Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Liberalii îi calculeazã dividendele ºefului CJ

Liberalii îi calculeazã dividendele ºefului CJ

• Dan Vasile Constantin a fost acuzat de liderii nemþeni ai PNL cã ar fi eludat bugetul local al Piatra Neamþ cu 11 miliarde ºi ºi-ar fi trecut un venit mai mare în declaraþia de avere • preºedintele CJ a respins categoric afirmaþiile liberalilor •

O nouã conferinþã de presã susþinutã de liderii nemþeni ai Partidului Naþional Liberal a însemnat ºi noi acuzaþii aduse preºedintelui Consiliului Judeþean Neamþ, Dan Vasile Constantin.
De data acesta, liberalii nemþeni i-au calculat veniturile pe care le putea obþine Dan Vasile Constantin din acþiunile pe care le deþine la douã firme. „El declarã cã are venituri, din dividende, pe anul 2005, de 100.000 de euro, dar calculînd profitul acestor firme rezultã cã a avut venituri de cel mult 51.300 de euro, iar restul de 49.300 de euro pot fi sau nu de la o mãtuºã, cert este cã nu a obþinut atît“, a declarat senatorul PNL de Neamþ ªerban Strãtilã.
Tot ieri, Vlad Marcoci, liberalul care reprezintã acest partid ºi în CJ Neamþ, a revenit în declaraþiile care îl acuzã pe preºedintele acestui for ºi a mai adãugat paie pe focul aprins în urmã cu douã sãptãmîni, cînd a solicitat un control al modului în care sînt cheltuiþi banii pentru reabilitarea unei aripi din sediul CJ Neamþ. Mai mult, consilierul liberal a fãcut referire ºi la modul în care s-au împãrþit banii din cota de 22%, reprezentatã de impozitul pe venit, în anii 2004 ºi 2005. „Bugetul local al municipiului Piatra Neamþ a fost vãduvit de 11 miliarde de lei vechi, prin modalitatea pe care a ales-o preºedintele CJ sã împartã banii din impozitul pe venit. Tot atunci, la bugetul municipiului Roman, unde primar este un membru al PSD, s-au alocat cu 11,5 miliarde mai mult decît ar fi fost normal“, a adãugat Vlad Marcoci. Referitor la lucrãrile de reparaþii din clãdirea CJ Neamþ, acesta a mai afirmat cã au costat 4,1 miliarde de lei, iar atribuirea prin selecþie de oferte nu este legalã, deoarece valoarea lor este de peste 100.000 de euro ºi în astfel de cazuri trebuie organizatã o licitaþie la care sã participe minim trei firme. „Mai mult, conform proiectului, lucrãrile trebuiau sã coste 1,4 miliarde ºi nu 4,1, cît au fost cheltuite deja“, a adãugat Vlad Marcoci.
Despre dividendele pe care le obþine an de an, Dan Vasile Constantin a menþionat cã în declaraþia sa de avere datele au fost trecute corect. „Am venituri de 100.000 de euro, dar ºi tot pe atîtea datorii, asta pe anul 2004, iar pe 2005 nu a mai fost nici un fel de profit, pentru cã s-a desfiinþat firma. Cît priveºte alocarea sumelor de bani pentru localitãþi pot spune cã acestea au fost aprobate de consilierii judeþeni ºi semnate de prefect. Iar atunci, din comisia de verificare fãcea parte ºi domnul Titi Tãnase, actualul director al Direcþiei de Finanþe Neamþ. La acea vreme, domnul Vlad Marcoci a mai fãcut o sesizare în urma cãreia nu a rezultat nimic“, a menþionat Dan Vasile Constantin.
ÃŽn aceeaºi conferinþã, liderii PNL au revenit ºi asupra unor probleme legate de modul în care s-au „îmbogãþit legal“ unii baroni locali care au condus PSD în guvernarea trecutã. Deputatul Dorinel Ursãrescu a menþionat cã fiecare social-democrat mai cu putere a „luat cîte o halcã“ din privatizãrile fãcute prin APAPS. „PSD a fãcut toate acestea deliberat. Au creat legi care le-au permis sã fure, iar acum, dupã ce sînt nevoiþi sã-ºi publice averile, ies la ivealã aceste furturi. Sînt ºi acum foarte multe dosare ale unor membri ai PSD care sînt în atenþia DNA“, a declarat Gheorghe ªtefan, preºedintele PNL Neamþ.
FOTO: Lupta dintre Vlad Marcoci ºi Dan Vasile Constantin pare fãrã sfîrºit

Articol afisat de 1445 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective