Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2014
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Septembrie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

• Protectia Consumatorului a verificat 16 firme, la 12 fiind depistate abateri • parte din m�rfuri au fost retrase definitiv de la v�nzare •

Comisarii de la Protectia Consumatorului au verificat respectarea prevederilor legale de c�tre firmele care comercializeaz� b�uturi r�coritoare, sucuri si nectaruri din fructe. „Au fost prinsi �n actiune 16 operatori economici, constat�ndu-se abateri la 12. Pentru neregulile g�site au fost aplicate un num�r de nou� avertismente si patru amenzi contraventionale, �n valoare total� de 8.000 de lei. De asemenea, au fost dispuse m�suri de oprire temporar� de la comercializare pentru 33 litri b�uturi r�coritoare, �n valoare de 389 lei, precum si oprirea definitiv� de la v�nzare a 180 litri b�uturi r�coritoare, de 726 lei“, a declarat Natalia Hrusc�, comisar sef adjunct al Protectiei Consumatorului. Referitor la calitatea produselor comercializate, au fost identificate dou� firme care vindeau r�coritoare �n afara datei durabilit�tii minimale stabilite de produc�tor. Au fost g�site sucuri expirate de 130 de zile, respectiv 84 de zile. �n schimb nu s-au g�sit cazuri de comercializare a r�coritoarelor care s� aib� parametri neconformi. �n ce priveste modul de informare a consumatorilor asupra elementelor de identificare si caracterizare a produselor, verific�rile au evidentiat un num�r mai mare de �nc�lc�ri ale prevederilor. Au fost g�site produse care nu aveau pe etichet� conditiile de p�strare, sucuri importate din alte t�ri la care nu era precizat� provenienta, care nu aveau informatiile de pe etichet� traduse �n limba rom�n�. S-au mai g�sit neconcordante pe etichet�, �n sensul c� produc�torul mentiona existenta pulpei de fructe, ingredient care nu ap�rea si �n traducerea informatiilor. La unii lipseau informatiile �n baza c�rora ar fi putut fi identificat importatorul, distribuitorul sau reprezentantu produc�torului �n Rom�nia. Au fost g�site si produse cu informatiile scrise cu caractere mici, ilizibile, acestea fiind greu accesibile consumatorului. Trei firme nu aveau afisate simultan pretul de v�nzare pe bucat�, respectiv pe litru. Comisarii recomand� s� acord�m o atentie deosebit� la cump�rarea acestor produse, mai ales la etanseitatea ambalajelor, deoarece dac� acestea s�nt bombate �nseamn� c� produsul fermenteaz�. Nu trebuie neglijate nici conditiile de depozitare, mai ales dac� produc�torul impune conditii �n acest sens. Unele nectaruri trebuie consumate dup� deschidere so pot fi p�strate pe perioade mici de timp, numai �n frigider. Refuzati produsele care prezint� data durabilit�tii minimale modificat� sau dep�sit�.

Articol afisat de 1949 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective