Subiectul anterior :: Subiectul urm�tor |
traktorist
Data �nscrierii: 26/Dec/2005 Mesaje: 179 Loca�ie: SMT
|
Trimis: Duminic�, 15 Ian 2006 18:57 Titlul subiectului: Stie cineva o mincare pur romaneasca ? |
|
|
|
Poate prunele uscate cu zahar .
Mititeii sint de origine asiatica, mai precis mongoliana.
In Lume este cunoscut ca mincare iugoslava ( croatiana ).
Sarmalele sint raspindite in toata lumea de la inceputuri. Am mincat sarmale traditionale facute de o femeie din Hawaii. Le gasesti mai raspindite in Balcani.
Ardeii umplutzi se pot minca in Las Vegas si tokio.
Tochitura de porc nu are nici o atractie pt turisti, maninca ca si cunm ar minca din ei. O gasesti in Balcani, dar si in polonia, in Mexic si Bolivia. Mexicanii chiar " topesc " slanina si o pun la borcan. Soricul, in mexic , este fript separat in grasime, scurs si se maninca ca apetizant inainte de masa propriuzisa.
Fasolele sint atit de universale ca nu le putem numi romanesti. Fasolea cu boabele mici se cheama , in batrini " micigan " ( am scris cum zic ei ).
Tot ce este orez si cartof este imprumutat ( si nimic rau in asta ! ).
Oare este o mincare numai si numai romaneasca ? Voi trebuie sa stitzi, ca promovati turismu' ..... |
|
Sus |
|
|
admin Site Admin
Data �nscrierii: 01/Ian/2000 Mesaje: 157 Loca�ie: web
|
Trimis: Duminic�, 15 Ian 2006 19:29 Titlul subiectului: |
|
|
|
r�bd�ri pr�jite ? _________________ monitorulneamt.ro |
|
Sus |
|
|
petrinela33
Data �nscrierii: 23/Sep/2005 Mesaje: 39 Loca�ie: Europa
|
Trimis: Duminic�, 15 Ian 2006 19:37 Titlul subiectului: |
|
|
|
Tochitura? Varza cu carne? Fasole cu carnati?... Sau si pe astea le-am ,,imprumutat" de pe undeva? |
|
Sus |
|
|
traktorist
Data �nscrierii: 26/Dec/2005 Mesaje: 179 Loca�ie: SMT
|
Trimis: Duminic�, 15 Ian 2006 23:39 Titlul subiectului: |
|
|
|
petrinela33 a scris: | Tochitura? Varza cu carne? Fasole cu carnati?... Sau si pe astea le-am ,,imprumutat" de pe undeva? :( |
Toti care maninca carne de porc fac tochitura. Mexicanii pun jumarile la borcan exact ca romanii. E singura sansa de a mai scapa de grasime.
De cind se stie varza a fost facuta cu ceva. Varza a fost cea mai raspindita mincare in Iuropa Evului Mediu.
Fasolea, cum o stim azi , a fost adusa din America. Fasolea europeana era mica si neproductiva. O cultivau mai ales pt armata si marinari tocmai pt faptul ca odata uscata tinea mult. Dupa descoperirea americii, a fost adusa alta specie de fasola, cu pastai mai mari si boabe mai " carnoase ". Fasolea cu cirnati e cunoscuta ca " navy beans " in toata lumea.
Din pacate si pe nedrept , fasolea este asociata cu lumea saraca. In America de sud este aliment de baza. La mexicani chiar li se spune " beaners"- fasolari . Spre deosebire de europeni, ei prefera fasolea rosie, pestritza si mai rar alba. Singura exceptie sint fasolele boamba care se cheama fasole LIMA, de la numele orasului sudamerican. |
|
Sus |
|
|
r&c
Data �nscrierii: 24/Sep/2005 Mesaje: 124 Loca�ie: italy
|
Trimis: Luni, 16 Ian 2006 14:19 Titlul subiectului: |
|
|
|
branza de burduf,urda?????????
da asta e o tema tare interesanta acum o sa fa si eu niste cercetari _________________ Dramele se desfasoara in interiorul nostru,tragediile afara. |
|
Sus |
|
|
traktorist
Data �nscrierii: 26/Dec/2005 Mesaje: 179 Loca�ie: SMT
|
Trimis: Luni, 16 Ian 2006 18:41 Titlul subiectului: |
|
|
|
r&c a scris: | branza de burduf,urda?????????
da asta e o tema tare interesanta acum o sa fa si eu niste cercetari :> |
Nimic nu poate fi mai departe de adevar. Grecii au perfectionat facutul si conservatul de brinzeturi inca de la inceputuri. Romania este tara de numai 128 ani numai. Inainte a fost sub influentze de la oricine trecea prin zona. De asta Slanina , chishca se zic exact la fel in poloneza si ucrainiana. Ucrainienii zic la mamaliga...... mamaliga si o maninca la fel de des ca romanii.. Daca asculti muzica lautareasca la ucrainieni, e ca la suceava si botosani.
Hora, pe care o stiam romaneasca ( asa e indoctrinarea ) este joc din Orientul Apropiat si a fost adusa de turci si de evrei in forma mai rafinata.
Apoi o sirba e un joc..... sirbesc.
Cine nu vorbea de originalitatea muzicii din Maramuresh. Asta pina ajungi la o nunta taraneasca in sudul Polonieie si.... cinta exact la fel; ca la fel nu intelegi cuvintele.
Au fost numai legende care au fost bagate pe git. Cine nu stie de cite ori am batut pe turci. Intrebati mai atent alte surse si vetzi vedea ca nu a fost nici o batalie cu turcii. Stefan cel mare care avea in fiecare an un razboi ( sic ! ) nu facea decit hartuia grupurile de militari care patrulau imperiul Othoman.
Surpriza ? Pt romanii nedocumentati ,,,, da ! Mare surpriza ! Cum de am fost prostitzi asa de mult timp ? Pt ca a fost usor. Fiecare neam, mai ales unu ca Romania cu o istorie de 100 ani , avea nevoie sa zica ceva de bine , despre trecut. Si cind nu ai nici un prezent bun, minciunile " istoriei " s-au vindut si cumparat usor .
O alta supriza pe care o descopera romanii , e ca limba albaneza seamna infiorator de mult ca romana.
Si pt ca veni vorba de brinza, ei zic la brinza..... brinza, la zer.... zer, la pisica.... Mitza , la mama.... maica, la tata taica, la lina.... lina , la urda.....urda.
Ce originali sintem ! Mai ramine sa vina turistii sa ne vada ! |
|
Sus |
|
|
r&c
Data �nscrierii: 24/Sep/2005 Mesaje: 124 Loca�ie: italy
|
Trimis: Mar�i, 17 Ian 2006 9:05 Titlul subiectului: |
|
|
|
Citat: | Ce originali sintem ! Mai ramine sa vina turistii sa ne vada ! |
ok ai o valiza mare de informatii ,dar de ce nu vii cu cateva solutii in cele din urma? _________________ Dramele se desfasoara in interiorul nostru,tragediile afara. |
|
Sus |
|
|
traktorist
Data �nscrierii: 26/Dec/2005 Mesaje: 179 Loca�ie: SMT
|
Trimis: Mar�i, 17 Ian 2006 18:21 Titlul subiectului: |
|
|
|
r&c a scris: | Citat: | Ce originali sintem ! Mai ramine sa vina turistii sa ne vada ! |
ok ai o valiza mare de informatii =D> ,dar de ce nu vii cu cateva solutii in cele din urma? |
Cine mai poate scoate celor din satucul P neamtz gindurile ca se pricopsec din turism ? E ca si cum ai incerca sa scoti la femei treaba barbateasca din cap. Nu se poate !
Apoi face investitii si primaria. Toate investitiile primariilor ajung in buzunare unei rude alese.
E pacaleala. Daca se crede ca se face bani, sa puna numai bani particulari. |
|
Sus |
|
|
Vizitator
|
Trimis: Mar�i, 17 Ian 2006 18:22 Titlul subiectului: |
|
|
|
r&c a scris: | Citat: | Ce originali sintem ! Mai ramine sa vina turistii sa ne vada ! |
ok ai o valiza mare de informatii ,dar de ce nu vii cu cateva solutii in cele din urma? | st
Traktoristule, te-ai nascut cu nu-ul in gura.Nu faci decit sa reiei teorii de mult trecute si treci dintr-o extrema in alta. N-om fi buricul pamintului, da nici ultimele gaini. Cit despre brinza, zer, etc., ai o bruma de informatii da habar n-ai de formarea popoarelor.... |
|
Sus |
|
|
traktorist
Data �nscrierii: 26/Dec/2005 Mesaje: 179 Loca�ie: SMT
|
Trimis: Miercuri, 18 Ian 2006 0:45 Titlul subiectului: |
|
|
|
Anonim a scris: | Traktoristule, te-ai nascut cu nu-ul in gura.Nu faci decit sa reiei teorii de mult trecute si treci dintr-o extrema in alta. N-om fi buricul pamintului, da nici ultimele gaini. Cit despre brinza, zer, etc., ai o bruma de informatii da habar n-ai de formarea popoarelor.... |
Eu stiu cum s-a fosmat popurul roma. Inca din clasa 4-a se spune a la istorie ca fetele si nevestele dacilor s-au incurcat cu soldatii romani. Au ramas gravide si de acolo s-a format popurul roman.
Dacii au ramas sa se descurce singuri cum pot sau sa pofteasca pe alt dac.
Vezi ca stiu ?
Si tot nu ai putut spune care este o mincare romaneasca ! Ca nu de alta, da intreaba vre-un turist si tu ii dai lapte dulce. |
|
Sus |
|
|
Vizitator
|
Trimis: Miercuri, 18 Ian 2006 22:34 Titlul subiectului: |
|
|
|
Si tot nu ai putut spune care este o mincare romaneasca ! Ca nu de alta, da intreaba vre-un turist si tu ii dai lapte dulce.
Da ce zici ca m-au intrebat prietenii din tara ce maninca americanii si in afara de hamburger (care nu e nici macar cit o pirjoala de gustos) n-am stiut ce sa spun. Pizza? - Italia; Tacos? - Mexic; Sushi?-Japonia
Asa ca nu vad relevanta subiectului.... |
|
Sus |
|
|
traktorist
Data �nscrierii: 26/Dec/2005 Mesaje: 179 Loca�ie: SMT
|
Trimis: Joi, 19 Ian 2006 4:31 Titlul subiectului: |
|
|
|
Anonim a scris: | Si tot nu ai putut spune care este o mincare romaneasca ! Ca nu de alta, da intreaba vre-un turist si tu ii dai lapte dulce.
Da ce zici ca m-au intrebat prietenii din tara ce maninca americanii si in afara de hamburger (care nu e nici macar cit o pirjoala de gustos) n-am stiut ce sa spun. Pizza? - Italia; Tacos? - Mexic; Sushi?-Japonia
Asa ca nu vad relevanta subiectului.... |
Tu confunzi mincarea de acasa si restaurante cu cele de la fast food. Si chiar sa fie cum zici, subliniezi si mai mult ce am spus. Ca romanii dau cu gura ca au mincaruri....romanesti. Asta am spus si eu, ca nu sint mincaruri romanesti nicaieri.
Apoi US nu si-a propus sa traiasca din turism. In America nu se maininca hamburgers si nici tacos. Maninci ce vrei. Vrei sa maninci mincaruri indiene, fii sigur ca exista unu. Ai spus ca si cum romanii maninca gogosi la gara.
Ca nu-ti place humburger, mai subliniezi inca o data tot ce spun eu ! Unui American sigur nu-i plac pirjoalele. Mie nu-mi plac, ca am trait acolo, cu gustul acela de prajit, dar altii ?
Concluzie : Din turism nu poate trai o tara intreaga. Nici in Tahiti nu se traieste bine, co tot turismul lor ! |
|
Sus |
|
|
traktorist
Data �nscrierii: 26/Dec/2005 Mesaje: 179 Loca�ie: SMT
|
Trimis: Joi, 19 Ian 2006 6:45 Titlul subiectului: |
|
|
|
Anonim a scris: | Si tot nu ai putut spune care este o mincare romaneasca ! Ca nu de alta, da intreaba vre-un turist si tu ii dai lapte dulce.
Da ce zici ca m-au intrebat prietenii din tara ce maninca americanii si in afara de hamburger (care nu e nici macar cit o pirjoala de gustos) n-am stiut ce sa spun. Pizza? - Italia; Tacos? - Mexic; Sushi?-Japonia
Asa ca nu vad relevanta subiectului.... |
Stiati ca originea pizza este din grecia. Si se cheama exact ca pe vremile glorioase ale Greciei , PITSA.
Grecii au pus un sistem de " fast food " demn de invidiat. Mincarea putea sa fie adusa la evenimente sportive, traditzii si obiceiuri unde cascau gura cu saptaminile. Dintre toate, cea mai reusita a fost ceva asemanator cu TACO de la mexicami. A fost prima eliberare a mincarurilor si au aparut primii vinzatori ambulanti de " fast food ". Carnea era de oaie sau capra, bine prajita si se invelea in coaja de piine.
Apoi pastele fainoase nu sint italiene nici cit negru sib unghie. Pastele fine au fost adus e din china. In tot imperiul roman se faceau in schimb un fel de taitei de casa care sa baga in supe. In Romaneste se chemau " tocmagi " ( nu cred ca mai face nimeni asa ceva.... banuiesc ! ).
Ca alte curiozitati: a trebuit 150 ani de la venirea in Iuropa ca lumea sa manince cartofi, 200 de ani ca sa se generalizeze consumul de rosii ( care erau rosii si galbene atunci ), dar intr-o luna, toata lumea din preajma fuma. Si Europa avea o gama de produse pt gatit foarte saraca. Varza era baza si un soi de fasole mici, cu pastaia cit una de mazare.
PS Curiozitate : stiati ca (, ) cafeau este un fel de fasola ? Cine nu stie de arborele de cafea ? Ei bine, plantatiile de cafea sint acum niste arbusti un pic mai mari ca cei de zmeura. In africa se mai cultiva inca arborele de cafea. |
|
Sus |
|
|
Vizitator
|
Trimis: S�mb�t�, 21 Ian 2006 22:03 Titlul subiectului: |
|
|
|
Traktoristule, trebuia sa-ti iei numele Bucatarul, dupa cultura in domeniul culinar! Cu toate ca sincer am indoieli asupra unor afirmatii pe care le faci, dar ma rog....
Referitor la faptul ca eu confund mincarea de restaurant cu cea de fast-food....daaa! mare deosebire, trebuie sa recunosc, in special dpdv al timpului pierdut si al bacsisului! Hai sa fim seriosi! Aproape toate restaurantele fac si home delivery sau catering, asa ca atita vreme cit pot pune ciorba intr-o cana de plastic... Mai sint si din alea cu staif, nu zic, dar pina la urma tot un gratar servesc.
Si zici ca in America nu se maninca hamburgers? Pai credeam ca esti de pe-aici Ori ai fost numai intr-o vacanta de o saptamina si asta e impresia pe care ti-ai facut-o
Daca voi mai fi intrebata, am sa citez alta mincare americana: corn syrup, honey, brown sugar, molases si BBQ sos peste orice! Esti de acord cu asta?
Mai spui ca "din turism nu poate trai o tara intrega". Poate nu, poate da. Tu din ce crezi ca traieste Jamaica? Da, Romania e altfel, dar nici nu are nimeni pretentia sa traiasca toti romanii din turism!!! Ideea pe care nu vrei tu s-o admiti nici in ruptul capului este ca si Romania poate face parte din pliantele internationale, fiindca are aceasta capabilitate si sansa.
Sustii asa niste chestii aberante pina in pinzele albe. Zic mersi ca nu ai putere de decizie si audienta iti e limitata. Si sper ca intr-o zi sa te dai cu nepotii tai cu schiurile pe "Chetricica" cu mindrie! |
|
Sus |
|
|
traktorist
Data �nscrierii: 26/Dec/2005 Mesaje: 179 Loca�ie: SMT
|
Trimis: Duminic�, 22 Ian 2006 19:07 Titlul subiectului: |
|
|
|
Anonim a scris: | Traktoristule, trebuia sa-ti iei numele Bucatarul, dupa cultura in domeniul culinar! Cu toate ca sincer am indoieli asupra unor afirmatii pe care le faci, dar ma rog....
Referitor la faptul ca eu confund mincarea de restaurant cu cea de fast-food....daaa! mare deosebire, trebuie sa recunosc, in special dpdv al timpului pierdut si al bacsisului! Hai sa fim seriosi! Aproape toate restaurantele fac si home delivery sau catering, asa ca atita vreme cit pot pune ciorba intr-o cana de plastic... Mai sint si din alea cu staif, nu zic, dar pina la urma tot un gratar servesc.
Si zici ca in America nu se maninca hamburgers? :)) :)) :)) Pai credeam ca esti de pe-aici :( Ori ai fost numai intr-o vacanta de o saptamina si asta e impresia pe care ti-ai facut-o :?
Daca voi mai fi intrebata, am sa citez alta mincare americana: corn syrup, honey, brown sugar, molases si BBQ sos peste orice! Esti de acord cu asta?
Mai spui ca "din turism nu poate trai o tara intrega". Poate nu, poate da. Tu din ce crezi ca traieste Jamaica? Da, Romania e altfel, dar nici nu are nimeni pretentia sa traiasca toti romanii din turism!!! Ideea pe care nu vrei tu s-o admiti nici in ruptul capului este ca si Romania poate face parte din pliantele internationale, fiindca are aceasta capabilitate si sansa.
Sustii asa niste chestii aberante pina in pinzele albe. Zic mersi ca nu ai putere de decizie si audienta iti e limitata. Si sper ca intr-o zi sa te dai cu nepotii tai cu schiurile pe "Chetricica" cu mindrie! ;) |
hamburger-ul nu este american. Este dupa retzeta din Hamburg.
Tie nu-ti place pt ca nu esti obisnuit(a ).
Prin felul de a se face, se face o reusita amestecare de grasime si carne " macra ". De ce e acceptat si chiar si eu am inceput sa-l indragesc ? Pt ca este foarte "sigur" de dat la copii. Nu are oase, are tot ce trebuie sa aiba ca orice bucata de carne. Obisnuinta devine a doua natura.
Intotdeauna iti va place ce ai mincat cind erai mic. Gustul se degradeaza incepind cu virsta de 10 ani, dar nu uitzi cum mincai si ce buni erau mititeii la bilci.
Un Burger se poate face in fel si fel. Eu il prefar pe cel ars la flacara. Nu fac acasa , ci il iau pe drum.
La fel si cu sosurile puse. E normal sa nu-ti placa. Nici lor nu le place varza murata si nici maslinele murate. E chestie de obisnuinta si nicidecum ca sint sau nu bune. Mai ales ca nu te obliga nimeni sa le maninci.
In privinta " fast food " s-a inceput deja o campanie puternica si in Europa, care este mult in urma US in acest sens. La fast food mincarea nu se face numai pt gust ci si ca mod de a fi mincata, de obicei din mersul camionului sau a automobilului. Trebuie sa fie ambalata pt asa ceva, sa aiba consistenta .
Daca tu crezi ca nu gusta bine, intreaba un copil intre 5 si 15 ani daca ii place sau nu.
Portretul ca " americanii " maninca numai hamburger e cum ziceau romanii despre nemtii care erau pe litoralul romanesc, ca fac concedii faine si lungi. Daca te duci in iunie sau in agust, nemtii sint tot pe litoral. Nu se accepta ideia ca sint... ALTI NEMTZI.
Daca vrei mincare americana, mergi la steak house, sau cele din West cu iz taranesc, unde stai pe o birna si iti frigi la tzepusa propria bucata de carne.
Eu prefer un restaurant iranian care face mincaruri specifice zonei de rasarit a iranului si Afganistan. Mi-a zis unu secretul de la gustul mincarii. Se lasa carnea peste noapte in zeama de ceapa, cau ceapa taiata marunt. Apoi o frigi in tigaie sau pe gratar. Incercati ! |
|
Sus |
|
|
publicitate
|
|
|
|
Nu pute�i crea un subiect nou �n acest forum Nu pute�i r�spunde �n subiectele acestui forum Nu pute�i modifica mesajele proprii din acest forum Nu pute�i �terge mesajele proprii din acest forum Nu pute�i vota �n chestionarele din acest forum
|
|