Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Arma atentatului, un pistol artizanal

Arma atentatului, un pistol artizanal

• în cazul atentatului de la Piatra Neamþ s-a folosit o armã confecþionatã artizanal • pistolul este realizat din componente fie furate, fie luate de la alte arme ºi este fãcutã dupã un model de pistol american • muniþia folositã este de tip Makarov • de pe armã au fost prelevate amprente genetice •

Ancheta în cazul tentativei de asasinat ce a avut loc la începutul lunii februarie, în Piatra Neamþ, asupra unui tînãr, a fãcut un pas important în descoperirea autorului. Astfel, la începutul acestei sãptãmîni, criminaliºtii nemþeni, care lucreazã în acest caz, au primit, de la Institutul Criminalistic Bucureºti din cadrul IGPR, rezultatele expertizei efectuate în cazul armei automate descoperite, luna trecutã, la Doina - comuna Girov. Potrivit specialiºtilor, este cert cã aceasta a fost arma cu care s-a tras asupra lui Ioan Mironescu, zis Puiu, în vîrstã de 32 de ani. Expertiza a demonstrat cã acele cîteva cartuºe descoperite de poliþiºti - în locul în care a avut loc tentativa de asasinat - au fost trase cu arma descoperitã de un etnic rrom, în seara zilei de 21 februarie, într-un ºanþ din satul Doina.

Zvonurile vorbesc despre un cerc de 20 de suspecþi
Bãrbatul care a fãcut descoperirea se ducea la pãdure cu cãruþa, sã aducã niºte lemne, cînd a vãzut pistolul. Acesta a luat arma, dar nu a anunþat poliþia. În schimb, a povestit unor rude ºi, astfel, în scurt timp, oamenii legii au aflat despre aceastã descoperire. La Doina, s-au deplasat de urgenþã trei maºini de poliþie cu criminaliºti care, dupã ce au fãcut fotografii, au luat arma - cu calibrul 9 mm, aflatã în stare perfectã de funcþionare - dupã care au trimis-o la expertizã la Bucureºti. Deºi speculaþiile spuneau cã este vorba despre un pistol semiatomat marca UZI, în fapt era o armã confecþionatã artizanal, dar care era perfect funcþionalã. Pistolul este confecþionat din componente fie furate, fie luate de la alte arme ºi este fãcutã dupã un model de pistol american, a cãrui fotografie se regãseºte ºi pe Internet. Muniþia folositã este de tip Makarov, la fel ca a unor pistoale care încã se gãsesc în dotarea unor structuri militare din România. Confecþionarea unei arme artizanale este, potrivit opiniei unor poliþiºti, mult mai simplã decît procurarea uneia adevãrate ºi, pe de altã parte, este mai greu de descoperit provenienþa în cazul în care autorul este prins. Biroul de Presã al IPJ Neamþ a fost extrem de zgîrcit în a furniza informaþii presei, precizînd doar cã arma de la Doina este cea cu care s-a tras în Mironescu. Se pare cã s-a reuºit prelevarea de amprente genetice de pe patul armei ºi astfel s-a reuºit stabilirea ADN-ului. Stabilirea armei cu care s-a tras ºi faptul cã a putut fi stabilitã amprenta geneticã reprezintã paºi importanþi în descoperirea autorului, deºi oamenii legii au avut dificultãþi majore în audierea suspecþilor, lovindu-se de tãcerea acestora. Inclusiv victima tentatitivei a fost foarte reþinutã ºi puþin cooperantã cu autoritãþile.
Reamintim cã, în noaptea de 10 spre 11 februarie, Puiu Mironescu, de 32 de ani, din Piatra Neamþ, a fost împuºcat în cap ºi în picior, chiar în momentul în care bãrbatul încerca sã intre în scara blocului unde locuieºte. Glonþul, care l-a lovit în tîmplã, a ricoºat ºi, printr-un mare noroc, s-a oprit în maxilar. Mironescu a fost transferat la Iaºi, unde medicii l-au operat de urgenþã ºi i-au extras glontele. La locul faptei, poliþiºtii au gãsit 5 cartuºe ce pãreau a proveni dintr-o armã semiautomatã. Agresorul a fost vãzut de cîteva persoane care se aflau în zonã ºi, pe baza informaþiilor furnizate de acestea, i-a fost fãcut portretul robot, dar, deocamdatã, acesta nu i-a ajutat prea mult pe oamenii legii, pentru cã nu au apãrut informaþii pertinente. Datã fiind gravitatea infracþiunii, ancheta este condusã de adjunctul ºefului Direcþiei de Investigaþii Criminale Bucureºti, comisarul Cristea Cojocaru. În plus, de aproape o lunã, o echipã de criminaliºti bucureºteni s-a mutat în Neamþ unde, împreunã cu omologii din teritoriu, încearcã sã descîlceascã iþele acestei încercãri de asasinat în stil mafiot.
FOTO: Aceasta este arma care a fost folositã pentru a împuºca un tînãr

Articol afisat de 2998 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE, Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective