Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2017
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Decembrie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Traditia de a-l aduce pe Mos acolo unde e cel mai necesar

• Biserica Penticostalã va împãrti si-n acest an zeci de mii de cadouri pentru copii si nemteni aflati în situatii materiale precare • actiunea a început acum 10 zile, continuînd si în luna ianuarie • vor fi împãrtite aproximativ 16.000 de pachete • ieri, în Sala Calistrat Hogas a CJ, 400 de copii si-au primit darurile •

Reprezentantii Bisericii Penticostale Piatra Neamt continuã o traditie începutã de vreo douã decenii, aceea de a aduce bucurie si sperantã unor semeni cu care soarta nu a fost prea darnicã. De la pastorul Liviu Axinte am aflat cã aproximativ 16.000 de pachete-cadou vor fi împãrtite în Neamt în aceastã lunã dar si în ianuarie, ele ajungînd la copii din centrele de plasament sau din diverse scoli, la centre de bãtrîni, la familii sãrmane etc. Actiunea a început de circa 10 zile si este posibilã gratie implicãrii comunitãtilor penticostale din Elvetia, Germania, Irlanda, dar si a celor din România. Ieri, în Sala Calistrat Hogas de la Palatul Administrativ din Piatra Neamt 400 de copii au avut motive de bucurie, fiindu-le date tot atîtea pachete cu cadouri de Crãciun, gratie manifestãrii altruiste a Bisericii Penticostale. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Consiliul Judetean, Prefectura, Primãria Piatra Neamt si Inspectoratul Scolar. A fost o zi specialã, asteptatã, iar pentru a-i introduce în atmosfera de Crãciun, celor prezenti le-a fost oferit un spectacol sustinut de cãtre renumita orchestrã a copiilor din comunitatea penticostalã de la Tolici. Pastorul Liviu Axinte a declarat cã menirea sa si a colegilor sãi este de a-i apropia pe oameni de Dumnezeu, de a le face cunoscutã importanta acestor zile de Crãciun si nu în ultimul rînd de a aduce bucurie acolo unde ea nu este din belsug - în sufletele unor copii la care Mosul nu ajunge din diverse motive.

„As vrea ca Dumnezeu din cer sã binecuvînteza natia românã cu unitate“

„Iatã-ne din nou, împreunã, a trecut un an si copiii nostri sînt mai mari si mai cuminti, asteptînd nasterea lui Iisus. ÃŽn numele Bisericii Penticostale Elim salutãm cu toatã dragostea oamenii orasului nostru, bogati si sãraci, de culori politice diferite si as vrea ca Dumnezeu din cer sã binecuvînteza natia românã cu unitate. Alãturi de noi, ca în fiecare an, sînt partenerii de nãdejde, Primãria Piatra Neamt, Consiliul Judetean Neamt, Prefectura si Inspectoratului Scolar. Copiii cuminti, care au fost selectati de dascãlii lor tocmai pentru acest fapt, vor fi rãsplãtiti cu cadouri, o parte astãzi (ieri - n.r.), iar o parte la începutul lunii ianuarie a anului viitor. Sînt mai bine de 20 de ani cînd organizãm aceste evenimente, care nu au în vedere religia sau alte scopuri, ci doar acela de a face o bucurie copiilor cuminti. Acum avem oaspeti din Irlanda si Germania, prieteni care ne sînt alãturi în acest demers, iar în ianuarie vor fi alãturi de noi alti prieteni buni, de aceastã datã din Elvetia. ÃŽn toate aceste actiuni nu urmãrim decît sã aducem un strop de bucurie în inima celor mici si merituosi. Totul se face în echipã, de la cei care fac rost de cutii, la cei care adunã cadourile, împacheteazã si le transportã pînã aici. Aceasta este puterea parteneriatului, iar împreunã avem puterea sã miscãm România. Pînã cînd o cutiutã ca aceasta ajunge la cel mai cuminte copil, este un efort colectiv al unei echipe care functioneazã perfect, totul pentru un strop de bucurie. Sãrbãtori fericite alãturi de cei dragi!“, au fost parte din cuvintele adresate de cãtre Liviu Axinte, pastorul Bisercii Penticostale Elim din Piatra Neamt, audotoriului prezent la manifestarea de ieri. Celor prezenti li s-a adresat si presedintele Consiliului Judetean, Ionel Arsene: „Multumim din nou pastorului Axinte, cel care duce traditia mai departe, ca în fiecare an, fapt pentru care tin sã-l felicit, dar le multumim si copiilor din Tolici care ne-au încîntat cu aceste minunate colinde. Vã urez tuturor sãrbãtori fericite si sã ne ajute Dumnezeu ca în fiecare an sã ne vedem aici sãnãtosi!“. Primarul Dragos Chitic a tinut sã sublinieze cã administratia pietreanã va fi mereu alãturi de actiunile reprezentantilor Bisericii Penticostale, acestea fiind emotionante: „Decembrie e una din cele mai frumoase luni din an, a cadourilor pentru cei mici si pentru cei mari. Particip la tot felul de evenimente care au loc în oras, dar cele ale Bisericii Penticostale sînt cele mai frumoase si mai emotionante. Vreau sã-mi exprim aprecierea deosebitã pentru pastorul Axinte si sã-l asigur cã în Primãria Piatra Neamt va gãsi întotdeauna un sprijin. Mã bucur sã o vãd implicatã în comunitate si sînt convins cã acest lucru va continua si în viitor“.

„Este atîta nevoie de ajutor, de iubire fatã de aproape, încît gesturile noastre reprezintã doar o picãturã într-un ocean“

Pentru a reliefa dimensiunea actiunilor caritabile desfãsurate în ani de cãtre Biserica Penticostalã am considerat cã cel mai bine este sã redãm declaratiile oferite de pastorul Liviu Axinte cotidianului Monitorul, atunci cînd erau organizate campaniile de distribuire a pachetelor-cadou.
2013 - „Este o traditie pe care o tinem de ani de zile si cu care i-am obisnuit pe copii. Cu ajutorul fratilor nostri de peste hotare reusim sã aducem pachete copilasilor nevoiasi, celor care au diverse probleme si sã le facem astfel o bucurie. Poate pentru unii, acest pachetel este tot ceea ce le aduce Sfînta Sãrbãtoare a Crãciunului. Anul acesta reusim sã aducem 15.000 de pachete în tot judetul. Dacã producem tot atîtea bucurii, cred cã scopul nostru este atins“.
2014 - „Toate aceste actiuni au reprezentat o perioadã deosebitã, plinã de sensibilitate si de dragoste fatã de semenii nostri, aproximativ 20.000 de oameni primind cadouri. Printre beneficiari s-au numãrat copii din familii sãrace, copii din centre de plasament, spitale ori orfelinate dar si bãtrîni singuri sau aflati în dificultate. De asemenea, am juns si la familii greu încercate de viatã din cele mai îndepãrtate unghere ale judetului Neamt si ne-am bucurat din suflet pentru cã am fãcut sã rãsarã pe fata copiilor zîmbetul satisfactiei, al împlinirii si al fericirii. Anul acesta am dat mai multe cadouri, asta datoritã prietenilor nostri generosi din strãinãtate. Acest lucru ne-a permis sã ajungem si la oamenii aflati în nevoie din afara orasului Piatrea Neamt. Toate aceste gesturi întãresc rolul bisericii în viata comunitãtii si, desi generozitatea nu trebuie afisatã, am vrea ca tot ceea ce facem noi sã reprezinte un exemplu. E atîta nevoie de ajutor, de iubire fatã de aproape, încît gesturile noastre reprezintã doar o picãturã într-un ocean. Am vrea ca toti sã fim uniti, sã ne ajutãm semenii si întotdeauna sã ne gîndim la Dumnezeu si la cei mai putin norocosi“.
2015 - „Este o zi specialã în care ne întîlnim cu acesti copii minunati si ne bucurãm cã putem sã le aducem zîmbetul pe buze mai ales acum, cînd e vremea cadourilor. Este o perioadã plinã de sensibilitate si de dragoste fatã de semenii nostri, care a fost posibilã cu ajutorul prietenilor pe care-i avem în Elvetia si Italia, si care sînt prezenti aici (la Piatra Neamt - n.r.) pentru cã au venit sã-i vadã pe cei mai frumosi si cuminti copii. Este bine ca în aceste momente sã ne îndreptãm gîndul si cãtre cei aflati în nevoie, sã ne ajutãm semenii, pentru cã acest lucru înseamnã foarte mult. Este nevoie de astfel de momente si te simti pe deplin rãsplãtit atunci cînd vezi zîmbetul si bucuria de pe fata lor. Este nevoie de mult ajutor, de generozitate, sã ne îndreptãm privirea aspura celor în nevoie, acesta fiind de fapt rolul pe care biserica îl are comuntate“. Nota redactiei - în anul 2015 au fost oferite nemtenilor 13.000 de pachete.
2016- „Vreau sã multumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în acest demers pe care-l organizãm, iatã, de ani si ani. Prea mult se pronuntã
numele meu, pastorul Liviu Axinte, si din acest motiv trebuie sã spun
cã nu sînt numai eu. Este o adevãratã armatã de oameni mobilizati.
Sînt cei care pregãtesc cutiile, voluntarii care doneazã, altii care
împacheteazã, iar darurile astfel pregãtite sînt trimise aici, la Piatra
Neamt, depozitate si mai apoi dãruite. Este o actiune colectivã de o
importantã deosebitã. Mã bucur cã ceea ce am gîndit s-a concretizat si dãinuie în timp. Acum, copiii nostri au crescut, s-au mãrit, au învãtat si ei lectia generozitãtii si au pregãtit si ei sute de cadouri. Aceasta este normalitatea. Dacã ani de zile am primit, trebuie sã învãtãm nu doar lectia adunãrii, ci si a scãderii, sã dãm si noi. Sã învãtãm dragostea, sã o arãtãm în special celor aflati în nevoie si sã fim mai buni cu cei mai putini norocosi“.

Articol afisat de 1236 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective