Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Parlamentarii ºtiu, dar nu se bagã: ISJ în afara legii

Parlamentarii ºtiu, dar nu se bagã: ISJ în afara legii

• sediul Inspectoratului ªcolar rãmîne un teritoriu interzis ziariºtilor • în legãturã cu acest aspect am chestionat cîþiva parlamentari • toþi sînt de acord cã mãsura este abuzivã, dar nimeni nu miºcã un pai • „bãnuiesc cã nu are nimic de ascuns, presa ar trebui sã aibã acces“, „am fost informat de dînsa (n.r. - Dorina Drexler) cã nu sînt probleme, cã se fac sãptãmînal conferinþe de presã ºi cã existã o colaborare bunã cu presa“, „ce comentariu sã mai faci cînd în anul 2005 o instituþie publicã devine teritoriu interzis“, sînt cîteva din cele declarate de parlamentarii nemþeni •

Teritoriu interzis pentru ziariºti, Inspectoratul ªcolar Neamþ se posteazã în afara legii chiar prin acest fapt. Dispoziþia doamnei inspector ºcolar general cu delegaþie, Dorina Luminiþa Drexler, ca nici un ziarist sã nu intre în instituþia pãstoritã de domnia sa, de fapt o instituþie publicã, cu oameni plãtiþi din bani publici - decît la conferinþele de presã, este unicã în judeþul Neamþ. Unicã, pentru cã toþi ceilalþi ºefi de instituþii, numiþi sau ajunºi prin concurs, au învãþat sã respecte mãcar de formã legea. Am luat legãtura cu mai mulþi parlamentari de Neamþ care ºi-au exprimat pãrerea cu privire la acest aspect. Curios, toþi sînt de acord cã legea trebuie respectatã, dar nici unul nu a dat impresia cã ar fi dornic sã facã ceva în acest sens.
Marius Rogin, parlamentar PD: „ÃŽn mod normal ar trebui sã se permitã accesul ziariºtilor în sediu. Bãnuiesc cã nu are nimic de ascuns, presa ar trebui sã aibã acces“. Dacã în mod normal presa ar trebui sã aibã acces, întrebarea redacþiei Monitorul este ce faceþi dumneavoastrã, domnule deputat, ca lucrurile sã intre în legalitate?
ªerban Strãtilã, senator PNL: „Eu cred cã trebuie permis accesul presei, dar într-o formã organizatã, sã nu se încurce activitatea instituþiei. Comunicarea trebuie sã existe nu numai la conferinþe de presã“. ªi noi credem la fel, dar la ce ne foloseºte?
Vasile Pruteanu, deputat PNL: „Eu am discutat problema cu doamna inspector general, mã intereseazã acest subiect. Am fost informat de dînsa cã nu sînt probleme, cã se fac sãptãmînal conferinþe de presã ºi cã existã o colaborare bunã cu presa. Acum aud cã existã probleme ºi mã voi interesa“. Domnule deputat, la Inspectoratul ªcolar Neamþ nu s-au mai fãcut conferinþe de presã de cîteva sãptãmîni ºi, dacã aþi fi fãcut efortul minim de a citi presa, aþi fi constat cã minte cel care v-a informat minte. Iar cine minte nu prea are legãturã, decît poate de conjuncturã, cu dreptatea ºi cu adevãrul. ÃŽntrebãrile dificile nu primesc rãspunsuri sau, dacã nu faci sluj la doamna general - adicã sã scrii doar ce vrea domnia sa - þi se închide telefonul în nas. Dumneavoastrã, de exemplu, ar trebui sã ºtiþi cã nici la aceastã orã nu sînt fãcute normãrile la ISJ, adicã acel mic amãnunt care trebuia sã fie fãcut pe undeva prin septembrie. Evident, asemenea amãnunte sînt puþin importante, da' ce ne facem dacã nu bat normele de acasã cu cele raportate la ISJ? ªi vorba cuiva din sistem, dacã trebuia, ce mare lucru, nu s-a fãcut ºi gata. Bine, e greu sã faci un ºtat de funcþii fãrã normare, dar vã mai mirã acest lucru, domnule deputat?
Ioan Munteanu, deputat PSD: „Cei care acum cîtva timp strigau ca din gurã de ºarpe cã presa nu are libertate, cã este cumpãratã, acum se comportã mai rãu ca Ceauºescu. Ce comentariu sã mai faci cînd în anul 2005 o instituþie publicã devine teritoriu interzis? Probabil s-o fi schimbat legea sau e o lege proprie“. Aveþi dreptate, numai cã asta e legea bunului plac, cã la altceva nu ne putem gîndi.

Articol afisat de 1379 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valentin BÃLÃNESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective