Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Revelionul VIP-urilor

Revelionul VIP-urilor

• la miezul nopþii, primarul ªtefan va ciocni o cupã de ºampanie cu cetãþenii, dupã care va petrece Revelionul la Hotelul Ceahlãu • viceprimarul Ouatu sãrbãtoreºte la Cabana „Baraj“, inclusiv ziua onomasticã • prefectul Mocanu va marca cel de-al 21 Revelion la „Casa Arcaºului“ din Tîrgu Neamþ, iar subprefectul ªendrea se va distra la Cantina „Moldocim“ •

Petrecerea Revelionului, a ultimelor clipe ale lui 2005 care, cu bune, cu rele, se apropie de final, cu speranþa cã noul an ce va rãsãri la orizontul timpului va fi unul mai bun, în care cele dorite se vor împlini, reprezintã una dintre preocupãrile pe care le avem fiecare dintre noi. Planuri ºi-au fãcut ºi cei care conduc destinele urbei de la poale de Pietricica. Aleºii locali vor sta pe-aproape, pentru cã, dupã cum au promis, la miezul nopþii se vor afla în centrul municipiului, pentru a ciocni cîte o cupã cu ºampanie cu pietrenii, sub lumina multicolorã a focului de artificii. Majoritatea ºefilor de instituþii de interes local ºi judeþean vor petrece cu familia ºi prietenii acasã, ori la restaurant. ÃŽn cazul unora, petrecerea se va scurta considerabil pentru cã „datoria“ îi va chema chiar din prima zi a anului. Alþii, însã, vor intra în „prelungiri“, cu ziua onomasticã.
Unde ºi în ce mod îºi vor petrece noaptea dintre ani personalitãþile judeþului sînt întrebãri la care am încercat sã rãspundem printr-un sondaj realizat în rîndul acestora.

Autoritãþile locale îºi împart timpul între comunitate, rude ºi prieteni
Gheorghe ªtefan, primarul municipiului Piatra Neamþ: „Noaptea de Revelion o voi petrece cu familia, la Hotelul «Ceahlãu», la restaurantul de la etajul XII. Dar, la cumpãna dintre ani, voi coborî sã ciocnesc o cupã de ºampanie cu o parte dintre concetãþenii noºtri, cei care vor veni în centrul municipiului pentru a simþi atmosfera de sãrbãtoare ce va fi marcatã printr-un foc de artificii“.
Vasile Ouatu, viceprimar de Piatra Neamþ: „La miezul nopþii, voi veni în centru, pentru a ciocni un pahar cu ºampanie cu cei care ne-au ales. Apoi, voi merge la Bicaz, la Cabana «Baraj», pe care am închiriat-o pentru petrecerea Revelionului. Va fi o petrecere cu totul aparte pe care o vom continua cu marcarea Sfîntului Vasile, pentru cã este ziua mea onomasticã. De pe 3 ianuarie, mã voi pregãti de botez. Potrivit unei tradiþii de cîþiva ani, voi boteza primul nãscut al noului an“.
Ioan Cucoreanu, manager de proiect la Transurban: „Voi petrece Revelionul cu familia într-o locaþie, nu spun unde. Oricum, pe 1 ianuarie, va trebui sã plec la Constanþa pentru cã au sosit cele 15 autobuze italiene cu care vom înnoi parcul auto al societãþii. Pe 2 ianuarie va trebui sã le preluãm“.
Virgil Nistor, directorul societãþii „Locato“: „ÃŽn noaptea dintre ani voi fi împreunã cu familia. Dar, îmi voi lãsa telefoanele deschise ºi voi sta pregãtit în caz cã vor apãrea defecþiuni. ÃŽn seara de Crãciun, am avut o asemenea problemã ºi a trebuit sã intervenim imediat, pentru cã cetãþenii nu puteau rãmîne, de sãrbãtori, fãrã apã rece. Mai sînt ºi noile blocuri pe care le-am preluat ºi nu ºtim cum se comportã instalaþiile. Nu fac exces de zel, nu vreau sã par lipsit de modestie, dar aº vrea ca pietrenii care ºi-au pus încrederea în noi sã nu fie dezamãgiþi“.
Dan Gheorghiu, managerul de proiect la Publiserv: „Voi petrece Revelionul la pãrinþi, împreunã cu familia“.
Tatiana Ciucanu, manager financiar la Salubritas: „Voi rãmîne la Piatra Neamþ, cu familia ºi prietenii. I-am întrebat ºi pe ceilalþi doi manageri ai societãþii care mi-au spus cã vor rãmîne în localitate. Ne-am gîndit sã venim cu toþii, la miezul nopþii, în centru, ca sã ciocnim o cupã de ºampanie ºi sã vedem focul de artificii“.
Radu Stîncescu, manager de proiect la Aqua Calor: „Nu voi face nimic spectaculos, dar voi da curs unei invitaþii fãcute de niºte buni prieteni, foºti colegi de facultate, de la Rãdãuþi“.
Elena Boureanu, manager de proiect la Urban: „Abia aºtept aceste zile ca sã fiu împreunã cu toatã familia, acasã“.

Personalitãþile judeþului preferã restaurantele
Prefectul Toader Mocanu respectã o tradiþie de Revelion, veche de 20 de ani: „La «Casa Arcaºului», acolo merg de 20 de ani ºi tot acolo voi merge ºi în acest an. Pentru mine ºi pentru familia mea este un fel de tradiþie. Aici, mã simt foarte bine, au o formaþie care cîntã extraordinar, iar programul este foarte bine fãcut, astfel încît nimeni nu se plictiseºte“.
Vasile ªendrea, subprefect de Neamþ, va merge, în noaptea dintre ani, la Bicaz: „Voi petrece la Cantina «Moldocim», împreunã cu finii mei ºi cu niºte prieteni de-ai lor. Am mai fost acolo ºi îmi place cã au ring de dans mare ºi mã pot miºca în voie“.
Lorica Mihãilã, directorul general la Troleibuzul: „Crãciunul se petrece în familie, iar Anul Nou, cu prietenii, dupã cum se spune. Dar, voi petrece noaptea dintre ani atît cu familia, cît ºi cu prietenii. Ne vom reuni 5-6 perechi, acasã la mine, la þarã. ÃŽmpreunã vom pregãti toate cele necesare ºi tot împreunã vom petrece“.
Ion Pãcalã, directorul general al Companiei Judeþene „Apa Serv“: „Am petrecut Crãciunul în familie. De Revelion, însã, vom merge la Staþiunea «Neguleºti», împreunã cu întregul colectivul Apa Serv. Este pentru prima datã cînd staþiunea a fost deschisã petrecerilor de acest fel“.

La muncã, ori acasã, pentru binemeritata odihnã
Conducerea Poliþiei Neamþ ºi-a împãrþit „atribuþiile“. ªeful Poliþiei Neamþ, comisarul ºef Nistor Cãrbunaru, va sãrbãtori Revelionul alãturi de familie ºi de prieteni. ÃŽnsã, adjunctul ºefului Poliþiei Neamþ, subcomisarul Ioan Andrieº, va sãrbãtori trecerea în Noul An prin muncã. Acesta va fi de serviciu, asigurînd comanda Inspectoratului, în noaptea de Revelion.
Inginerul Liviu Bumbu, directorul Direcþiei pentru Agriculturã: „Voi merge la UCA sau Ultima Camerã de Acasã, pentru cã aºtept niºte rude care vin din America, dupã mult timp. Vreau sã se simtã cît mai bine, motiv pentru care mã voi pregãti cum se cuvine. ÃŽmi doresc sã pot citi ºi altceva decît literaturã de specialitate, chiar nu vreau decît sã mã odihnesc. Am umblat suficient cînd eram agronom, toatã ziua eram în cîmp ºi bãteam judeþul dintr-un capãt în altul“.
Colonel Ioan Niþicã, ºeful Inspectoratului pentru Situaþii de Urgenþã va petrece Revelionul la locul de muncã, fiind ofiþer de serviciu chiar în noaptea dintre ani: „Singur m-am «pedepsit» pentru acest an, dar la anul voi numi pe unul dintre adjuncþi sã fie de serviciu în noaptea de Revelion. Voi face un tur prin toate subunitãþile, pentru a ciocni un pahar cu colegii mei, atît de la Piatra Neamþ, cît ºi de la Tîrgu Neamþ ºi Roman“.
Jurist Daniela Soroceanu, preºedintele Casei de Asigurãri de Sãnãtate: „Anul acesta, voi sta acasã de Revelion, împreunã cu soþul, copiii ºi pãrinþii. Avînd în vedere cã, recent, l-am pierdut pe socrul meu, nu avem starea necesarã pentru a merge la o petrecere“.
Doctor Constantin Nanu, director general al Direcþiei de Sãnãtate Publicã: „ÃŽmpreunã cu soþia mea, anul acesta îmi revine plãcerea de a fi gazdã de Revelion pentru încã douã perechi de prieteni foarte buni, cu care petrecem de ani de zile aceste nopþi speciale de sãrbãtoare“.
Doctor Cecilia Gafencu, director al Departamentului Medicinã Preventivã: „Voi face Revelionul acasã, doar cu soþul meu. Ne vom uita la televizor, la miezul nopþii vom ciocni un pahar de ºampanie, vom mînca poate ceva ºi ne vom gîndi ca anul care vine sã fie mai bun pentru toatã lumea“.
Letiþia Damoc, directorul Serviciului de Ambulanþã: „Aºa cum obiºnuim de cîþiva ani încoace, ºi Revelionul 2006 îl vom petrece la restaurant, împreunã cu cîteva perechi de prieteni foarte buni. Sperãm sã fie o atmosferã plãcutã ºi sã ne simþim bine“.
Doctor Stelian Ghiþã, directorul general al Spitalului Judeþean de Urgenþã: „ Am acumulat atît de multã obosealã în ultima vreme, încît nu mã simt în stare sã merg la o petrecere cu mulþi invitaþi. Chiar dacã este Revelion, voi sta acasã împreunã cu soþia ºi copiii. Sînt sigur cã ne va fi mai bine decît oriunde“.
Farmacist Ecaterina Iliesi, preºedintele Colegiului Farmaciºtilor: „Grijile ºi greutãþile de peste an m-au obosit atît de tare, încît, ca ºi de Crãciun, îmi doresc ca în acea noapte sã fiu acasã cu cei dragi ºi sã ne fie bine“.

Articol afisat de 1761 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monitorul de Neamþ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective