Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2017
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Noiembrie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Distractie! Un mucos a sustras sase masini

• un adolescent a sustrat sase masini într-o noapte, pentru a se plimba • a fost prins la Roman, la volanul unui Audi A6 furat de la Crãcãuani • un douã accidente petrecute la Doina si la Borca au fost implicate sapte masini • doi tineri bucuresteni s-au rãsturnat cu ATV-ul într-o prãpastie din apropierea statiunii Durãu •

Sfîrsitul sãptãmînii trecute nu a fost linistit pentru politistii de la Serviciul Rutier sau salvamontisti, ei trebuind sã intervinã la cîteva cazuri. De departe iese în evidentã cazul unui minor de 16 ani, din Petricani, care are necazuri penale dupã ce într-o singurã noapte a furat nu mai putin de sase masini cu care a iesit la plimbare pe drumurile publice desi, evident, nu avea permis. Oamenii legii au dat de el la Roman, dupã ce plecase la volan tocmai de la Crãcãoani. S-a întîmplat în noaptea de 18/19 noiembrie 2017, anchetatorii din cadrul Sectiei de Politie Ruralã Crãcãoani fiind sesizati despre faptul cã necunoscuti au furat din curtea unei locuinte un autoturism Audi A6. Ajunsi la fata locului, politistii au constatat cã cele reclamate se confirmã si au declansat cercetãrile, transmitînd datele masinii celorlalte echipaje aflate în teren pe raza judetului Neamt. „Au fot organizate filtre în trafic, iar autoturismul a fost depistat la Roman, la volan fiind identificat un minor în vîrstã de 16 ani, din Petricani“, a declarant Elena Bulgãrea, purtãtor de cuvînt al IPJ Neamt. Adolescentul a fost preluat de anchetatorii din cadrul Postului de Politie Ruralã Urecheni, iar în urma extinderii cercetãrilor s-a stabilit faptul cã în acceeasi noapte ar mai fi sustras cinci autoturisme din localitatea de domiciliu, în scop de folosintã. Fatã de adolescentul problemã cercetãrile sînt în curs de desfãsurare, urmînd ca la finele acestora sã se propunã luarea unei mãsuri preventive, pentru furt si conducerea unui autoturism fãrã permis.

Neatentia...

Un grav accident a avut loc sîmbãtã, 18 noiembrie 2017, la Doina, comuna Girov, verificãrile conducînd la concluzia cã a fost provocat de un taximetrist, care nu a acordat prioritate de trecere. „Din primele cercetãri s-a stabilit cã un bãrbat de 62 de ani, care conducea un autoturism în regim de taximetrie si care circula pe DJ 157, avînd directia de mers Piatra Neamt - Mãrgineni, ajuns la intersectia cu DJ 156A nu ar fi respectat semnificatia indicatorului Oprire si a intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule, compus dintr-o autoutilitarã specializatã ce tracta o platformã pentru transport auto si care se deplasa pe directia Roznov - Tîrgu Neamt“, a mai afirmat purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt. Din impact, autoturismul a fost proiectat în altã masinã stationatã, iar autoutilitara s-a rãsturnat în afara pãrtii carosabile. ÃŽn urma evenimentului a rezultat vãtãmarea corporalã a conducãtorilor auto care au fost transportati de urgentã la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Mai trebuie spus cã în afarã de masinile implicate în nedoritul incident, a fost avariat si autovehiculul transportat pe platformã. Doar conducãtorul autoutilitarei, un bãrbat de 31 de ani, din Suceava, a putut fi testat alcoolscopic de oamenii legii, rezultatul fiind negativ, urmînd ca cercetãrile ulterioare, analizele toxicologice de sînge, sã stabilieascã dacã soferul de taxi era bãut sau nu. ÃŽn cauzã a fost întocmit un dosar penal de vãtãmare corporalã din culpã, iar cercetãrile continuã. Un alt eveniment rutier a avut loc în aceeasi zi, în jurul orei 17.25, în apropiere de Borca. Un nemtean în vîrstã de 67 de ani, din Rãucesti, care se deplasa cu masina pe DN 17B, pe directia Borca - Poiana Teiului, a încercat sã evite un pieton care se deplasa pe partea carosabilã, a virat stînga, moment în care a intrat în coliziune cu ansamblu de vehicule compus dintr-un camion si o semiremorcã, condus de un bãrbat în vîrstã de 42 de ani, din Brosteni, Suceava. Simultan, o autoutilitarã care circula în spatele ansamblului de vehicule, nu a pãstrat distanta regulamentarã si a intrat în semiremorcã. ÃŽn urma evenimentului rutier a rezultat vãtãmarea corporalã a conducãtorului autoturismului, victima de 67 de ani ajungînd la Spitalul Tîrgu Neamt. Toti soferii au fost testati alcoolscopic, dar nici unul nu era sub influenta acoolului.

Cu ATV-ul în rîpa de 20 de metri

Doi tineri bucuresteni aflati pe meleaguri nemtene, în zona montanã a judetului, au tras o sperieturã sora cu moartea dupã ce în apropiere de statiunea Durãu s-au rãsturnat cu ATV-ul într-o rîpã. S-a întîmplat în dupã amiaza de vineri, 17 noiembrie 2017, la scurt timp de la incident fiind gãsiti de echipajul dotat cu un cîine special antrenat de la Seviciul Salvamont Neamt. „ÃŽn jurul orei 16, în timpul unei patrulãri, unitatea caninã a gãsit întîmplãtor, în apropierea statiunii Durãu, doi tineri din Bucuresti, care pierduserã controlul unui ATV si pe DJ 155F, drum închis circulatiei si neprotejat cu parapet, plonjaserã efectiv într-o rîpã de 15-20 de metri. Erau usor confuzi dar fãrã afectiuni medicale notabile“, a declarat Raul Papalicef, seful Serviciului Salvamont Neamt. Acesta a mai arãtat faptul cã autovehiculul s-a rãsturnat pe o pantã de 30 - 40 de grade si i-a proiectat pe ocupanti în lateral, unde covorul gros de frunze a atenuat cãderea. Acest lucru i-a salvat pe cei doi tineri din Capitalã care altfel ar fi fot prinsi sub masina care cîntãreste 350-400 de kilograme si rezultatul ar fi fost un accident grav cu traumatisme tipice celor de ATV. Masina a fost scoasã din rîpã tot de salvamontisti, cu ajutorul troliulului din dotarea autospecialei de serviciu. Mai trebuie spus cã drumul axial 155F este închis circulatiei publice pînã la reabilitare, însã multi conducãtori auto ignorã semnele de circulatie care interzic accesul. Este bine de stiut cã în cazul unui accident în afara drumurilor publice sau pe drumurile unde accesul este restrictionat asigurarea nu este de nici un folos, pentru cã nu se acoperã daunele. De adãugat mai este faptul cã în aceeasi zi, în jurul orei 20, salvamontistii de la baza Durãu au acordat primul ajutor unei femei din Iasi, care suferise un traumatism usor de membru inferior în timp ce cobora de la Cabana Fîntînele.

Articol afisat de 1331 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective