Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2016
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 8 Octombrie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PMP, deschis pentru epurati

• sînt asteptati toti pedistii/bãsistii care se simt „epurati politic“ prin alte partide • deputatului Moisii a „vorbit“ si el, însã discursul, poate din motive obiective, a fost unul dezlînat si cam fãrã înteles • viceprimarul Gavrilescu viseazã la un oras... inteligent •

PMP, atît la Neamt, dar si în întreaga tarã, are portile larg deschise pentru toti vechii pedistii/bãsisti care se simt „epurati politic“ prin alte partide prin care au ajuns. Acesta a fost unul dintre mesajele transmise de liderul PMP Neamt, Laurentiu Dulamã într-o conferintã sustinutã vineri. O altã informatie a fost cã încã nu a fost stabilitã ordinea pe listele de candidaturi la parlamentare, dar pînã pe 14-15 octombrie se va întîmpla acest lucru, iar, cît priveste numãrul de semnãturi de sustinere a candidaturilor, PMP Neamt a ajuns la 10.185. Si continuã. Cît priveste sondajele de opinie date recent publicitãtii, Dulamã le-a catalogat drept „otrãvite“ si le-a demascat ca fiind parte a unui plan mai amplu al unui „reînviat“ USL (sic!) pentru a opri ascensiunea PMP. Pînã la nivelul de cea de-a treia fortã politicã si pînã în Parlament, iar de aici spre desemnarea viitorului premier. I-a venit apoi rîndul deputatului Constantin Moisii sã vorbeascã, prin intermediul presei, cetãtenilor. ÃŽnsã discursul, poate din motive obiective, a fost unul dezlînat si cam fãrã înteles, desi la capitolul „lungime“ a performat. Spre exasperarea auditoriului. Care a fãcut eforturi vãdite sã nu adoarmã. A atras atentia o anume formulare: cuvîntul politicã ar fi unul cam greu. Corect. La fel de grea pentru deputatul Moisii si sintagma: discurs coerent si închegat. Adicã unul în care propozitiile sau frazele sã aibã început si sfîrsit. Si sã transmitã niste idei. Inteligibile. Revenind la idei, am spicuit, cu greu cîteva: cã în Neamt ar fi un bazin electoral bãsist important, cã PMP va obtine în 2016 un rezultat pe mãsura celui obtinut de PPDD în 2012. Sau cã electoratele celor trei partide reunite în actualul PMP (PPDD absorbit în UNPR, absorbit de vechiul PMP - încurcate cãile politicii!) sînt sensibil asemãnãtoare. Cã cetãteanul este obosit, plictisit de asa-zisa politicã si manifestã o lehamite cauzatã de comportamentul unor politicieni repetenti la a-si îndeplini atributiunile etc. Toatã poliloghia încununatã apoteotic de descoperirea epocalã cã dupã 11 vine 12, iar dupã 12 sîntem iarãsi cu toti nemteni si domnul deputat nu vede de ce s-ar ataca politicienii în campanie. Curat adevãrat neicusorule, mai rar asa dovadã de elocintã si claritate în discurs.

Un oras inteligent

Viceprimarul de Piatra Neamt Bogdan Gavrilescu a vorbit apoi de proiectul cu orasul inteligent. Adicã în Piatra Neamt ar urma sã vedem într-un viitor apropiat, cu bani europeni si prin parteneriat cu investitori privati, bãnci... inteligente, cu prize si sistem wi-fi, stîlpi inteligenti cu încãrcare solarã (eventual maidanezi inteligenti care sã fugã dupã stîlpii respectivi), dar si statii de încãrcare pentru masinile electrice. De bãrbierit eventual ar putea comenta unii cîrcotasi atît timp cît vehicule electrice nu prea am vãzut în Piatra Neamt. Nici mãcar în trecere. A continuat apoi cu o temã legatã de monitorizarea traficului si fluidizarea lui, cu siguranta cetãteanului si camere de luat vederi etc. Ceea ce ne-a fãcut sã visãm, în contextul viitorului oras inteligent, si la niste politisti... inteligenti. Nu cã actualii nu ar fi, dar nu beneficiazã de... încãrcare solarã. Iar la lefurile de mizerie pe care le au nu prea au cu ce se încãrca. De nici un fel. Lãsînd reveria la o parte, sigur cã în contextul în care am aflat recent cã judetul Neamt e ultimul pe tarã în ceea ce priveste salariul mediu, chestiunea cu banca inteligentã te trimite inevitabil cu gîndul la vorba înteleaptã a românului cu tichia de mãrgãritar.

Sã monitorizati bine!

Deputatul Liviu Harbuz a folosit prilejul conferintei de presã pentru a reitera dorinta sa de fi monitorizate si auditate societãtile subordonate Consiliului Local Piatra Neamt. Pe principiul sã vedem ce se întîmplã cu banul public si pentru a le tãia din start cheful unora de a implica aceste societãti în campania electoralã. Dacã sînt cum s-ar zice „eficiente“ pentru comunitate sau doar pentru anumite gãsti. Evident politice. La întrebarea reporterului Monitorul dacã n-ar fi oportunã aceeasi monitorizare si auditare si la societãtile subordonate Consiliului Judetean, rãspunsul deputatului Harbuz a fost pozitiv, dar cu precizarea cã sã se înceapã cu societãtile subordonate consiliului local. Probabil pe principiul „sã monitorizãm, primesc, dar sã începem cu ai lor“. ÃŽn conditiile în care primarul de Piatra e liberal, iar conducerea CJ e de la PSD si ALDE, aliati, si chiar de la PMP, coleg.

Articol afisat de 1378 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective