Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Þurþurii, pericole iminente pentru pietoni

Þurþurii, pericole iminente pentru pietoni

• mersul pe trotuare sau pe lîngã blocuri a devenit extrem de riscant

Þurþurii formaþi la marginea acoperiºurior clãdirilor din Piatra Neamþ constituie un real pericol pentru pietonii care circulã pe trotuare sau pe lîngã blocuri. Variaþiile de temperaturã de la negative la pozitive, din ultimele zile, au fãcut ca la foarte multe blocuri din oraº sã atîrne formaþiuni de gheaþã care depãºesc, uneori, chiar un metru. Din cauza greutãþii ºi a încãlzirii vremii, peste zi, aceºtia se pot desprinde ºi cauza tragedii, lovindu-i pe pietoni. Ieri, Constantin Tache, din Girov, a venit la redacþia Monitorul de Neamþ ºi a relatat cã a fost martor la un incident care se putea sfîrºi cu urmãri dintre cele mai grave. Pe Bulevardul Republicii, un þurþure s-a desprins ºi a cãzut lîngã doi ºcolari aflaþi pe trotuar. O situaþie similarã s-a petrecut sãptãmîna trecutã, cînd un þurþure a lovit o mamã care ducea un copil în braþe. „Coboram cele cîteva trepte de la ieºirea din bloc ºi mi-a cãzut în cap un þurþure. Þineam copilul în braþe ºi dacã aº fi fost cu o treaptã mai în spate, bucata de gheaþã cãdea exact în creºtetul fetiþei. Durerea a fost îngrozitoare, dar am luat partea bunã a lucrurilor - cã nu a fost lovit copilul. Fetei sigur i-ar fi fost spart capul. Eu m-am ales doar cu o leziune care a sîngerat destul de tare“, a spus Paula Chirilã.
Un alt incident de acest gen a avut loc miercuri, 8 martie, victima fiind Gheorghe Enea, de 50 de ani. Romaºcanul fusese la cumpãrãturi ºi a fost rãnit de un þurþure, desprins de pe streaºina unui bloc. ÃŽn urma accidentului, bãrbatul ºi-a pierdut cunoºtinþa, fiind ajutat sã ajungã la spital de cîþiva trecãtori. „Sloiul mare de gheaþã mi s-a înfipt exact în creºtet. Mi-am pierdut cunoºtinþa. Chiar înainte de a fi rãnit, m-am mirat de mãrimea þurþurilor, de la streºinile blocurilor“, a povestit Gheorghe Enea. Acesta a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut deschis comoþional ºi plagã contuzã epicranianã.
Se pare cã legislaþia României nu prevede cine are obligaþia sã doboare þurþurii care apar la acoperiºuri, dar ar fi normal sã se preocupe de acest aspect proprietarii clãdirilor. „Nu ºtiu sã existe o lege care sã prevadã cine trebuie sã doboare þurþurii formaþi la marginea acoperiºurilor. Mi se pare normal ca, în cazul blocurilor, asociaþiile de proprietari sau chiar proprietarii care stau la ultimul etaj sã urmãreascã sã fie daþi jos, iar la case, proprietarii acestora. Cine este proprietar al clãdirii este ºi al acoperiºului, de aceea îl privesc toate problemele legate de acesta“, a declarat secretarul municipiului Piatra Neamþ, juristul Vasile Viºan.

Articol afisat de 1629 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective