Etichetarea necorespunz�toare, amend� de 50 milioane de lei
• sanctiunea a fost dispus� de inspectorii sanitar-veterinari, la o fabric� de lactate din T�rgu Neamt Controalele efectuate de c�tre reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Neamt, s�pt�m�na trecut�, �n 108 unit�ti care depoziteaz�, p�streaz�, transport� si valorific� produse alimentare de origine animal� si neanimal�, unit�ti de alimentatie public� si unit�ti de procesare s-au soldat cu sanctiuni. Cea mai grav� neregul� constatat� de c�tre echipele de control, sanctionat� pe m�sur�, cu o amend� de 50 de milioane de lei vechi, a fost descoperit� la o fabric� de produse lactate din T�rgu Neamt, unde br�nza topit� nu era etichetat� corespunz�tor. �n afar� de amenda aplicat�, inspectorii au confiscat circa 58 de kilograme de br�nz� topit�, �n valoare de 3,6 milioane de lei vechi. Echipele de control au mai confiscat 1,5 kilograme produse lactate, �n valoare de 350.000 de lei, de la produc�torii particulari din Piata Agroalimentar� Roman, deoarece acestea erau neigienic ambalate si prezentau impurit�ti si sedimente, precum si 3,6 kilograme dulciuri si produse de patiserie.
La dou� depozite din Piatra Neamt, controlate de inspectorii sanitar-veterinari, unul de alimente, iar cel�lalt de b�uturi, s-a constatat functionarea �n conditii improprii de igien� si neasigurarea dot�rilor minime de functionare. La un alt depozit de produse alimentare din Piatra Neamt s-a descoperit c� nu erau respectate normele sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor privind conditiile de depozitare, iar la un magazin alimentar din Roman a iesit la iveal� p�strarea si expunerea produselor alimentare �n conditii necorespunz�toare.
Au mai fost verificate patru brut�rii din judet, unde s-a constatat lipsa spatiului de depozitare a ambalajelor, lipsa monitoriz�rii temperaturii �n spatiul frigorific de depozitare a drojdiei, a programelor de instruire a personalului privind normele de igien�, a aparaturii de m�sur� si control �n depozitul de materii prime, precum si absenta dezinfectorului pentru picioare, la intrarea �n sala de fabricatie. Au mai fost g�site produse depozitate de paviment, rampe de livrare-aprovizionare f�r� copertin�, vestiare �n curs de modernizare. Inspectorii sanitar-veterinari au stabilit termene de remediere a deficientelor constatate.
|