Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Buna funcþionare a noului sistem termic depinde de corectitudinea pietrenilor

ÃŽn contextul demarãrii proiectului de modernizare a sistemului termic din Piatra Neamþ, autoritãþile locale au fãcut un apel la asociaþiile de proprietari pentru a furniza date reale privind numãrul apartamentelor care au rãmas branºate la sistemul centralizat de producere ºi furnizare a apei calde ºi cãldurii. „Aceste date ne folosesc la proiectarea corectã a noului sistem termic. Este foarte necesarã limitarea debranºãrilor, începînd din acest moment. ªtim cã pot fi gãsite tot felul de artificii ºi, chiar dacã, oficial, acestea au fost sistate, debranºãrile continuã sã se facã, fãrã sau cu acordul tacit al conducerilor asociaþiilor. Nedeclararea acestor date în mod corect ºi cinstit va avea ca rezultat subdimensionarea centralelor termice - beneficiarii riscînd sã nu beneficieze de servicii de calitate. De asemenea, supradimensionarea ar însemna costuri prea ridicate“, a declarat Dan Câmpeanu, directorul Direcþiei Tehnice din cadrul Primãriei Piatra Neamþ.
La mijlocul sãptãmînii trecute, la Piatra Neamþ au sosit 20 de cazane care vor fi folosite pentru dotarea noilor centrale incluse în proiectul de modernizare a sistemului termic. Reamintim cã licitaþia pentru proiectare ºi achiziþia de echipamente a fost cîºtigatã de firma „Start Erg Burners“ din Ploieºti. Cazanele au fost depozitate în clãdirile ocupate de centralele termice ale vechiului sistem. De montarea acestora este posibil sã se ocupe societatea Aqua Calor. „ÃŽn principiu, de aceste lucrãri se va ocupa Aqua Calor. Numai dacã reprezentanþii acestei societãþi ne vor comunica faptul cã nu se vor putea ocupa de lucrãri vom fi nevoiþi sã abordãm calea licitaþiei“, a adãugat directorul Câmpeanu.
Potrivit lui Gheorghe ªtefan, primarul municipiului Piatra Neamþ, unii dintre cetãþeni vor începe sã beneficieze de cãldura furnizatã de noul sistem de la 1 ianuarie. „Credem cã, pînã la Anul Nou, vom avea 10 centrale termice moderne - de scarã ºi de bloc - cu consumuri mai mici. Cu noul sistem termic, vom face economii de 50 miliarde de lei/ an“, a subliniat primarul ªtefan.
Programul de reabilitare termicã a municipiului se va derula pe o perioadã de 3 ani, partea de proiectare ºi echipamentele costînd circa 270 miliarde de lei. Valoarea totalã a programului este de circa 400 miliarde de lei. În aplicarea acestui proiect au fost luate în calcul douã aspecte importante. Unul dintre acesta este reprezentat de debranºãrile în masã - 51% din cele 36.000 de apartamente din Piatra Neamþ, cu consecinþele de rigoare. Pe de altã parte, o altã problemã, deloc de neglijat, este distribuþia neuniformã a debranºaþilor. În Piatra Neamþ sînt 200 de scãri de bloc cu cîte douã apartamente rãmase la sistemul centralizat. În altele 600-700, au rãmas cîte 20-30% din apartamente nedebranºate.

Articol afisat de 1430 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective