Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Director suspendat din funcþie pentru luare de mitã

• acuzat cã a luat mitã 50 de euro, directorul executiv al Serviciului de Evidenþã a Persoanei va fi suspendat din funcþia pe care o deþine în cadrul CJ Neamþ

Vasile Domnica, directorul executiv de la Serviciul de Evidenþã a Persoanei, aflat în subordinea Consiliului Judeþean, mai are puþin ºi va fi suspendat din funcþie. Dumitru Badea, vicepreºedintele Consiliului Judeþean Neamþ a afirmat, ieri, cã se discutã deja, în cadrul instituþiei, sancþiunea care va fi aplicatã angajatului care este acum cercetat pentru luare de mitã. „Vom lua mãsura suspendãrii din funcþie a domnului Vasile Domnica ca urmare a flagrantului realizat de procurori ºi poliþiºti. El este acum cercetat pentru luare de mitã“, a declarat Dumitru Badea.
Fapta, cercetatã de procurorii din cadrul Parchetului Judeþean Neamþ, a dus la punerea sub acuzare a lui Vasile Domnica, 37 de ani, din Piatra Neamþ, pentru sãvîrºirea infracþiunii de luare de mitã. De menþionat este faptul cã în acest caz este implicat ºi un angajat al Prefecturii Neamþ, Ioan Bãrbieru, acesta fiind cel care a oferit mita ºi el cercetat penal pentru trafic de influenþã.
Bãrbieru este cel care a pretins ºi a primit de la un tînãr din Roman 100 de euro, pentru a interveni în favoarea eliberãrii în regim de urgenþã a unei cãrþi de identitate. Bãrbieru a luat banii ºi, pentru a rezolva treaba rapid, l-a contactat pe Vasile Domnica. Pentru ca, la rîndul sãu, acesta din urmã sã se apuce de treabã, i-a dat banii, miercuri, 8 februarie. Dar nu integral, ci doar 50 de euro, iar restul i-a pãstrat pentru efortul sãu.
Avînd în vedere cã tînãrul care a dat banii a anunþat ºi poliþia, s-a organizat un flagrant. La testarea cu lampa fluorescentã s-a constatat cã banii erau inscripþionaþi cu cuvîntul mitã ºi erau dataþi cu 8 februarie 2006. Vasile Domnica a declarat anchetatorilor cã, de fapt, banii proveneau dintr-o datorie mai veche pe care Bãrbieru ar fi avut-o faþã de el. Explicaþia sa nu a stat în picioare, deoarece celãlalt participant la faptã l-a dat de gol. Bãrbieru a recunoscut cã i-a dat 50 de euro funcþionarului public ºi cã ºi-a pãstrat pentru el restul. Nici unul din cei implicaþi nu este cunoscut cu antecedente penale, dar, dacã vor fi gãsiþi vinovaþi, riscã pedepse privative de libertate.

Articol afisat de 2313 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective