Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori


  Stiri azi     Arhiva     Căutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2017
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Monitorul Bacău
 Monitorul Suceava
 Monitorul Vaslui
 C.C.I. Neamt
 EURISC
 Roman24 - TV Online
Optiuni Pagină Optiuni pagină
Adaugă in Favorites Adaugă in Favorites
Setează Pagină de start Setează Pagină de start
Tipăreste pagina Tipăreste pagina
Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Noiembrie 2017
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ruptura din PNL e tot mai evidentă

Ruptura din PNL Neamt se adînceste sau devine din ce în ce mai evidentă la nivel public, aceasta este concluzia la care poate ajunge un observator obiectiv al modului în care decurg lucrurile în organizatie. După ce tinerii liberali pietreni au „boicotat“ alegerile de la judet, ba, mai mult, au contestat rezultatul pe motiv de nerespectare a statutului, au urmat si alte boicoturi: cum ar fi cel de la alegerile pentru Liga Alesilor Locali sau, mai recent, Organizatia Femeilor Liberale. Unde de asemenea s-a remarcat lipsa liberalilor pietreni, ba chiar si a celor romascani. Cît priveste ultimul eveniment, un comunicat de presă semnat de Organizatia Femeilor Liberale Neamt, anuntă următoarele: „Comitetul de Coordonare Judetean al OFL s-a desfăsurat sîmbătă, 04 noiembrie 2017, de la ora 11, în Statiunea Oglinzi, Tîrgu Neamt, unde a fost aleasă noua conducere a Organizatiei Femeilor Liberale Neamt. La eveniment au participat aproximativ 100 persoane. Consilierul judetean Gabriela Banu a fost aleasă presedinta OFL Neamt. Echipa de conducere este completată de consilierul judetean Mihaela Isciuc si Maricica Radu, care vor ocupa functiile de prim - vicepresedinte OFL Neamt. Din Biroul Politic Judetean al Organizatiei Femeilor Liberale mai fac parte presedintele OFL Piatra Neamt Aurora Ene, Mihaela Melesteanu, consilier local Piatra Neamt Crina-Nicoleta Gogu-Craiu, consilier local Roman Dana-Lăcrămioara Păius, consilier local Roman Daniela-Gabriela Suman.
La conferintă au participat presedintele PNL Neamt Mugur Cozmanciuc, prim vicepresedintele PNL Neamt Mihai Stoica, presedintele LAL Neamt Lucian Pelepco, consilierii judeteni Marius Nechita, Cornel Agăleanu si Bogdan Buhusanu. De asemenea, au participat si invitate de la Bucuresti - Lidia Constantinescu presedintele OFL Bucuresti. «Vă multumesc pentru încrederea acordată de a fi în continuare presedintele Organizatiei Femeilor Liberale din Neamt. Continui să cred că trebuie să ne implicăm activ în viata comunitătii, în politică si să facem lucrurile cu la fel de multă dăruire asa cum o facem si pentru familiile noastre. Pentru că ne dorim să facem binele si asta vom face. Si cred că este foarte important să retinem si să aplicăm apelul de a fi unite făcut de presedintele PNL Neamt Mugur Cozmanciuc. Vreau să îi multumesc pentru sustinere si stiu că va sustine organizatia femeilor liberale de la Neamt, asa cum a făcut-o si pînă acum», a declarat Gabriela Banu“. Lipsa pietrenilor poate fi lesne remarcată de orice se uită pe lista participantilor, dacă nu cumva o fi o scăpare de comunicare, ceea ce e destul de putin probabil. Explicatia rupturii, evidente, chiar dacă la nivel declarativ e negată de reprezentantii celor două tabere, poate porni de la un eveniment petrecut recent, alegerile pentru sefia PNL la nivel national. În vreme ce liderul organizatiei judetene a sprijinit un candidat, care a pierdut, cei de la Piatra si de la Roman au mers pe mîna lui Ludovic Orban, care a cîstigat. La momentul respectiv, „incidentul“ a fost tratat, chipurile, ca dovadă de democratie în PNL, dar nu putini se asteptau ca după alegeri să urmeze o schimbare la sefia organizatiei judetene. Din sursele noastre, unii încă o mai asteaptă. Dacă se va produce, sau nu, urmează să vedem, însă ceea ce se întîmplă poate induce concluzia că din teritoriu se dau semnale că lucrurile nu mai merg în acest mod. Rămîne de văzut ce semnal va fi dat de la centru, în conditiile în care e evident că disputa nu poate fi transată pe plan local. Ceea ce înseamnă prelungirea stării conflictuale. Care foloseste de minune PSD-ului local, în conditiile în care e de asteptat să întîmpine o opozitie minimă în CJ si stă la cotitură pentru a dinamita majoritatea fragilă din CL Piatra Neamt, unde liberalii alături de PMP au doar un vot în plus.

Articol afisat de 808 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Nu sunteti autentificat pe site!
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de haralambie la data 07.11.2017 09:39
Nici in PSD nu e mai bine
De fapt,e criza peste tot...Ca nici in PSD situatia nu sta prea bine...
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra întregului continut al acestui site apartin în totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totală sau partială a materialelor este permisă numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective