Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Septembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tribuna învãþãmîntului nemþean

Dupã evaluarea realizatã la nivelul Consiliului de administraþie al ISJ Neamþ, contestatã vehement de directorii de unitãþi de învãþãmînt, deschidem oficial etapa a doua a acestui proces. Diferenþa constã doar în caracterul neoficial ºi în tratamentul aplicat celor evaluaþi: noi le dãm posibilitatea de a-ºi face o autoevaluare pe care o vom prezenta opiniei publice. În felul acesta se va putea realiza, în cunoºtinþã de cauzã, o comparaþie cu nota acordatã de ISJ. Astãzi, la rampã, doamna profesor Elena Morariu, director la Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamþ.
Vã prezentãm cîteva dintre realizãri manageriale în 2004-2005 care meritã luate în discuþie:
1. Transformarea Grupului ªcolar Industrial de Transporturi Auto în Colegiu Tehnic de Transporturi cu 63 clase, 4 nivele de învãþãmînt (OMEdC 4412/30.07.2004); 2. Realizarea de venituri extrabugetare de 2 miliarde lei; Realizarea planului de ºcolarizare ºi a ofertei educaþionale 100%; 3. Promovabilitate la examenul de bacalaureat 2005 - 95%; 4. Promovabilitate la examenul de absolvire a ºcolii profesionale - 100%; 5. Promovabilitate la examenul de competenþe profesionale de nivel 1 - 100%; 6. Promovabilitate la examenul de absolvire a ºcolii postliceale-100%; 7. ÃŽncurajarea personalului în formarea profesionalã prin cercuri pedagogice desfãºurate în unitatea ºcolarã, susþinerea inspecþiilor ºcolare în vederea obþinerii de grade didactice, participarea personalului nedidactic la cursuri organizate de DSP ºi CCD Neamþ; 8. Realizarea de protocoale de parteneriat cu IJP - compartimentul prevenire a delicvenþei juvenile, Jandarmerie, Pompieri, Protecþia Civilã, Poliþie rutierã, ARAS; 9. Rezultate la concursuri ºcolare în 2004-2005: menþiune la etapa naþionalã a concursului pe meserii - electrician auto, premiul I - etapa judeþeanã la concursul pe meserii, în meseria electrician auto, premiul II - etapa judeþeanã la concursul pe meserii, în meseria mecanic auto, premiul II - etapa judeþeanã la olimpiada interdisciplinarã - discipline tehnice, premiul III - etapa judeþeanã la olimpiada de limba englezã, premiul III - etapa judeþeanã la concursul revistelor ºcolare (revista „Roata Soarelui“); 10. ÃŽmbunãtãþirea stãrii tehnice a parcului auto, atelierele ºcolii, laboratoare, cabinete ºcoalã; 11. Reabilitarea termicã a unui tronson din corpul ºcolii prin montare de ferestre termopan; 12. Atragerea pãrinþilor ºi a comunitãþii locale în îmbunãtãþirea activitãþii ºcolii prin lectorate cu pãrinþii realizate la nivelul unitãþii ºcolare, invitaþi din partea AJOFM, Compartimentul de prevenire a delicvenþei juvenile, ARAS.
Pentru activitatea depusã doamna director a fost apreciatã cu un punctaj de 48,5 din 100. Din discuþia purtatã cu directorul a rezultat cã în Consiliul de Administraþie nu a fost ascultatã ºi orice încercare de dialog a fost desconsideratã ºi blocatã. De asemenea, toate controalele efectuate în liceu nu au semnalat aspecte negative. Doamna Murariu mai susþine cã evaluarea trebuia fãcutã de inspectorii ºcolari de management, care ar fi trebuit sã vinã în ºcoalã. ªi cã mãcar la evaluare ar trebui respectatã legislaþia.
P.S.: Situaþia de la Neamþ a ajuns deja în Parlament unde va face obiectul unei interpelãri ºi a unei declaraþii politice.

Articol afisat de 1812 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valentin BÃLÃNESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective