Omniasig, ºi dacã totul va decurce conform planului gîndit de consilierul judeþean, va fi o clãdire cu trei etaje în care îºi va face sediu nou pentru „Centrul de Afaceri Bradoco SL“.
Astfel, ieri, cînd muncitorii au început sã facã primele sãpãturi, mai mulþi locatari ai blocului C6 au ieºit în stradã, declarîndu-se împotriva noii construcþii. Ei spun cã, în conformitate cu legile în vigoare, cel care construieºte trebuie sã obþinã ºi acordul de vecinãtate, adicã acceptul locatarilor din imobilul afectat. „Nouã ne-a solicitat acest acord, dar, împreunã cu mai mulþi vecini din bloc, am adunat semnãturi ºi am respins solicitarea celor de la Bradoco. Nu am dat acordul de vecinãtate, iar ei, acum, construiesc ilegal“, a declarat Florinel Cotfas, unul dintre locatarii nemulþumiþi. Acesta era susþinut de mai mulþi vecini, printre care ºi Alexandrina Florea, care a spus cã a vorbit despre acest lucru ºi cu primarul municipiului Piatra Neamþ, explicîndu-i cã locatarii imobilului nu acceptã ridicarea noii construcþii. „I-am spus cã nu i-am dat acordul de vecinãtate, dar iatã cã tot se construieºte“, a menþionat Alexandrina Florea.
ÃŽntr-o adresã trimisã Consiliului Local Piatra Neamþ, locatarii blocului C6 spun cã prin executarea lucrãrilor în aceastã zonã „se încalcã Codul Civil ºi Legea 50/1991“. „Construcþia acestui imobil obtureazã, pînã la etajul 4, vederea ºi iluminatul apartamentelor 35, 36, 39, 43. Aduce atingere la intimitatea familiilor din aceste apartamente, prezintã un real pericol în caz de cutremur, iar pe lîngã toate acestea este total neadecvatã locului respectiv“, se menþioneazã în adresa trimisã spre studiu consilierilor. ÃŽn finalul acesteia, locatarii mai spun cã, în cazul în care nu vor avea cîºtig de cauzã în demersul lor, „se vor constitui parte civilã ºi vor cere daune morale“.

„ÃŽi dau în judecatã“
Proprietarul construcþiei ce se va ridica pe locul din buricul tîrgului, Brado Copoþ, spune cã are toate avizele ºi actele necesare în regulã, aflîndu-se în perfectã legalitate. „Am autorizaþie de construcþie emisã de Primãria Piatra Neamþ ºi am ºi avizul Consiliului Local. Am pînã ºi acordul de vecinãtate pe care mi l-au dat locatarii ºi pe care l-au atacat, mai tîrziu, în instanþã, dar au pierdut. Am tot ce îmi trebuie pentru a executa aceastã construcþie. Dacã cineva crede cã are dreptate ºi mã încurcã, îl voi da în judecatã ºi îi voi cere daune morale. Voi chema Poliþia!“, a declarat consilierul judeþean.
Pentru a afla ºi o pãrere avizatã asupra acestei speþe, l-am contactat pe Andrei Ignat, inspectorul ºef al Inspectoratului de Stat în Construcþii Neamþ, care a explicat cã, de curînd, Consiliul Local Piatra Neamþ a aprobat un nou Plan Urbanistic pentru centrul municipiului, care ar putea conþine ºi aceastã construcþie. „Atît timp cît lucrãrile nu afecteazã o altã construcþie învecinatã, nu este nevoie de acord de vecinãtate. Ceea ce se construieºte în centru este, deja, aprobat de Consiliul Local Piatra Neamþ ºi este responsabilitatea lor sã verifice. Ca ipotezã, în cazul în care vom primi noi o sesizare, vom face o investigaþie în cazul respectiv“, a spus Andrei Ignat.

Articol afisat de 2235 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective