Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Viceprimar „cazat“ în biroul primarului

Viceprimar „cazat“ în biroul primarului

• viceprimarul liberal Gheorghe Nãstase a cîºtigat procesul împotriva conducerii Primãriei Dulceºti • instanþa a dispus reintegrarea sa pe funcþie • primarul Constantin Foltea a susþinut cã sentinþa judecãtoreascã, prezentatã Consiliului Local, prevede doar suspendarea efectelor hotãrîrii consiliului local ºi nu reintegrarea, pentru cã pe rol existã un alt litigiu • Gheorghe Nãstase ºi-a reocupat biroul, în timp ce viceprimarul Aurel Roman stã în birou cu primarul •

O sentinþã judecãtoreascã a Curþii de Apel Bacãu i-a dat cîºtig de cauzã viceprimarului liberal de Dulceºti, Gheorghe Nãstase, dispunînd reintegrarea sa pe funcþie. În 30 mai 2005, Consiliul Local Dulceºti a decis demiterea din funcþie a lui Gheorghe Nãstase, decizie atacatã de acesta în instanþã. În expunerea de motive a Hotãrîrii Consiliului Local 1960/30 iunie erau explicate motivele pentru care s-a ajuns la aceastã hotãrîre, motivat de existenþa unei situaþii conflictuale între primarul PSD Constantin Foltea ºi viceprimarul liberal Gheorghe Nãstase, conflict care de mai bine de un an ar fi blocat activitatea Primãriei Dulceºti. Consilierii locali au susþinut cã vinovat de starea conflictualã dintre cei doi aleºi s-ar face viceprimarul, cãruia i s-au pus în cîrcã mai multe acuzaþii. Gheorghe Nãstase a fost acuzat cã nu ºi-ar fi îndeplinit atribuþiile de serviciu, nerespectînd programul de lucru al instituþiei. Mai era acuzat de faptul cã nu ar fi întocmit planul de pazã obºteascã, deºi a fost însãrcinat cu aceastã responsabilitate de cãtre consiliul local. Un alt reproº care i se aducea la vremea destituirii a fost cel legat de faptul cã Gheorghe Nãstase nu ar fi luat mãsuri pentru igienizarea malurilor cursurilor de apã de pe raza comunei ºi nici pentru controlul depozitãrii deºeurilor menajere, motiv pentru care Primãria a fost sancþionatã de Garda de Mediu. Acesta mai era acuzat de faptul cã ar fi întocmit pontaje fictive pentru beneficiarii Legii 416/2001, în realitare oamenii fiind folosiþi la Roºiori, în gospodãria tatãlui sãu.
Cele mai grave acuzaþii aduse viceprimarului erau cele de luare de mitã, de la o serie de cetãþeni, cãrora le-ar fi promis sprijin pentru plecarea în strãinãtate. Gheorghe Nãstase s-a prezentat, vineri, 28 octombrie la Primãrie, relunîndu-ºi biroul. „M-am prezentat astãzi, 28 octombrie, conform hotãrîrii judecãtoreºti, la serviciu. Mi-am fãcut ordine în birou. Pe 16 august Curtea de Apel a suspendat efectele hotãrîrii Consiliului Local 27/30 VII, pînã la soluþionarea litigiului pe fond. Am stat fãrã serviciu timp de cinci luni, cînd mi s-au adus grave prejudicii. Eu am prezentat un certificat, eliberat de Curtea de Apel Bacãu, în ºedinþa Consiliului Local, din care rezultã clar cã decizia acestei instanþe, purtînd numãrul 175/25 octombrie 2005, pronunþatã de Curtea de Apel Bacãu, suspendã efectele hotãrîrii CL Dulceºti, pînã la soluþionarea irevocabilã a litigiului pe fond“, a declarat Gheorghe Nãstase.
Primarul Constantin Foltea nu recunoaºte reintegrarea pe post a lui Gheorghe Nãstase. „Nu are cum sã fie reintegrat pe funcþie. Este una sã se suspende efectele hotãrîrii, pînã la judecarea, pe fond, a cauzei ºi alta sã fie reintegrat. Acum sînt doi viceprimari. Eu va trebui sã renunþ la unul. ªi actualul viceprimar, Aurel Roman, este tot liberal. Eu n-am nimic cu liberalii. Zece din 11 consilieri au votat pentru demiterea sa. Noi avem în continuare litigiul cu Gheorghe Nãstase. Trebuie sã se ºtie cã el deþine o hotãrîre vremelnicã. Nu am nimic cu el. Nici azi n-a venit sã stea de vorbã cu mine, ca primar. Pur ºi simplu ne sfideazã“, s-a plîns Constantin Foltea. (FOTO: Primãria Dulceºti are doi viceprimari)

Articol afisat de 1630 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(I. IACOB, F. ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective