Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Moº Nicolae a venit la Gîrcina cu Fuego

Moº Nicolae a venit la Gîrcina cu Fuego

• primarul Aurora Bãlan a þinut sã facã o bucurie copiilor din satele comunei

De Moº Nicolae, Primãria Gîrcina a dãruit copiilor comunei cîte un pachet cu dulciuri ºi un splendid concert de colinde cu Fuego.
„Toþi copiii claselor I-VIII din satele Gîrcina, Cuiejdi ºi Almaº au primit, din partea Primãriei, napolitane, biscuiþi, bomboane, portocale ºi tot ce trebuie pus într-un pacheþel de Moº Nicolae. Am pregãtit vreo 200 de pachete. L-am invitat ºi pe Fuego ca sã marcheze, prin colindele sale, începutul Sãrbãtorilor de iarnã la Gîrcina. Cu acest prilej, le urez tuturor gîrcinenilor La mulþi ani!, sãrbãtori fericite ºi cu Dumnezeu înainte!“, a spus Aurora Bãlan, primarul localitãþii.
Pe înserate, copiii Gîrcinei s-au adunat, însoþiþi de pãrinþi ºi de bunici, în faþa Centrului de zi „ªi tu ai o ºansã“, gazdã bunã fiindu-le Fuego ºi reprezentanþii administraþiei locale. ÃŽn primele momente, cîntãreþul s-a apropiat de copii ºi i-a întrebat dacã a venit, la ei, Moº Nicolae. „Da!“, au rãspuns copiii în cor. „ªi ce v-a adus?“ - a continuat dialogul. „Un pistol, caramele ºi napolitane!“ - s-a repezit un bãieþel. „O pãpuuusã, sosete, dulciuri“, a rostit din braþele mamei, încîntatã de atenþia datã, o fetiþã de trei aniºori. „ÃŽn aceastã searã, doamna Aurora Bãlan ne-a demonstrat încã o datã cã un primar independent, care nu face parte din nici un partid, a reuºit sã adune copii sãraci ai comunei, copii care chiar nu au posibilitatea sã adune o bucãþicã de pîine, ca sã le dãruiascã mîncarea cea de toate zilele. Este un lucru deosebit. Cred cã, în zilele noastre, cel mai important lucru este sã ajuþi! Tocmai de aceea am venit ºi eu astãzi, sã dau o mînã de ajutor, sã împãrþim împreunã cele cîteva sute de cadouri pe care doamna Aurora le-a pregãtit copiilor din întreaga comunã ºi sã cînt copiilor colinde, pentru cã în preajma sãrbãtorilor, ºi mai ales acum, de Sfîntul Nicolae, fiecare copil îºi doreºte ca în cizmuliþã sã vinã darul moºului“, a declarat Fuego, care într-o bunã dispoziþie de zile mari, le-a cerut apoi copiilor sã cînte împreunã cu el tradiþionalul „O, brad frumos!“ ºi cîteva din cele mai vechi ºi mai cunoscute colinde româneºti.
„La Gîrcina sînt ca ºi în familie - vin aici de douã-trei ori pe an, prima datã în sãrbãtoarea mare a Sfintei ÃŽnvieri, apoi în toamnã, cînd se desfãºoarã festivalul «Toamna Gîrcineanã» ºi, bineînþeles, în preajma Sãrbãtorilor de Iarnã, cînd vin cu colinde. ÃŽmi doresc din tot sufletul sã am un an bun, un an plin de realizãri. Sfîrºitul acesta de an mã prinde în concertele de colinde în toatã þara. Voi cînta pentru mulþi credincioºi în catedralele ºi în bisericile cele mai mari din oraºele reprezentative ale þãrii noastre, o sã fie concerte de colinde ºi nu în ultimul rînd o sã încercãm sã facem lumea mai bunã. Acesta este lucrul cel mai important - ca oamenii, în aceastã sãrbãtoare ºi în aceastã iarnã, sã devinã mai buni, mai cãlduroºi ºi sã gîndeascã pozitiv, pentru cã astfel sînt ferm convins cã se trec toate obstacolele vieþii“, a adãugat Fuego.

Articol afisat de 1971 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective