Boxul romascan, performante si �n Italia
• elevul lui Radu Otcuparu, Florin N�stas�, a f�cut parte dintr-un lot restr�ns de boxeri din zona Moldovei care a participat la turneul italian de la Avezzano Boxul romascan a reusit, �n 2008, s� aib� performante si �n afara t�rii. Meritul �i revine pugilistului Florin N�stas�, care, la recomandarea antrenorului Radu Otcuparu, a fost inclus �n lotul Rom�niei pentru un turneu amical �n Italia, la Avezzano. A fost vorba despre un lot restr�ns format din 11 boxeri de la cele mai puternice cluburi din regiunea Moldovei, �n spet� din Iasi si Focsani. Boxerul de la CS Laminorul Roman s-a �ntors �n aceast� s�pt�m�n� din Italia dup� o victorie si o �nfr�ngere la categoria 75 de kilograme, seniori. Astfel de turnee cu participare italian� si rom�n� se desf�soar� anual, cheltuielile cu cazarea si masa fiind suportate de gazde. N�stas� a fost convocat �n ultimul moment dup� ce alti doi romascani, C�t�lin Anghel si Cerasel Secrieru nu au putut onora din motive personale invitatia Federatiei Rom�ne de Box.
„Nu m� asteptam la aceast� convocare si poate dac� stiam mai din timp de plecarea �n Italia m-as fi preg�tit mai intens. Eu am si un loc de munc�, motiv pentru care nu m-am putut prezenta �n cea mai bun� form�. Regret acest lucru, deoarece turneul din Italia a fost o experient� de neuitat, total diferit� de competitiile nationale la care am luat parte p�n� acum si as fi vrut s� profit la maxim de aceast� oportunitate. Am �nt�lnit doi adversari italieni si am r�mas impresionat de nivelul tehnic si conditia fizic� a acestora. Au rezultat dou� partide str�nse, decise am�ndou� la puncte. Din c�te mi-am putut da seama, cu sigurant� boxul italian este peste noi �n ceea ce priveste conditiile de preg�tire asigurate sportivilor. Nu am r�mas surprins doar de valoarea sportivilor ci si de impactul pe care �l are boxul �n acea zon� si as dori ca si �n Roman acest sport s� se bucure m�car pe jum�tate de atentia care este acordat�, acestei discipline sportive, la Avezzano“, a declarat Florin N�stas�.
|