Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Susþinerea financiarã a cluburilor sportive a fost redusã

Susþinerea financiarã a cluburilor sportive a fost redusã

• consilierii locali pietreni au aprobat sumele de bani pentru activitatea cluburilor din oraº

ÃŽn urma discuþiilor aprinse purtate, recent, pe tema finanþãrii sportului, unii dintre consilierii locali afirmînd cã sprijinul oferit, pînã acum, din bugetul local a fost mult prea substanþial, conducerea Primãriei Piatra Neamþ a creionat o „grilã“ de finanþare a echipelor. Aceasta a fost supusã, ieri, aprobãrii legislativului local ºi a primit undã verde. Bineînþeles, nu fãrã comentarii deloc, însã, aprinse, aºa cum au lãsat sã se înþeleagã, înainte de ºedinþã, unii dintre membrii legislativului. Consilierul local Vasile Petraru a cerut sã i se explice „ce se înþelege prin sport de performanþã“. Singurul reprezentant al executivului implicat în viaþa sportivã, prezent în salã (pentru cã viceprimarul Vasile Ouatu a absentat), primarul Gheorghe ªtefan, s-a abþinut de la comentarii, explicaþiile venind de la secretarul municipiului, Vasile Viºan. „Potrivit Legii 69, a educaþiei fizice ºi sportului, este sportul care urmãreºte obþinerea performanþelor, nicidecum sportul de masã, ori activitatea de educaþie fizicã din ºcoli“, a subliniat secretarul Viºan. Vasile Petraru a fost nemulþumit de rãspuns, subliniind cã toate sporturile recunoscute de Direcþia de Sport sînt de performanþã - cum ar fi cele de genul karate, rugby, ori tenis: „Eu propun sã le acordãm ºi lor susþinere, cît de puþinã, cît sã nu moarã“. Secretarul Viºan a subliniat cã toate sporturile vor primi suport financiar, cele din categoriile enumerate de cãtre consilierul Petraru urmînd sã primeascã bani - dupã cum se stipuleazã în proiectul de hotãrîre aprobat - în urma solicitãrilor scrise pe care le vor formula. „Noi le-am cerut tuturor sã îºi facã o estimare a necesarului de fonduri din acest an, dar nu au fãcut-o“. Pe de altã parte, consilierul Gheorghe Dumitreasa a propus înjumãtãþirea sumelor alocate. Lãmuriri suplimentare, care nu i-au schimbat, însã, pãrerea, au venit tot din partea secretarului municipiului: „Oricum, sumele prevãzute nu acoperã decît 25-30% din necesarul cluburilor. Diferenþa urmeazã sã fie acoperitã din alte surse. Deci, nu le-am dat nici pe departe sumele solicitate“.
Potrivit propunerilor fãcute, sporturile de performanþã vor fi susþinute cu 250 milioane de lei/lunã - în cazul echipelor din Divizia A, respectiv cu 125 milioane de lei/ lunã - pentru cele din Divizia B. Echipele de fotbal vor primi sume de douã ori mai mari: echipele din Divizia A - 500 milioane de lei/ lunã, iar cele din Divizia B - 250 milioane de lei/ lunã. În funcþie de performanþele obþinute asociaþiile sportive vor primi fonduri pentru premiere în baza solicitãrilor pe care le vor face. De asemenea, pentru participãrile la turneele internaþionale ºi la Cupele Europene, echipele divizionare vor beneficia de suport financiar pentru asigurarea cheltuielilor materiale.
Noua „grilã“ de finanþare a ºi fost pusã în aplicare, fiind aprobatã alocarea a 12,893 miliarde de lei, în baza cererilor fãcute de cluburi, pentru susþinerea activitãþii competiþionale din acest an: Volei Club Masculin ºi „Unic“ au primit cîte 3 miliarde de lei, la fel ca ºi FC Ceahlãul, iar Handbal Club Municipal ºi Feminin - cîte 1,5 miliarde de lei. De asemenea, SC FC Ceahlãul SA i-au fost repartizaþi 893 milioane de lei pentru participarea la un turneu internaþional de fotbal organizat în Italia, în perioada 6-17 februarie.

Articol afisat de 1460 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective