Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2017
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Noiembrie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ruptura din PNL e tot mai evidentã

Ruptura din PNL Neamt se adînceste sau devine din ce în ce mai evidentã la nivel public, aceasta este concluzia la care poate ajunge un observator obiectiv al modului în care decurg lucrurile în organizatie. Dupã ce tinerii liberali pietreni au „boicotat“ alegerile de la judet, ba, mai mult, au contestat rezultatul pe motiv de nerespectare a statutului, au urmat si alte boicoturi: cum ar fi cel de la alegerile pentru Liga Alesilor Locali sau, mai recent, Organizatia Femeilor Liberale. Unde de asemenea s-a remarcat lipsa liberalilor pietreni, ba chiar si a celor romascani. Cît priveste ultimul eveniment, un comunicat de presã semnat de Organizatia Femeilor Liberale Neamt, anuntã urmãtoarele: „Comitetul de Coordonare Judetean al OFL s-a desfãsurat sîmbãtã, 04 noiembrie 2017, de la ora 11, în Statiunea Oglinzi, Tîrgu Neamt, unde a fost aleasã noua conducere a Organizatiei Femeilor Liberale Neamt. La eveniment au participat aproximativ 100 persoane. Consilierul judetean Gabriela Banu a fost aleasã presedinta OFL Neamt. Echipa de conducere este completatã de consilierul judetean Mihaela Isciuc si Maricica Radu, care vor ocupa functiile de prim - vicepresedinte OFL Neamt. Din Biroul Politic Judetean al Organizatiei Femeilor Liberale mai fac parte presedintele OFL Piatra Neamt Aurora Ene, Mihaela Melesteanu, consilier local Piatra Neamt Crina-Nicoleta Gogu-Craiu, consilier local Roman Dana-Lãcrãmioara Pãius, consilier local Roman Daniela-Gabriela Suman.
La conferintã au participat presedintele PNL Neamt Mugur Cozmanciuc, prim vicepresedintele PNL Neamt Mihai Stoica, presedintele LAL Neamt Lucian Pelepco, consilierii judeteni Marius Nechita, Cornel Agãleanu si Bogdan Buhusanu. De asemenea, au participat si invitate de la Bucuresti - Lidia Constantinescu presedintele OFL Bucuresti. «Vã multumesc pentru încrederea acordatã de a fi în continuare presedintele Organizatiei Femeilor Liberale din Neamt. Continui sã cred cã trebuie sã ne implicãm activ în viata comunitãtii, în politicã si sã facem lucrurile cu la fel de multã dãruire asa cum o facem si pentru familiile noastre. Pentru cã ne dorim sã facem binele si asta vom face. Si cred cã este foarte important sã retinem si sã aplicãm apelul de a fi unite fãcut de presedintele PNL Neamt Mugur Cozmanciuc. Vreau sã îi multumesc pentru sustinere si stiu cã va sustine organizatia femeilor liberale de la Neamt, asa cum a fãcut-o si pînã acum», a declarat Gabriela Banu“. Lipsa pietrenilor poate fi lesne remarcatã de orice se uitã pe lista participantilor, dacã nu cumva o fi o scãpare de comunicare, ceea ce e destul de putin probabil. Explicatia rupturii, evidente, chiar dacã la nivel declarativ e negatã de reprezentantii celor douã tabere, poate porni de la un eveniment petrecut recent, alegerile pentru sefia PNL la nivel national. ÃŽn vreme ce liderul organizatiei judetene a sprijinit un candidat, care a pierdut, cei de la Piatra si de la Roman au mers pe mîna lui Ludovic Orban, care a cîstigat. La momentul respectiv, „incidentul“ a fost tratat, chipurile, ca dovadã de democratie în PNL, dar nu putini se asteptau ca dupã alegeri sã urmeze o schimbare la sefia organizatiei judetene. Din sursele noastre, unii încã o mai asteaptã. Dacã se va produce, sau nu, urmeazã sã vedem, însã ceea ce se întîmplã poate induce concluzia cã din teritoriu se dau semnale cã lucrurile nu mai merg în acest mod. Rãmîne de vãzut ce semnal va fi dat de la centru, în conditiile în care e evident cã disputa nu poate fi transatã pe plan local. Ceea ce înseamnã prelungirea stãrii conflictuale. Care foloseste de minune PSD-ului local, în conditiile în care e de asteptat sã întîmpine o opozitie minimã în CJ si stã la cotiturã pentru a dinamita majoritatea fragilã din CL Piatra Neamt, unde liberalii alãturi de PMP au doar un vot în plus.

Articol afisat de 1622 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective