Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
DISPERARE

DISPERARE

• un pensionar din Dochia a rãmas fãrã casã din cauza unui scurtcircuit • pagubele au fost estimate la 5 miliarde de lei • agoniseala de o viaþã a ars în mai puþin de trei ore •

Un pensionar ºi familia sa a rãmas doar cu hainele de pe el, dupã ce un incendiu de coºmar i-a fãcut scrum agoniseala de o viaþã. Nefericitul eveniment s-a petrecut în noaptea de marþi spre miercuri, cînd Mihai Lungu, din comuna Dochia, s-a trezit cã i-a luat foc casa ce se întindea pe 350 de metri pãtraþi ºi în care locuieºte împreunã cu soþia, fiica ºi cei doi nepoþi. Flãcãrile iscate de la un scurtcircuit electric au fãcut prãpãd în casa bãtrînului de 76 ani, pagubele fiind estimate la circa 5 miliarde lei. Acum, cele cinci persoane se vor înghesui într-o odãiþã micã, singura care a scãpat oarecum de furia focului, dar proprietarul nu crede cã va mai avea putere sã ridice încã o casã. Ironia sorþii a fãcut ca tocmai în casa unui fost electrician, incendiul sã fie stîrnit de la un scurtcircuit electric. De la acesta s-a aprins întîi acoperiºul, iar focul s-a extins, apoi, la toatã construcþia. Bãtrînul crede cã nu avea cum sã aparã un scurtcircuit decît dacã, din cauza gerului, stratul izolator al conductorului a crãpat. Mihai Lungu susþine cã a avut, totuºi, noroc cã nu dormea, altfel toþi ar fi ars de vii. Incendiul s-a stîrnit aproape de miezul nopþii, fiind observat cînd deja era prea tîrziu. Pompierii au intervenit cu douã autospeciale, dar toate strãdaniile lor au fost compromise de ger ºi de distanþa destul de mare pînã la locul incendiului. Drumul pînã la Dochia necesitã cel puþin jumãtate de orã, mai ales în condiþii de iarnã, iar, dupã ce au ajuns, pompierii au mai avut nevoie de un rãgaz de o orã pentru a dezmorþi furtunurile îngheþate. În tot acest timp, focul a cuprins tot acoperiºul casei, ameninþînd sã se extindã ºi la grajd.
„M-a scos Dumnezeu afarã, altfel ardeam ºi eu ºi femeia în somn. Mi s-a pãrut mie cã aud ceva prin curte ºi m-am gîndit cã sînt nepoþii care se joacã cu telefonul mobil ºi mai fac glume. Cînd am deschis uºa ºi am vãzut flacãra, am strigat la vecini ºi am chemat pompierii. Oamenii au sãrit sã mã ajute, dar nu aveau ce face, nu te puteai apropia. De fapt, a ars acoperiºul, dar în casã nu se mai poate locui. La primãvarã, dacã îmi ajutã Dumnezeu, poate mã apuc sã îmi mai fac o cãsuþã sã nu stau prin strãini. Nu am putut salva nimic, era flacãra prea puternicã, au ars ºi cojoace, haine de piele, încãlþãri bune, dar ºi banii pe care îi þineam în casã. Am rãmas cu hainele de pe mine“, a afirmat, cu ochii în lacrimi, Mihai Lungu. Deºi au intervenit cu douã maºini, pompierii au avut nevoie de cel puþin douã ore pentru stingerea incendiului. Focul a distrus 350 de metri pãtraþi din acoperiºul casei, dar ºi bunuri casnice, mobilier, haine, lenjerie ºi actele proprietarilor. Dupã ce a muncit o viaþã ca sã îºi ridice o mîndreþe de gospodãrie, Mihai Lungu a rãmas aproape pe drumuri, dar sperã mãcar la o cãruþã de lemn de la primãrie, pentru ca sã nu porneascã de la zero.
„Am sã merg la primãrie, sã întreb dacã poate sã mã ajute mãcar cu niºte lemn pentru casã cã, altfel, mã descurc eu. Dacã nu ardeau ºi banii pentru înmormîntare, aveam pe ce pune mîna, dar aºa nu ºtiu cum sã mã descurc. Mi-e ruºine sã umblu prin sat, lumea te discutã, te criticã, nu pot sã merg cu cerºitu'. Am muncit o viaþã ºi acum am rãmas într-o flanea. ªi femeia mea a fost harnicã, iar acum e bolnavã, abia se mai miºcã. Nici nu voia sã iasã din casã, aproape am scos-o cu forþa. Noroc cã nu a bãtut vîntul, altfel se fãcea scrum ºi grajdul, mãcar am rãmas cu vitele“, a mai spus Mihai Lungu.
FOTO: Atît a mai rãmas din locuinþa bãtrînului

Articol afisat de 1778 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUÞ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective