Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 2 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nu am venit la Bruxelles sã urmãm cursuri de grãdiniþã sau sã fim manipulaþi pe banii publici de acasã

Departe de þarã fiind, în delegaþie oficialã la Bruxelles, ca reprezentant al judeþului Neamþ, sînt totuºi la curent cu mizeriile fabricate la comandã în anumite laboratoare locale, la adresa mea. Am considerat ºi consider în continuare cã este sub demnitatea mea sã bag în seamã personaje dubioase, care se bucurã însã de audienþã în presã.
De asemenea, am considerat cã nu este corect sã mã plîng public de o sumedenie de incoveniente descoperite aici, înainte de întoarcerea în þarã, pentru cã oricum nu pot rezolva nimic de la distanþã.
Cu atît mai mult am fost surprins de amploarea datã aºteptatei reclamaþii din partea coordonatoarei Biroului Uniunii Naþionale a Consiliilor Judeþene din România (UNCJR) de la Bruxelles, mai ales cã din rapoartele mele de activitate ºi informãrile trimise în þarã se putea înþelege comportamentul neprofesional ºi abuziv al acestui personaj prea bine plãtit din banii noºtri.
În condiþiile în care am ceva de fãcut, la nivel profesional, strict în beneficiul judeþului Neamþ, nu cred cã este corect sã fiu judecat dupã cît de bine dau sau nu pe lîngã interesele judeþului Teleorman, care a monopolizat reprezentarea UNCJR. Din ce motive reclamaþia a fost prezentatã direct în ºedinþa Consiliului Judeþean, nu are rost sã comentez acum.
Sînt conºtient cã deranjez anumite combinaþii de aici, dar eu nu am nevoie de bunele ºi tardivele intervenþii ale Biroului pentru a merge în interesul judeþului la Ambasada noastrã, la Misiunea de pe lîngã Uniunea Europeanã, la Centrul de Informare al României, la Comitetul Regiunilor, la diverse birouri de reprezentare regionalã sau în orice alt loc relevant, de regulã cu invitaþie nominalã.
Prostiile debitate la adresa mea de coordonatoarea Biroului nu au legãturã cu realitatea, ci cu modul ei de a înþelege cã, alãturi de colegii de aici, nu am venit la Bruxelles sã urmãm cursuri de grãdiniþã sau sã fim manipulaþi pe banii publici de acasã. Alãturi de colegii cu personalitate, cu o solidã pregãtire, am fost scandalizat de o serie de manevre grosolane, operate de ºefa biroului. În anul de graþie 2006, cred cã am voie sã exprim astfel de nemulþumiri fãrã sã-mi fie teamã de lucrãturile din culise.
Marea problemã coordonatoarei este de fapt cã scriu comentarii la ziar. Acesta este motivul principal pentru care am fost luat în colimator. Efectiv tremurã cînd se gîndeºte cã aº putea publica materiale neconvenabile. Dupã ce ne-a limitat abuziv participarea la o întîlnire semnificativã, cu reprezentanþii Regiunii Stokholm, mi-a refuzat ºi accesul ca om de presã. Pur ºi simplu nu am gãsit altã soluþie în acel moment. Termenii în care am fost tratat ar trebui sã dea de gîndit cui a trimis-o aici pe aceastã coordonatoare, nu celor din Neamþ. Iatã de ce preºedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea, riscã sã afle din presã ce valoare are un personaj aflat sub înalta sa protecþie, care reprezintã orice la Bruxelles, mai puþin România.

Articol afisat de 1687 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Viorel COSMA, corespondent Bruxelles)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective