Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Coteþiada“ revine în forþã la Bicaz

• subiectul a fost readus în atenþia consilierilor locali de fostul viceprimar Costache Lupu

Spinoasa problemã a coteþelor din cartierele Bicazului a revenit în actualitate. Cel care a desfãcut „lacãtul“ discuþiilor în recenta ºedinþã a Consiliului Local Bicaz a fost consilierul Costache Lupu, fostul viceprimar al urbei de sub baraj în legislatura 2000-2004. „Cînd vom intra în Europa, în 2007, se va pune foarte sever problema disciplinei în construcþii ºi pentru Bicaz. Dacã anul acesta nu vom lua mãsuri ferme de intrare în legalitate privind construcþiile anexã ridicate haotic de cãtre locuitorii apartamentelor ºi nu numai, începînd cu anul viitor va trebui sã le radem de pe suprafaþa pãmîntului. Aºadar, rog UAT sã facã o evidenþã a tuturor construcþiilor ilegale ridicate ºi apoi sã se treacã la atenþionarea oamenilor în a ºi le legaliza sau dezafecta“, a declarat consilierul Costache Lupu. Totul bine ºi frumos, numai cã fostul vice Lupu se pare cã a uitat cît de dificilã este problema distrugerii coteþelor ºi magaziilor construite, ce-i drept, cel mai adesea ilegal de cãtre locatarii blocurilor. De-a lungul anilor au existat tentative de a se acþiona, chiar ºi în forþã, pentru eliminarea lor, dar fãrã prea mari rezultate. Mai mult, în 1992, Ion Crãciun, candidat atunci la fotoliul de primar, a pierdut alegerile pe fondul unei mãsuri de distrugere a acestor clãdiri anexã, prinsã în platforma sa electoralã. Ca sã nu mai vorbim cã, în legislatura 2000-2004, chiar viceprimarul Lupu a luat în mai multe rînduri „taurul de coarne“ pe aceastã temã. Cã domnia-sa are dreptate, înþelege toatã lumea, inclusiv actualul executiv al primãriei, întrebarea este cum ºi, mai ales, ce alternativã va fi propusã cetãþenilor Bicazului, ºtiut fiind faptul cã majoritatea anexelor sînt magazii pentru adãpostirea lemnelor de foc, iar construirea lor s-a impus o datã cu renunþarea la încãlzirea centralã a apartamentelor. „Este adevãrat cã în Bicaz actualul executiv a moºtenit o groazã de clãdiri anexã pe care oamenii ºi le-au ridicat în marea majoritate ilegal. Acum, va trebui sã vedem ce putem face. Problema este ce alternativã le vom propune acestor oameni. ªi asta deoarece populaþia Bicazului este de condiþie modestã, mulþi dintre bicãjeni trãind din venituri foarte mici“, a afirmat primarul oraºului, Constantin Catrinoiu.
Cel mai sigur, problema coteþelor ºi magaziilor va fi reluatã în apropiata ºedinþã a consiliului, cînd probabil ºeful biroului UAT va prezenta situaþia clãdirilor ilegal construite. Tot în acest cadru probabil se vor discuta mult mai concret mãsurile pentru viitor. ÃŽntrebarea este dacã cetãþenii Bicazului vor înþelege, ori ba, cã mult timp nu se va mai putea trãi în incertitudine privind disciplina în construcþii. ªi fiindcã am adus vorba despre opinia cetãþenilor interesantã a fost cea a regizorului Alexandru Dabija, de obîrºie bicãjeanã, care, cu umoru-i caracteristic, a afirmat, în varã, pentru Monitorul. „Problema coteþelor din Bicaz þine de respectarea legii. N-o sã vinã nici într-un caz Strasbourg-ul sã le dãrîme. ªtiu cã nu va fi uºor. Nici evreilor în Gaza nu le-a fost uºor sã plece, dar au fãcut-o. Sau poate o sã fie ºi la Bicaz o micã Gaza. O sã vedem, probabil, oameni legaþi cu lanþuri de coteþe, o sã mi se arate porcul la televizor spunînd cã este o crimã. Numai cã nici aºa nu mai merge, trebuie sã alegem, ori trãim într-un orãºel frumos de munte, ori ne complacem într-un sat de ce mai joasã speþã...“.

Articol afisat de 1632 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective