Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Evaluãrile Drexler, la tomberon

Evaluãrile Drexler, la tomberon

• Ministerul Educaþiei confirmã dezvãluirile fãcute de Monitorul în legãturã cu evaluãrile directorilor de ºcoli • „în urma verificãrilor efectuate s-a constatat cã nu a fost respectatã metodologia de evaluare a directorilor ºi directorilor adjuncþi de la unitãþile de învãþãmînt. Ca atare se va trece la reevaluarea directorilor ºi directorilor adjuncþi de la unitãþile de învãþãmînt“, se aratã într-o adresã a ministerului • adicã nu s-a respectat legea • cuvîntul demisie spune cuiva ceva? •

Scandalul evaluãrilor ºi directorilor de ºcoli din Neamþ - despre care Monitorul a scris arãtînd cã ele s-au fãcut fãrã a respecta metodologia ºi cu lipsã de respect faþã de cei evaluaþi - a intrat într-o nouã fazã. Ministerul Educaþiei ºi Cercetãrii dã primul semn cã a luat în seamã memoriile depuse de cãtre cei ce se considerau nedreptãþiþi. ÃŽntr-o adresã care a sosit în cîteva ºcoli se constatã de cãtre minister cã la nivelul conducerii Inspectoratului ªcolar Neamþ nu s-a respectat legea ºi cã ziarul Monitorul, împreunã cu directorii care au contestat evaluãrile, a avut dreptate. Pentru deplina lãmurire a cititorilor publicãm tot textul adresei care are numãr de ieºire din 19.10.2005: „Urmare a petiþiilor dumneavoastrã înregistrate la Ministerul Educaþiei ºi Cercetãrii cu nr. 19852/27.09.2005, 20089/05.10.2005, privind presupusele nereguli legate de respectarea metodologiei de evaluare a directorilor ºi directorilor adjuncþi de la unitãþile de învãþãmînt, vã informãm urmãtoarele:
O echipã constituitã dintr-un consilier din cadrul Direcþiei Juridic ºi Control ºi un inspector din cadrul Direcþiei Generale Managementul Resurselor Umane s-a deplasat la sediul ISJ Neamþ pentru a analiza procedura de evaluare a inspectorilor ºi directorilor de unitãþi de învãþãmînt. ÃŽn urma verificãrilor efectuate s-a constatat cã nu a fost respectatã metodologia de evaluare a directorilor ºi directorilor adjuncþi de la unitãþile de învãþãmînt, aprobatã prin OMEN nr. 499/11.11.1998. Ca atare se va trece la reevaluarea directorilor ºi directorilor adjuncþi de la unitãþile de învãþãmînt. Cu stimã, Director Violett Margareta BLAGA“.
Rãspunsul Ministerului - instituþia care conduce învãþãmîntul în România - ridicã cîteva probleme extrem de serioase.
Consiliul de Administraþie al ISJ Neamþ ºi inspectorul ºcolar general Dorina Luminiþa Drexler nu au respectat metodologia (adicã legea!). Adresa Ministerului este clarã ºi nu existã dubii. Cînd cineva din sistemul de învãþãmînt a greºit, actualul inspector general i-a cerut demisia. Normal ar fi ca ºi acum sã-i cearã cineva acest lucru doamnei general Drexler.
Grav este ºi faptul cã dinspre inspectorat spre partidele politice ale Alianþei D.A. au fost transmise date care susþineau cã inspectoratul a respectat legalitatea ºi cã tot ce se întîmplã este o fãcãturã a presei. Aceste lucruri au fost reluate într-o conferinþã de presã, în care s-a reiterat sprijinul politic pentru doamna general. Oameni politici responsabili, induºi probabil în eroare, au girat legalitatea actelor doamnei general. Acum s-a dovedit cã a greºit ºi cã nu presa este vinovatã cã doamna general et comp. nu a respectat legislaþia.
Mai trebuie remarcat un lucru: potrivit adresei ministerului, datoritã nerespectãrii metodologiei, se va trece la reevaluarea tuturor directorilor ºi directorilor adjuncþi de la unitãþile de învãþãmînt din judeþul Neamþ. Pe timpul ºi pe banii cui? Ca sã nu mai vorbim de nervi ºi de disconfortul unei discuþii cu un consiliu de administraþie care pare a-ºi fi dovedit incompetenþa.

Articol afisat de 1782 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valentin BÃLÃNESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective